Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s Cultuurknallers 48
28 NOV 2016 • Door Sharona Badloe • Beeld: Amsterdam Light Festival • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP’s Cultuurknallers 48

Loop door installaties van licht, laat je verleiden door muziek en debatteer over maatschappelijke kunst. De cultuurknallers van deze week!

Muziek

29 november: Preoccupations
De postpunk-band Viet Cong is van naam veranderd. De band gaat nu door het leven als Preoccupations. Maar schroom niet! Hun harde en energieke sound gaat er niet aan onderdoor. Ze krijgen nog altijd de hele zaal aan het springen.
Paradiso, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

28 november: Cigarettes After Sex
Hun muziek klinkt even zwoel en rokerig als de bandnaam doet vermoeden. Langzame gitaartonen, zweverige synths en androgyne vocals. Laat je verleiden door Cigarettes After Sex.
Bitterzoet, Amsterdam // Meer info

1 december: Green Cabin & Dwayne Franklin
Rotterdams rapcollectief Green Cabin bestaat onder andere uit Wavy B en China Viking. Hun eigenzinnige beats en mooie clips zorgden al voor veel hits op YouTube. Nu kun je ze live bewonderen, vergezeld door De Likt-producer Dwayne Franklink. Hij combineert zijn twee favoriete muziekgenres: EDM en funk.
Bird, Rotterdam // € 5,50 CJP-korting // Meer info

2 december: Gare du Nord
Nederlandse jazz op z’n best. Dit collectief speelt oldskool jazz met een moderne twist. Ze zijn niet bang om er lekker wat ouderwetse soul en r&b doorheen te gooien. Gooi die heupen los, je zal niet kunnen stoppen met dansen!
Paard van Troje, Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Festival

3 & 4 December: Blijdorp Festival
Voor deze wintereditie nodigt Blijdorp internationale house- en techno artiesten uit, waaronder Detroit Swindle, Benny Rodrigues en Sekuoia. Vergaap je ook aan pop-up expo’s en ijssculpturen. Genoeg te doen dus!
Van Nelle Fabriek, Rotterdam // Meer info

2, 3 & 4 december: Engaged Art Fair
Drie dagen lang is de Balie omgetoverd tot een grote expositie. Hier vind je kunst, een speciaal filmprogramma en debatten. Het thema? Sociaal en politiek betrokken kunst. Kom langs voor een artistieke portie maatschappijkritiek.
De Balie, Amsterdam // Meer info

3 & 4 december: Wicked Jazz Sounds Weekender
Nightcare en Wicked Jazz Sounds bundelen hun krachten voor dit festival. Ze zijn niet bang om jazz, hiphop, soul, funk en zelfs EDM door elkaar heen te gooien. Voor een avondje helemaal los zit je hier goed!
Sugarfactory, Amsterdam // Meer info

Film

Waterboys
Robert Jan Westdijk, regisseur van Zusje en Phileine Zegt Sorry, komt terug met deze Brits-Nederlandse film. Schrijver Victor (Leopold Witte) stribbelt nog altijd tegen het onvermijdelijke volwassen worden terwijl zijn zoon Zack (Tim Linde) het leven veel te serieus neemt. De mannen worden op dezelfde dag uit huis gezet door hun vrouwen. Ze besluiten een reis naar Schotland te maken, waar Victors nieuwste boek gepromoot wordt.

Shut In
Een vrouw heeft de zorg van haar zoon die in vegetatieve toestand verkeert op zich genomen. Als ze een kleine jongen in huis neemt, denkt ze dat hij haar weer gelukkig zal maken. Ze heeft echter geen idee wat ze in huis heeft gehaald. Al snel kan ze geen onderscheid meer maken tussen de realiteit en haar nachtmerries.

Nocturnal Animals
Met Jack Gyllenhaal en Amy Adams in de hoofdrollen zit je bijna altijd goed. In deze thriller ontvangt Susan Morrow een boek van haar vervreemde ex-man. Tot haar grote schrik is het verhaal erg gewelddadig en ook nog eens aan haar opgedragen. Haar leven begint langzamerhand steeds meer op het boek te lijken.

Moana
Disney's nieuwste avontuur! Op een eiland in Polynesië moet Moana haar volk redden. Daarvoor gaat ze op zoek naar een plek die ze alleen uit mythes kent. Gelukkig heeft ze haar grote vriend de oceaan en de legendarische halfgod Maui om haar te helpen bij deze gevaarlijke reis.

Expo

3 december t/m 21 mei: De Stijl in het Stedelijk
De Stijl: een maandblad waarin kunstenaars, ontwerpers en architecten hun radicale ideeën publiceerden over kunst, stijl en harmonie. Het Stedelijk presenteert deze tentoonstelling, waar ideologieën van het maandblad gecombineerd worden met de kunstenaars die zich hierdoor lieten inspireren. Met werk van o.a. Rietveld, Mondriaan en van Doesburg.
Stedelijk Museum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

1 december t/m 22 januari: Amsterdam Light Festival
In de donkere tijden van de winter wordt onze hoofdstad verlicht door projecties en installaties. Volg de Illuminade wandelroute en loop langs (en dóór) de verlichte kunstwerken. Lui? Pak de Water Colors-boot en geniet van alle kleuren warm onder een dekentje.
Verschillende locaties in Amsterdam // tot € 12,50 CJP-korting // Meer info

Theater

30 november & 1 december: TechTrip Festival - Les Nuits D’été
Drones, projecties en speciaal gebouwde tribunes. Deze voorstelling is nét even wat anders. Twee verpleegkundigen praten over hun zware werk in het ziekenhuis, liefde, de dood en het leven in deze technologische tijd. 
Muziekcentrum, Enschede // Meer info

30 november: Jan Decorte/Bloeit - Ne Swarte
Othello, Shakespeares bekende tragedie over jaloezie en bedrog. Jan Decorte, leider van theatergezelschap Bloet, besloot er zijn eigen twist aan te geven. Het resultaat is deze poëtische herschrijving. Benieuwd wat hij met het stuk gedaan heeft? Kom langs!
Toneelschuur, Haarlem // € 10,- lastminute CJP-korting // Meer info

1 t/m 4 december: George & Eran Producties - Lenny
Amerika’s meest controversiële stand-up comedian uit de jaren zestig: Lenny Bruce. In zijn onstuimige leven werd hij meerdere keren gearresteerd en verbannen uit theaters. Toch bleef hij strijden voor vrijheid van meningsuiting. 
Bellevue, Amsterdam // € 1,50 CJP-korting // Meer info

Lezen

28 november: Felix College #43
Cultuurwetenschapper Margriet van Heesch vertelt over het fenomeen 'intersekse.' Een hele tijd geleden werd er gedacht dat het niet bestond. Hoe is het begrip veranderd door de jaren heen? Waarom weten de meeste van ons er zo weinig van? Ga naar het Felix College voor antwoorden.
Felix Meritis, Amsterdam // 20% CJP-korting // Meer info

30 november: Vrijheidslezing – Zhanna Nemtsova
Russische journalist en activist Zhanna Nemtsova vertelt over vrijheid van meningsuiting, de relatie tussen Rusland en Nederland en de moord op haar vader. Ze gaat hierover in gesprek met PvdA-woordvoerder Michiel Servaes en kunstenaar Masha Ru.
De Balie, Amsterdam // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.