Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 47
18 NOV 2016 • Door Sharona Badloe • Beeld: Explore the North Festival • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 47

Word een heuse kunstkenner, maak glas van afval en leer alles over taal. De cultuurknallers van deze week!

Muziek

22 november: Autechre
Liefhebbers van IDM (intelligent dance music) zullen helemaal weg zijn van Autechre. Dit Britse dj-duo zit in hetzelfde straatje als Aphex Twin en Boards of Canada. Hoe dat klinkt? Elektronisch, ambient, experimenteel en grensoverschrijdend. Om het echt te snappen zul je het gewoon mee moeten maken.
Doornroosje, Nijmegen // 20% CJP-korting // Meer info

24 november: Woodie Smalls
Belgische hiphop op z’n best. Woodie Smalls schakelt moeiteloos van old-school rap naar moderne beats. Hij maakt dit allemaal af met kleurrijke clips en scherpe teksten. Live is het helemaal een feest: de energie spat eraf!
Bird, Rotterdam // € 5,50 CJP-korting // Meer info

24 november: The Cool Quest
Funky popmuziek met een elektronisch tintje. Gooi daar wat blazers en een heleboel good vibes doorheen en je hebt The Cool Quest. Ze speelden al bij DWDD, kregen een 3FM Serious Talent-titel en brachten twee unieke clips uit. Nu kun je deze 5-koppige band live bewonderen!
Paard van Troje, Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info

23 november: Emil Landman
Gewapend met zijn gitaar ging deze Nederlandse muzikant op wereldreis. Thuis aangekomen zette hij zijn nieuwe ervaringen om naar muziek. Door zijn mooie gitaarspel en warme stem wordt hij vergeleken met Jason Mraz en Ben Howard, maar hij geeft zeker zijn eigen twist aan het genre.
Doornroosje (Merleyn), Nijmegen // Meer info

Film

Bad Santa 2
Jaren na de gebeurtenis in de eerste film is de elf Willie Marcus vrij uit de gevangenis. Bad Santa zelf is er klaar voor om een tweede beroving te plegen. Dit keer besluit het duo mee te doen aan een evenement van een goed doel om na afloop met het geld ervandoor te gaan. Zijn whisky-verslaving en dirty mind zorgen natuurlijk weer voor de nodige obstakels.

Complete Unknown
Rachel Weisz speelt Alice, een vrouw die niet is wie ze laat blijken. Ze besluit alles achter te laten en een nieuw leven te beginnen. Dit gaat allemaal goed, totdat ze iemand ontmoet die haar van vroeger kent. Hij zet alles op alles om achter haar motieven te komen.

De Kinderen van Juf Kiet
Eerder te zien op het IDFA en deze week uit in de bioscoop. Juf Kiet heeft een klas vol kinderen die nog maar net in Nederland zijn komen wonen. Zij leert ze met een strenge doch rechtvaardige hand om te gaan met elkaar en haarzelf. Langzaam wint ze het vertrouwen en beginnen de kinderen op te bloeien.

I, Daniel Blake
Deze Britse film gaat over het falen van de welvaartsstaat. Daniel Blake heeft zijn hele leven hard gewerkt, maar kan daar na een ongeluk niet mee doorgaan. Hij heeft hulp nodig van de staat en ziet nu hoe het systeem hem en anderen tegenwerkt. Hij komt een alleenstaande vrouw met twee kinderen tegen. Samen proberen ze zich door het leven te slepen. 

Festival

23 t/m 26 november: Wintertuin Festival
‘Is dit echt, of kan het weg?’ Dat is de vraag die Wintertuin Festival aan kunstenaars, schrijvers, muzikanten en wetenschappers stelde. Het resultaat? Een festival vol performances, lezingen, kroegcolleges en interviews. Zaterdag is de grote afsluiter in Doornroosje. Mis het niet!
Verschillende locaties in Nijmegen // tot € 3,- CJP-korting // Meer info

25 & 26 november: Explore the North Festival
Één keer per jaar maak je de stad Leeuwarden mee zoals nooit tevoren. In alle steegjes, kerken en straten is wel wat te vinden. Wat dan precies? Literatuur, kunst, muziek en alles wat daartussen zit. Perfect om lekker warm van te worden in deze koude tijden.
Verschillende locaties in Leeuwarden // € 7,50 CJP-korting // Meer info

24 t/m 27: Amsterdam Art Weekend
Dit weekend wordt de moderne kunstscene van Amsterdam uitgelicht. Hier zie je niet alleen exposities, maar ook films, lezingen en performances. Kom langs en je bent meteen op de hoogte van de nieuwste kunsttrends en opkomend talent.
Verschillende locaties in Amsterdam // Meer info

Expo

26 november t/m 24 maart: Rijk van Rotzooi
Friese uitvinder Watse Gerritsma bouwde in 1975 al een chemische fabriek die hij gebruikte voor recyclen. In deze expo wandel je door zijn laboratorium, ga je zelf aan de slag met afval recyclen en zie je hoe plastic tegenwoordig hergebruikt wordt door 3D printers.
Fries Museum, Leeuwarden // € 6,- CJP-korting // Meer info

26 november t/m 23 april: Hubert de Givenchy – To Audrey with Love
Deze expo is een ode aan Audrey Hepburn, door de beroemde ontwerper Givenchy zelf in stand gebracht. Hij toont schetsen, ontwerpen gedragen door Audrey en filmstills. Zelfs haar werk als ambassadeur bij Unicef kun je uitgebreid bekijken. Kom langs en bewonder de enige echte muze van Givenchy.
Gemeente Museum, Den Haag // € 3,50 CJP-korting // Meer info

27 november t/m 23 maart: Jordan Wolfson – Manic Love
Kunstenaar Jordan Wolfson geeft door middel van kunst zijn mening over de digitalisering van de samenleving. (Spoiler alert: hij is er niet zo blij mee.) Hier zie je interactieve, menselijke figuren die bestuurd of gelimiteerd worden door een computer. Ook maakt hij gebruik van videowerken en digitale schilderijen om een beeld van onze maatschappij te schetsen.
Stedelijk Museum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Theater

23 november: Slagschaduw van het Binnenhof
Ex-parlementslid Bob van den Bos geeft ons een kijkje achter de schermen van de politiek. Hij laat ons de politicus van een andere kant zien. Hoe verandert een idealistische strijd iemands karakter? Is er plek voor liefde en vriendschap in de harde wereld van de politiek? Er is maar één manier om daar achter komen!
Theater Diligentia , Den Haag // € 1,50 CJP-korting // Meer info

23 november t/m 26 maart: Young Talent Performers
Drie maanden lang worden jonge dansstudenten van het Koninklijk Conservatorium aan het werk gezet. Onder begeleiding van het Nederlands Dans Theater zetten zij inspirerende werken in elkaar. Het resultaat van al het bloed, zweet en tranen? Een prachtige voorstelling die jij mét fijne CJP-korting kunt bewonderen.
Korzo, Den Haag // € 1,50 CJP-korting // Meer info

23 november t/m 3 december: Het Vervoegde Leven
Alix Adams, van Mugmetdegoudentand, vertolkt de rol van een vrouw uit de jaren dertig. Eerst zie je haar als klein meisje, dan als moeder, echtgenote en eenzame oma. De korte teksten van de voorstelling zijn net gedichten. Het leven van de vrouw wordt weergegeven door middel van werkwoorden. Werken, willen, trouwen, hebben. Is dat alles wat het leven te bieden heeft?
Bellevue, Amsterdam // € 2,- CJP-korting // Meer info

Lezen

21 november: Kenniscafé – Let’s Talk About Taal
Taal is allesomvattend; wij denken, voelen en leven erin. Soms lijkt taal te groot, te veel woorden waar je uit kan kiezen om je uit te drukken. Maar op andere momenten is het juist erg limiterend. Bij deze editie van Kenniscafé praten wetenschappers en deskundigen over non-binaire persoonlijke voornaamwoorden, het effect van accenten en de taal in relatie tot identiteit.
De Balie, Amsterdam // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.