Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s Cultuurknallers 46
14 NOV 2016 • Door Sharona Badloe • Beeld: LUMA expositie • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP’s Cultuurknallers 46

Aanschouw bizarre theatershows, bewonder lichamen van licht en ga uit je plaat bij Welcome to the Future. De cultuurknallers van deze week!

Muziek

17 november: Max Meser
Deze Spaanse indierocker is speciaal naar Nederland verhuisd om zijn band te starten. Wat zijn wij blij dat hij dat gedaan heeft! Max Meser klinkt als een kruising tussen The Verve en The Beatles. Het resultaat? Een heleboel lekkere tunes die zowel uniek als vertrouwd zijn.
Paard van Troje, Den Haag // € 2, 50 CJP-korting // Meer info

18 november: Myles Sanko
Dit soultalent toerde met Gregory Porter en stond op North Sea Jazz. Zijn grote invloeden zijn o.a. Otis Redding en Bill Withers, wat zeker terug te horen is in zijn jazzy tunes. Myles Sanko gooit er alleen nét wat meer groove doorheen. Zin in een funky avond? Dan zit je hier goed.
Paard van Troje, Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info

18 november: Grades
Britse producer Daniel Traynor is nog niet zo lang bezig, maar ging al op tour met Eton Messy, werkte samen met Bastille en bracht singles uit op Mixmag en Noisey. Grades schakelt moeiteloos over van UK House naar Garage. Wat hij ook doet, het is altijd heerlijk dansbaar.
Patronaat, Haarlem // € 1,- CJP-korting // Meer info

18 november: GoGo Penguin
Je kunt het proberen, maar deze jongens zijn gewoon niet te labelen. Ze pakken invloeden uit jazz, klassiek, elektronisch, trip-hop en rock. Klinkt als een allegaartje, maar toch weten ze er één geheel van te maken. Schakel voor 'n nacht je analytische muzikale brein uit en laat je meevoeren door GoGo Penguin.
Bird,  // € 3,- CJP-korting // Meer info

Festival

18 t/m 26 november: Jonge Harten Festival
Dé plek waar theater, muziek en dans samenkomen. Het thema dit jaar is #offthebeatentrack, dus reken er maar op dat deze jonge theatertalenten alles uit de kast halen. Wat te verwachten? Bizarre voorstellingen, na-borrels met de theatermakers en pop-up exposities door de stad. Tip: klik hier om 2 vrijkaarten én een overnachting voor het Jonge Harten Festival te winnen!
Verschillende locaties in Groningen // Meer info

19 november: Welcome to the future – Indoor
Een ouderwetse warehouse rave, zoals het hoort. Welcome to the future zorgt voor de beste deep house en techno artiesten, een fantastisch geluidssysteem en lichtshows waar je geen genoeg van krijgt. Het enige wat jij hoeft te doen, is lekker uit je plaat gaan!
Warehouse Elementenstraat, Amsterdam // Meer info

16 t/m 27 november: IDFA 2016
Het grootste internationale documentairefestival, gewoon in onze hoofdstad. Hier zie je documentaires over de meest uiteenlopende onderwerpen. Of je nou zin hebt om te lachen of om te huilen; hier ben je sowieso aan het juiste adres. Keuzestress? Kom dan op 19 november naar CJP Serveert. Speciaal voor jou selecteerden we de vier beste docu's. Én je kunt je prangende vragen afvuren op de filmmakers bij de Q&A. Uiteraard mogen bier en biterballen als afsluiter niet ontbreken. 
Verschillende locaties in Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Film

Fantastic Beasts and Where to Find Them
Na de laatste Harry Potter-film vielen velen van ons in een zwart gat. Geen jaarlijkse Potter-pret meer. Maar schroom niet, die leegte wordt eindelijk opgevuld! Deze week komt de nieuwste film uit die zich afspeelt in J.K. Rowlings magische wereld. In deze spin-off zien we hoe Newt Scamander terugkeert van zijn zoektocht naar bijzondere fabeldieren. Met zijn koffer vol monsters brengt hij New York in totale chaos.

Layla M
Layla is een uitgesproken moslima in Nederland. Haar ouders zijn volgens haar veel te liberaal en ze begint steeds strenger haar geloof uit te oefenen. Als ze de orthodoxe moslim Abdel ontmoet, besluit ze met hem naar het Midden-Oosten te vertrekken. Eenmaal daar aangekomen merkt ze dat zijn strijd voor acceptatie niet is wat ze dacht.

Perfect Strangers
Een groep vrienden heeft een gezellig diner. Als de vrienden opscheppen over hoe goed ze elkaar kennen, stelt de nieuwkomer voor om alle telefoons op tafel te leggen. De regel? Alle binnenkomende berichten en telefoontjes moeten gedeeld worden met de hele groep. Ze hebben immers niks te verbergen. Toch?

Expo

18 november t/m 19 februari: Luma
Deze expositie schijnt feller dan het scherm van je smartphone. Vijf kunstenaars werken allemaal op een andere manier met licht. Wandel door een wereld waar lichtinstallaties de hele ruimte in beslag nemen en kunstenaars schrijven met lichtstokken.
Musem het Vrijthof, Maastricht // Meer info

17 november t/m 11 februari: How to Motivate someone to Leave Voluntarily
Deze expo gaat over het vluchtelingenbeleid in Nederland en motivational interviewing. Dit is een techniek die gebruikt wordt om vluchtelingen aan te sporen uit zichzelf uit Nederland te vertrekken. Hier zie je het emotionele proces door middel van filmstills en schokkende foto’s van isoleercellen.
Van Abbe Museum, Eindhoven // Meer info

20 november t/m 7 mei: Of beauty and doubt
Rotterdamse kunstenaar Silvia B. creeërt wezens en figuren. Niet helemaal menselijk, maar ook geen dieren. Ze geeft haar wezens het leven door middel van beeldhouwkunst, foto’s en tekeningen. Bewonder in deze expositie haar gehele oeuvre van de afgelopen 25 jaar.
Rijksmuseum Twenthe // € 4,- CJP-korting // Meer info

19 november t/m 13 april: Rodin – Genius at work
Brons, gips, keramiek: er is niks dat kunstenaar Auguste Rodin niet kan omtoveren in een menselijk lichaam. In deze expositie zie je zijn meest bekende werken én nooit eerder vertoonde foto’s die ons een kijkje achter de schermen geven. Kom langs en leer van een echte genie!
Groninger Museum // € 3,- CJP-korting // Meer info

Theater

16 & 17 november: Being Singular Pural & Multiverse
Twee keer per jaar presenteert Frascati Theater nieuwe theater- en danstalenten. Deze keer in de spotlight: Francesca Lazzeri van theatergezelschap Wild Vlees en Belgische creatieveling Louis Vanhaverbeke. Hét moment om vers bloed te ontdekken.
Frascati, Amsterdam // € 3,50 CJP-korting // Meer info

15 november: Scheeps-horeca
Huis Oostpool van Toneelgroep Oostpool opent meerdere keren per jaar haar deuren voor bevriende theatergezelschappen. Jan Hulst en Kasper Tarenskeen zijn deze keer te gast met hun coming of age verhaal Scheeps-Horeca. Drie jongens onderzoeken waarom hun Indonesische voorouders naar de andere kant van de wereld gingen. De reis duurde negen maanden en de kans op overleven was klein. Wat drijft iemand ertoe om hieraan te beginnen?
Huis Oostpool, Arnhem // Meer info

15 & 16 november: Learning how to walk
Deze voorstelling brengt ons terug naar onze baby-tijd. Niet lopen of praten, alleen maar zien en luisteren zonder te begrijpen. Theatergezelschap NTGent laat ons de vreugde van onwetendheid zien. Kom kijken en ontdek hoe een voorstelling zonder logica juist heel realistisch kan zijn.
Stadsschouwburg Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Lezen

19 november: Progress Bar
Een literair en cultureel verantwoorde clubavond in een van de leukste tuinen van Nederland. Hier treden muzikanten, kunstenaars, filmmakers en ontwerpers op. Voorafgaand aan de shows zijn er interviews en lezingen, zodat je alle ins en outs van hun werk te weten komt. Dansen, praten over maatschappelijke issues en kunstsnuiven: dat is pas multitasken!
Tolhuistuin, Amsterdam // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.