Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s Cultuurknallers 45
07 NOV 2016 • Door Sharona Badloe • Meer blogs over Muziek Film Theater Expo Lezen Festival

CJP’s Cultuurknallers 45

Ga uit je plaat op We Are Electric, word een echte kunstkenner bij de Nationale Kunstdagen en zie hoe Amy Adams contact legt met buitenaardse wezens. Onze Cultuurknallers!

Muziek

8 november: Gregory Porter
Je kent Gregory Porter van zijn award-winnende album Liquid Spirit. Vorig jaar leende hij zijn vocals uit voor de hit Holding On met Disclosure. Zijn eigen versie van dit nummer is een soulvolle remix van het origineel. Al zijn muziek is heerlijk smooth, jazzy en toch vrolijk genoeg om een dansje op te wagen.
Carré, Amsterdam // 40% lastminute CJP-korting // Meer info

9 november: Simo
Blues, psychedelic, acid-rock; je komt bijna woorden tekort om de muziek van deze gasten te omschrijven. Gitarist en leadzanger J.D. Simo heeft met zijn dubbelhalsgitaar een grootse reputatie opgebouwd en die maakt hij meer dan waar. Verwacht rauwe gitaar-riffs, een heleboel energie en een band die helemaal los gaat op oneindige solo’s.
Patronaat, Haarlem // € 1,- CJP-korting // Meer info

10 november: Bombay
Dit Nederlandse rock-trio stond op festivals zoals Dour, Best Kept Secret en ging zelfs helemaal naar Amerika voor SXSW. Nu kun je ze bewonderen in het Paard. Kom langs en laat je meevoeren door de laid-back vocals van leadzanger Mathias Janmaat, begeleid door de lekkerste indie-tracks.
Paard van Troje, Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info

10 november: Bellita Carol
De beste R&B van Nederlandse bodem! Bellita won in 2013 de Grote Prijs van Nederland en is nu vele succesvolle liveshows, een EP en een muziekvideo verder. Haar grote inspiratiebronnen zijn Alicia Keys, Ella Fitzgerald en Jill Scott en dat is zeker te horen. Toch geeft ze een eigenzinnige twist aan het genre. Ze is niet bang om lekker wat jazz en reggae invloeden door haar nummers heen te gooien, en dat maakt Bellita juist zo leuk.
BIRD, Rotterdam // tot € 5,50 CJP-korting // Meer info

Film

Snowden
We kennen het verhaal allemaal wel. Snowden werkt bij de NSA en komt erachter dat heel Amerika wordt bespioneerd. Als hij deze informatie openbaart, is zijn leven niet meer veilig. Nu te bewonderen op het grote doek, met Joseph Gordon-Levitt en Shailene Woodley in de hoofdrollen.

The 9th life of Louis Drax
Louis heeft in zijn jonge leeftijd al acht keer een bijna-fataal ongeluk meegemaakt. Op zijn negende verjaardag valt hij van een klif en raakt in coma. Zijn agressieve vader (Aaron Paul) is na het ongeluk ineens nergens meer te bekennen, wat een befaamde neuroloog erg verdacht vindt. Hij gebruikt onorthodoxe manieren om het onderbewuste van Louis binnen te dringen en het mysterie op te lossen.

Toni Erdmann
Deze Duitse film met Peter Simonischek, Hadewych Minis en Sandra Hüller won al een award op het Cannes Film Festival. Deze week gaat hij in première in de Nederlandse bioscopen. Tip: vrijkaarten voor Toni Erdmann winnen? Klik hier om mee te doen aan onze winactie!

Arrival
Weer een film over aliens, maar niet zoals we die gewend zijn. In Arrival probeert een taaldeskundige (Amy Adams) samen met een militair team achter de intenties van de aliens te komen, die rond de aarde zweven in hun UFO. Ze heeft echter niet veel tijd om dat te doen: de rest van de wereld maakt zich al klaar om de oorlog aan te voeren met de buitenaardse wezens.

Theater

7 & 8 november: Kroniek
Het lichaam van een oude man wordt gevonden in een appartement. Men komt erachter dat hij daar al langer dan twee jaar ligt. Hoe kan het dat niemand dat doorhad? Al die tijd kreeg hij zijn post binnen, zijn uitkering werd gestort en zijn rekeningen via automatische incasso betaald. Op papier leefde hij dus nog. Wij denken het onszelf makkelijk gemaakt te hebben, maar wat zijn de consequenties van de manier waarop wij ons leven indelen?
Theater aan het Spui, Den Haag // € 3,50 CJP-korting // Meer info

8 & 9 november: Donna Donna
Donna is pas twintig jaar oud als haar verloofde overlijdt in oorlogsgebied. Haar vader en stiefmoeder nemen Donna in huis, maar ze is niet te troosten. Uit pure wanhoop schakelt de vader van Donna zijn Nemesis in: de moeder van Donna. Een stuk vol drama en donkere humor.
Toneelschuur, Haarlem // tot € 10,- CJP-korting // Meer info

8 t/m 12 november: In de eenzaamheid van de katoenvelden
Julie Peters baseerde haar voorstelling op het gelijknamige theaterstuk van Bernard Marie Koltes. Het resultaat is een stuk dat muziek en poëzie mengt tot één geheel. Een handelaar en een klant ontmoetten elkaar in de nacht. Ze hebben niks met elkaar gemeen, behalve het feit dat ze allebei gedreven zijn door verlangen. Het gebruik van licht en het decor maken dit stuk visueel bijna nog mooier dan de tekst.
Frascati, Amsterdam // tot € 5,- CJP-korting // Meer info

8 t/m 11 november: Popje hou je muil (alle schoenen de deur uit)
Ben je op zoek naar wat vrolijkheid in deze sombere dagen? Dit absurde verhaal zal je niet teleurstellen. Het huwelijk van Ferry en Meta loopt stuk. Ferry plet alleen nog maar schoenendozen in het magazijn en Meta begint tegen de schoenen in hun winkel aan te praten. Ze bedenken een uitverkoop: de Knotsgekke Snuffeldagen. Alle schoenen gaan samen met de sleur van hun leven lekker de deur uit.
Bellevue, Amsterdam // tot € 2,50 CJP-korting // Meer info

Expo

12 & 13 november: Nationale Kunstdagen
Kun je niet kiezen tussen expo’s van schilders, tekenaars of beeldhouwers? Tijdens de Nationale Kunstdagen hoef je niet te kiezen, zelfs de meest obscure kunstvormen vind je hier terug. De kunstenaars presenteren en verkopen dit weekend hun werk op kleine gezellige tentoonstellingen. Ga langs de Nationale Kunstdagen en verlaat het gebouw als echte kunstkenner.
Ahoy, Rotterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

9 november: Pak een stoeltje met… Wouter Welling
Wouter Welling, conservator van het Nationaal Museum van Wereldculturen, geeft een rondleiding door de tentoonstelling van Esma Yiğitoğlu. Zij beeldt met haar werk de grens tussen verbeelding en werkelijkheid uit in moderne en kleurrijke beeldhouwwerken. Nu kun je deze expo met de toelichting van een professional meemaken. En nog gratis ook!
TENT, Rotterdam // gratis toegang // Meer info

4 november t/m 23 december: Anders Goldfarb – Eclectic Images
Anders struinde 43 jaar lang rond de grootste steden van de wereld, gewapend met een camera. Hij maakte zwart-wit foto’s van de stad, de mensen en alles wat hij kon vinden. Het resultaat is een serie moderne beelden, die uit de jaren zestig lijken te komen. Loop samen met Goldfarb door de ruwe steegjes van New York en de hectische binnenstad van Praag.
Hotel Geldersekade, Amsterdam // Meer info

Festival

11 t/m 13 november: Le Guess Who
De binnenstad van Utrecht wordt dit weekend omgetoverd tot een experimenteel muziek- en filmfestival. Le Guess Who nodigde onder andere artiesten Wilco en Savages uit om het programma samen te stellen. Wil je weten wat er gebeurt als Johnny Greenwood (gitarist van Radiohead) samenkomt met een Israëlische componist, Geoff Barrow van Portishead een nieuw project begint en Alessandro Cortini van Nine Inch Nails solo gaat? Het is allemaal te zien op Le Guess Who.
Verschillende locaties in Utrecht // Meer info

12 november: We Are Electric
Vette visuals, blacklight decoraties en een elektronische line-up die je nergens anders ziet. Dit jaar nodigen ze onder andere Pendulum, Boys Noize en Chase & Status uit om de draaitafels eens goed onder handen te nemen. Dus trek je kleurrijkste outfit aan, neem je glowsticks mee en ga helemaal los bij We Are Electric.
Klokgebouw, Eindhoven // Meer info

Lezen

Annouk Post: Ontdekkingsreis naar een duurzame wereld
Duurzaam leven hoeft helemaal niet saai of vervelend te zijn. Annouk Post neemt je in haar visuele boek mee op een wereldreis. Hier lees je over duurzame producten zoals Fair Phone en Tony’s Chocolonely, maar ook over een groene school in Bali, een zelfvoorzienende stad in Engeland en eetbaar bestek. Meer dan genoeg stof voor duurzame inspiratie dus!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.