Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Voor alle herfsthaters
13 OKT 2016 • Door Sharona Badloe • Meer blogs over Film

Voor alle herfsthaters

Er is geen ontkomen meer aan, de herfst is aangebroken. Maar hoe koud het ook is: de bios blijft leuk. Daarom hebben wij de beste films van dit seizoen op een rij gezet. 

Of je nou de herfstkriebels voelt opkomen of jezelf opsluit in je kamer: wij weten welke film de juiste is voor jou. Lees verder voor films die de herfstpret versterken, of juist de pijn verzachten. Allemaal te zien in de bioscoop, mét CJP-korting!

Ben jij een literaire thuisblijver?

Herfst? Helemaal prima. Eindelijk een goed excuus om dagen onder de dekens te kruipen met een goed boek en een kop warme chocolademelk. Niemand die zeurt om toch eens naar buiten te gaan en van de zon te genieten, want die is er toch niet. Laat het maar lekker regenen, jij hebt er in je warme stekkie geen last van.
Jouw herfstfilm: Genius
Een schrijver (Jude Law) komt bij de uitgeverij van F. Scott Fitzgerald en Ernest Hemingway aan met een chaotisch manuscript van maar liefst duizend pagina’s. Desondanks is de uitgever (Colin Firth) ervan overtuigd dat hij een genie heeft ontdekt. Een film met grauwe, maar mooie beelden en excentrieke karakters. Ga naar deze film en raak helemaal geïnspireerd om zelf literaire werken te verslinden.

Ben jij een horrorfreak?

Het enige lichtpuntje in jouw koude, natte herfstmaanden is Halloween. Eindelijk een feestdag waar je je angstaanjagende zelf kunt zijn. Met een bezwaard hart gaan jij en je wederhelft dit jaar niet als The Joker en Harley Quinn. (Dat is na de film Suicide Squad nu veel te mainstream.) Gelukkig hoef je maar de kast open te trekken en er vallen alweer vijf andere opties uit. Als het om films gaat: hoe enger hoe beter. Met vele nachtelijke horrormarathons achter de rug ben je niet meer bang te krijgen.
Jouw herfstfilm: Don’t Breathe
Don’t Breathe is één van de films uit het genre die het nét wat anders aanpakt. Drie vrienden hebben hard geld nodig en besluiten in te breken bij een rijke blinde man. Ze denken een makkelijk doelwit gevonden te hebben, maar daar hebben ze zich zwaar in vergist. Een film om lekker in de Halloweensfeer te komen.

Ben jij een herfstfanaat?

Het herfstseizoen is voor jou elk jaar weer een feest. De tijd van mooie blaadjes, gebreide sjaals en warme hoodies. De benauwende hitte van de zomer is voorbij. Geef jou maar de beginnende winterbries. Jij trekt het liefst een warme trui aan voor een lange wandeling door het bos.
Jouw herfstfilm: Captain Fantastic
Een koppel voedt hun kinderen op ver weg van de bewoonde wereld en leidt een primitief leven in de wildernis. Ze hebben genoeg van het kapitalisme en de maatschappij. Nu leren hun kinderen waardevolle skills zoals jagen, sporten en kritisch denken. Als hun moeder overlijdt neemt de vader zijn kinderen mee naar de begrafenis. Zo gaan ze voor het eerst de ‘echte’ wereld in. Viggo Mortensen is gemaakt voor de rol van skeptische vader. Door de prachtige beelden van hun rustieke huisje in het bos krijg je helemaal zin om zelf de natuur in te gaan. 

Ben jij een Starbucks-hater?

Herfst wordt vaak aangeprezen als een gezellige tijd van het jaar, toch is het in de praktijk altijd koud en nat. Ja, de blaadjes die van de bomen vallen zijn wel oké. Maar de combinatie van regen en winterlaarzen verandert dat mooie aangezicht al snel in bruine smurrie. De horde mensen die zich massaal naar de Starbucks begeeft voor pumpkin spice latte’s maakt de situatie er niet beter op. Over pompoenen gesproken: je newsfeed stond er al voordat het eerste blaadje de grond raakte helemaal vol van. Van jou mag het wel klaar zijn met dat overdreven gedoe.
Jouw herfstfilm: Cafe Society
Voor de broodnodige afleiding van al die Starbucks-frustraties, presenteren wij: Woody Allen's nieuwste film. Gegarandeerd pompoenvrij (en zonder spice of latte), maar mét Jesse Einberg, Kristen Stewart, Blake Lively en Steve Carrell. Een jonge filmmaker in de jaren dertig wil het gaan maken in Hollywood. Hier raakt hij al snel verwikkelt in alle drama die het celebrityleven met zich mee brengt. Een film vol glamour en gevatte humor, en je zult er geen enkel starbucks logo vinden!

Ben jij een feestdag-fan?

Het weer wordt kouder en de feestdagen komen eraan. Straks komt weer die magische tijd vol lichtjes, grote feesten en versiering. De cadeaus voor je vrienden liggen nu al klaar. Hoe grijs en somber het buiten ook is, jij vindt altijd een lichtpuntje in het donker.
Jouw herfstfilm: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children
Tim Burton zorgt voor een mooie visuele beleving. Een vrouw biedt onderdak aan kinderen die net een beetje anders zijn de rest. Als het gevaar uitbreekt, werken ze samen om dat te verslaan. 

Ben jij een algemene hater?

Jij haat herfst. Alle andere seizoenen eigenlijk ook. En mensen.
Jouw herfstfilm: A Beautiful Planet
Toni Meyer's nieuwe documentaire over de aarde, gezien vanuit de ruimte. Deze IMAX film laat zien wat het effect is dat wij hebben op onze planeet, en wat we kunnen bereiken als we er samen aan werken. Een film die zelfs jouw koude, dode hart kan verwarmen.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.