Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 43
27 OKT 2016 • Door Rick van Veluw. • Beeld: EMI Music, Empire of the Sun. • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 43

De hypes volgen elkaar in hoog tempo op; gelukkig blijf je bij de les dankzij de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst. Met deze week een eenhoorn, een muzikale radiator en een ode aan Hotel Breukelen.

Empire of the Sun – Two Vines (album)

Altijd knap als een potentiële one hit wonder het langer uithoudt dan je dacht. In 2009 brak Empire of the Sun door met het vederlichte Walking on a Dream; supercatchy electropop als een zacht briesje. De hilarische clip maakte het allemaal nog beter; het Australische duo Luke Steele en Nick Littlemore leek door de gezamenlijke kledingkast van een new age hippie en een Japanse koning te zijn gevallen. Zeven jaar later is Empire of the Sun springlevend, zijn er nieuwe hits (We Are The People, Alive) en worden de outfits en clips nóg hysterischer. High and Low is de single die je enthousiast moet maken voor het derde album Two Vines en dat lukt uitstekend. High and Low voelt als een warme mantel, een muzikale radiator. Dat refreintje zing je binnen een paar seconden mee en de bizarre clip met groteske shots van een fantasie-eiland blijf je bekijken.

Ome Omar – Nonkel (EP)

Het mocht even duren, maar daar is dan eindelijk de eerste officiële release van Ome Omar. We zagen hem de afgelopen jaar bezig als rapper, schrijver en comedian, maar op Nonkel heeft hij onmiskenbaar die eerste pet op. De zeven liedjes tellende EP ademt een straatsfeer, met tracks als Life, Emotionele Hosselaar en Jongleer, die het rauwe leven in Amsterdam-Noord beschrijven. Ome Omar is nooit vies geweest van een beetje maatschappijkritiek en dat horen we op Onky waar hij een aantal gedenkwaardige statements maakt (‘De minister-president is een waardeloze vent’). Er staat zelfs een poppy liedje op Nonkel: Drerrie Als Ik klinkt alsof je met een veel te dure wagen de buurt komt inrijden, in Ome Omars geval met een paar joints achter de kiezen. Tof debuut, we willen gelijk meer.

Saint Motel - saintmotelevision (album)

Eén nummer kan je leven veranderen. In het geval van Saint Motel was dat My Type; een vrolijk indiepopnummer met een onweerstaanbaar saxofoonlijntje. Met My Type bestormden de Amerikanen de Europese hitlijsten, werden ze uitgenodigd bij Jimmy Kimmel en mochten ze als kers op de taart op Coachella spelen. De verwachtingen voor hun tweede album saintmotelevision zijn logischerwijs hoog. Vanaf het eerste nummer zijn de saxofoons er gelukkig gelijk. Saint Motel zou je kunnen zien als de grote broer van het Nederlandse Sunday Sun: de band maakt zonnige indierock met handclaps en blazers. Te laat voor de zomer, maar welkom voor de herfst.

The Cool Quest – Coastline (single)

De nieuwe single van The Cool Quest gaat over een eenhoorn die langs de kustlijn wandelt. Dat is tenminste wat we in de clip voor Coastline zien: een ietwat suffige supermarktjongen is het leven tussen de zuivelkoeling en het chipsvak zat en vlucht naar het strand, waar hij mooie eenhoorndames ontmoet. Over de muziek dan: Coastline is een slowjam met een hiphopbeat en golvende synths. De Zwolse band heeft soms wat weg van Chef’ Special, maar is wat ons betreft origineler. Een mooi voorproefje van een nieuw album – dat in 2017 moet verschijnen – en het startsein van een clubtoer door Nederland.

Honeyblood – Babes Never Die (album)

Bij het ontstaan van de bandnaam ‘Honeyblood’ hoort een vies verhaal. Gitariste Stina Marie Claire Tweeddale (een hele mond vol) wilde ooit het publiek laten schrikken tijdens een Halloween-concert en spuugde daarom een mengsel van honing, maïsmeel, water en rode kleurstof over ze uit. Logisch dat je je band dan Honeyblood noemt. Na het zelfgetitelde debuut wil het Schotse duo met Babes Never Die laten weten dat we nog lang niet van ze af zijn. Het geluid van Honeyblood is op deze single wat opgepoetst en dat doet ze meer als Foo Fighters dan Jesus And The Mary Chain klinken. Tweeddale spuugt de lyrics uit zoals ze dat ooit met haar zelfgemaakte honeyblood deed. Babes never die!

Betonkust & Palmbomen II – Hotel Breukelen (EP)

Kai Hugo en Kevin Miller zijn de meest nationalistische muzikanten van Nederland. De twee producers brachten eerder al een ode aan Center Parcs met de Center Parcs EP en zetten nu Hotel Breukelen in het zonnetje. Verwacht niet dat het iconische Van der Valk-hotel langs de snelweg naar Amsterdam bezongen wordt; Hugo en Miller doen het met stoffige techno en acid. Landsbelang heeft een zware kick en een onheilspellende melodie die je door de verlaten gangen van het hotel leidt. Nou ja, verlaten.... Wij zijn nog nooit in Hotel Breukelen geweest en hebben geen idee of het nog een beetje loopt. Tijd voor een bezoekje.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.