Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Dutch Design Week: Het Grote Orakel
25 OKT 2016 • Door Sharona Badloe • Beeld: Ralph Roelse • Meer blogs over Expo Festival

Dutch Design Week: Het Grote Orakel

Hier vind je het antwoord op alle vragen die je nooit durfde te stellen.

We lopen allemaal rond met brandende vragen. Wie ben ik? Wat is de betekenis van het leven? Waar zijn mijn huissleutels? Sommige van ons verzachten de pijn van onwetendheid met de fles. Anderen lezen obsessief het ene boek na de andere op zoek naar wijsheid. Maar het kan effectiever! Je kunt nu met een flinke CJP-korting naar Dutch Design Week; de ultieme oplossing voor al je problemen.

Wanneer eindigt de wereld?

Je weet het vast nog wel, de tijd dat de Mayakalender het einde van de wereld voorspelde in 2012. De voorspelling bleek niet waar te zijn, maar toch bleven we allemaal met een brandende vraag achter: wanneer eindigt de wereld dan wél? Gelukkig kun je naar de workshop: Big Cosmic Data. Hier leer je alles over de wetenschap achter de Mayakalender én hoe je die toepast op onze hedendaagse samenleving. Zo ben je helemaal bij de tijd en hoef je nooit meer een end of the world party te missen.

Hoe werkt mijn lichaam eigenlijk?

Wij denken graag dat we veel weten van het menselijk lichaam. Helaas valt dat flink tegen. Ja, je hebt het door wanneer je hongerig of moe bent, maar hoeveel weet je nou echt? De kledingstukken van Dynamic Skin zijn de oplossing. In deze expositie bewonder je outfits die werken op zonne-energie om jou vervolgens meer te vertellen over je lichaam. Ze meten bijvoorbeeld hoe snel het bloed door je aderen stroomt en beelden dat uit door middel van LED-lampjes, die ook nog eens lekker warm zijn.

Hoe maak je kunst van oude flessen en scherven?

Door er decoratieve meubels van te maken natuurlijk! Zanzibar zit vol met toeristen die er aardig wat flesjes bier op na houden. Het eiland is er helaas nog niet op ingesteld om al dit glasafval te verwerken. Trending Terrazzo is een serie decoratieve voorwerpen, gemaakt van flessen en scherven die anders het milieu zouden vervuilen. Een elegante oplossing voor een groot probleem.

Hoe ziet een toekomst zonder dierenleed eruit?

We stappen in een tijdmachine en gaan naar de toekomst. Daar is de uitbuiting van dieren compleet verboden. Hoe zal de wereld er in dit toekomstbeeld uitzien? Deze situatie wordt heel even werkelijkheid tijdens de tentoonstelling La Terrasse. Hier zie je hoe ontwerpers een alternatief bedenken voor producten die nu zijn verbonden aan dierenleed. Misschien is deze toekomst toch niet zo ver weg.

Hoeveel inspanning kost 3D printen?

Het lijkt alsof je bijna alles wel kunt 3D printen tegenwoordig. Sjaals, metaal, servies, je kunt het zo gek niet bedenken. Maar hoeveel energie kost al dat printen eigenlijk? Bij de tentoonstelling The Trophy stap je op een fiets die een 3D printer aandrijft met jouw inspanning. Zo weet je precies hoeveel meters fietsen het kost om een klein beeldje te printen. Dat vergt een hoop moeite, maar dan heb je de geprinte trofee wel echt verdiend. Dat voelt altijd beter… Toch?

Zullen robots onze banen stelen?

De ontwikkeling van technologie brengt een opwindend vooruitzicht met zich mee: robots. Hoewel dit een heel spannend toekomstbeeld is, kan het ook wat angstaanjagend zijn. De robots kunnen ons namelijk vervangen op de werkvloer. In het ergste geval keren ze zich zelfs tegen ons en maken een einde aan de mensheid. Allebei erg reële situaties. (Of misschien kijken we gewoon te veel sci-fi.) Bij het seminar Empowered by Robots leer je dat dit niet zo hoeft te zijn. Hier hoor je de visie van mensen die de komst van robots juist willen inzetten om werkeloosheid tegen te gaan. Toch nog maar even niet de productie van robots massaal saboteren dus.

Met een CJP-pas krijg je € 7,50 korting op een kaartje. Je kunt dus voor maar € 10,- negen dagen lang Dutch Design Week bezoeken. Het loopt nog tot 30 oktober. Wees er snel bij en koop hier je kaarten.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.