Ontdek
Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Humorfabriek: Matroesjka
21 OKT 2016 • Door Martine Bakker & Djuna Kramer. Beeld: Lisa Loeb (l) en Janneke Rinzema (r). • Meer blogs over Theater

CJP's Humorfabriek: Matroesjka

Een humoristische show aan elkaar ouwehoeren: het lijkt podiumdieren zo natuurlijk af te gaan. Toch gaat er achter de slim geformuleerde woordcombinaties een intense schrijfsessie schuil. In deze rubriek onderzoekt CJP het creatieve proces van cabaretiers en stand-up comedians.

In een persoonlijke setting, van huiskamers tot favoriete café’s, vertellen de artiesten hoe ze grappen maken. Deze eerste aflevering staan cabaretiers (en oud CJP-columnisten) Janneke Rinzema en Lisa Loeb in de schijnwerpers. Nou ja; ze zitten eigenlijk in het zonlicht op het dak van het Amsterdamse Volkshotel. Als hét technocabaretduo van Nederland zijn Janneke en Lisa gespecialiseerd in het neerzetten van gemankeerde personages. Van opblaaspoppen tot vrouwelijke pedofielen. Naast het publiek laten lachen, kunnen ze met hun soulvolle zangstemmen ook traanbuizen opendraaien. Wanneer het gaat over vluchtelingen bijvoorbeeld. CJP dook in het brein van het komische duo en ontdekte wat humor voor hen betekent.

Wil je de creaties van Lisa en Janneke in het echt zien? Matroesjka speelt tot en met 16 december de voorstelling Eeuwig Vlees door het hele land. Vanaf 24 februari zijn ze te zien met hun nieuwe voorstelling Brainwash. De komende tijd gaan ze weer hard aan de schrijf, dus wie weet spot je Matroesjka wel in het wild als ze nét een sketch over een gebrainwashte hersenkwab oefenen. Check hier de speeldata.

Comments

Gerelateerde kortingen

Comedy Café
€ 2,50 CJP-korting

Comedy Café

Ook voor goedkope dijenkletsers kun je nu bij ons terecht

De Kleine Komedie

Bulderen van de lach of snikken van emotie, voor de helft van de prijs

50%
We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.