Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s Cultuurknallers 44
31 OKT 2016 • Door Sharona Badloe • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP’s Cultuurknallers 44

Ga terug naar de jaren vijftig met Mayor Hawthorne, doe mee met wetenschappelijke experimenten tijdens Incience en zie hoe de Transvaalburt verandert in een bewegende exposite. De Cultuurknallers van deze week!

Muziek

31 oktober: Taxi Wars
Een cello, blazers, drums en een frontman met heel veel charisma. Zet dat bij elkaar en je hebt Taxi Wars. Ze krijgen het voor elkaar om gelijktijdig een orkest, jazz kwartet en rockband te zijn. Taxi Wars is gewoon niet in een hokje te stoppen. Maar zolang we naar het gegrom van de zanger en de passievolle blazers kunnen luisteren, vinden wij dat prima.
Tivoli, Utrecht // Meer info

6 november: Mayor Hawthorne
Door het strakke pak, vintage hoedje en roze neon licht van deze zanger lijkt het even alsof je in de jaren vijftig bent beland. Zijn vocals en funky beats passen daar ook perfect bij. Toch komt hij gewoon van onze moderne tijd, wat je zeker hoort aan zijn muziek. Een beetje indie, hier en daar wat elektronisch en vooral heel veel soul. Hawthorne voelt zich echt thuis op het podium, en dat is te horen.
Paradiso, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

5 november: Emil Landman
Als je even geen zin hebt in dat eindeloze drukke gedoe van het publiek, moet je bij Emil Landman zijn. Wieg lekker heen en weer op de zachte gitaartonen, begeleid door zijn warme stem. Met net genoeg synths in de mix om heerlijk bij weg te dromen.
Paradiso, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

3 november: Pink Oculus
Ze stond al op de aftershow van D’Angelo, die haar prees als nieuw soultalent. Dat is ze zeker! Esperanza Denswil brengt invloeden uit de hiphop en soul samen tot catchy nummers, die je zeker aan het dansen krijgen. Ze schakelt moeiteloos over van rap naar zang en haar kleurrijke clips maken het helemaal af.
De vorstin, Hilversum // Meer info

Film

Hacksaw Ridge
Andrew Garfield speelt in dit waargebeurde verhaal de rol van Desmond Doss, een vastberaden soldaat en voorstander van de oorlog. Alleen is hij net een beetje anders dan andere soldaten: hij gelooft niet in geweld. Ondanks vele moeilijkheden houdt hij vast aan zijn overtuiging. Als de oorlog uitbreekt red hij de levens van tientallen soldaten, zonder een enkel wapen aan te raken.

Remainder
De Britse verfilming van Tom McCarthy’s gelijknamige sci-fi boek. Een object valt uit de lucht en slaat een man bewusteloos. Later ontwaakt hij uit een coma met miljoenen dollars die hem aangeboden worden in ruil voor zijn stilte over het voorval. Niet dat hij er überhaupt iets over had kunnen vertellen, hij is namelijk al zijn herinneringen kwijtgeraakt. Hij huurt acteurs in om eindeloos het enige, kleine fragment uit te spelen dat hij nog weet.

Kater
Andreas en Stefan leiden een gelukkig leven. Ze werken bij hetzelfde orkest, hebben een grote vriendengroep en een lieve kat. Als een uitspatting van geweld hun leven verstoort doen ze er alles aan om hun vertrouwde leven te redden, maar zo makkelijk gaat dat niet.

The Accountant
Ben Affleck speelt Christian, een rekenwonder die als boekhouder voor gevaarlijke bedrijven werkt. Hij heeft een obsessief karakter en is beter met nummers dan met mensen. Deze spannende thriller gaat diep in op de moeilijke jeugd van Christian en de onmacht van zijn vader die een kind moet opvoeden dat hij niet begrijpt. Voor je broodnodige portie actie zit je bij deze film goed.

Festival

2 t/m 6 november: Crossing Border Festival
Kun je niet kiezen tussen muziekfestivals en lezingen? Dan is dit de plek voor jou! Crossing Border is hét festival dat zich niks aantrekt van de grenzen tussen muziek en de schrijfkunst. Hier worden al je muzikale en literaire behoeftes vervuld; onder andere door PJ Harvey, Michel Faber, Arnon Grunberg en Tourist Le MC. Het enige probleem dat je hier zal hebben is keuzestress. Gelukkig zit je met zo’n goede lineup nooit fout.
Paard van Troje, Den Haag // tot € 10,- CJP-korting // Meer info

2 t/m 6 november: Inscience Festival
Velen van ons zetten de exactheid van de wetenschap recht tegenover de creativiteit van de kunst. Toch worden deze twee vlakken samengebracht op Inscience Festival. Het resultaat? Een spannend geheel dat de creativiteit van de wetenschap naar voren brengt. Verwacht workshops, grootse experimenten en verhitte debatten.
Lux, Nijmegen // € 1,50 CJP-korting // Meer info

Expo

3 t/m 5 november: The Stranger Next Door
Drie dagen lang verandert de Amsterdamse Transvaalbuurt in een grote tentoonstelling tijdens deze video-kunstroute. De buurt smelt samen met de kunst door middel van projecties op gebouwen, filminstallaties in ramen en vertoningen in tuinen. Dus neem je vrienden mee en wandel door een wereld van bewegende beelden.
Transvaalbuurt, Amsterdam // Gratis toegang // Meer info

5 november: Museumnacht
Jaarlijks openen Amsterdamse musea één keer hun deuren na sluitingstijd. Een nacht vol expo's, muziek en workshops. Beleef een concert in een geluidsbubbel, speel russische woorden-bingo met wodka, speel op steeldrums en bewonder lichtprojecties uit de ruimte. Als afsluiter van de nacht kun je lekker los gaan op de tonen van je favoriete dj's. Dat zijn exposities waar we graag de deur voor uit komen.
Verschillende locaties in Amsterdam // tot 50% CJP-korting // Meer info

5 t/m 13 november: De Nationale Kunstweek
Houd je van kunst maar weet je nooit zo goed waar je moet beginnen? Dan is dit de perfecte oplossing. Musea, galerijen en kunstwinkels over de hele wereld doen mee aan de Nationale Kunstweek. Hier maak je bijzondere exposities mee, en ben je meteen op de hoogte van wat er speelt. In het weekend van 5 november openen meer dan 220 deelnemers hun atelier voor bezoek. Zo zie je hoe het er achter de schermen aan toe gaat en maak je ook nog eens een praatje met de kunstenaars zelf.
Verschillende locaties in Nederland // Meer info

Theater

1 t/m 5 november: RACE
'Kleur is het meest explosieve onderwerp in onze geschiedenis.' Zo luidt de teastertekst. Toch is het Nationale Theater niet bang om er hun nieuwe show aan te wijden. Racisme, seksschandalen en leugens; RACE geeft de mensheid weer op zijn dieptepunt. Met Romana Vrede, Werner Kolf, Mark Rietman en Hein van der Heijden in de hoofdrollen. Stuk voor stuk talenten die onder andere bij Toneelgroep Amsterdam, Toneelgroep Oostpool en Toneelschuur producties op het podium hebben gestaan. Nu kun je ze in deze razendsnelle show bewonderen.
Koninklijke Schouwburg, Den Haag // € 5,- CJP-korting // Meer info

3 november: Ogen van Surabaya
Regisseur Anna Rottier maakte een reis door Indonesië op zoek naar sporen van haar familie. Toen ze terugkwam schreef ze dit theaterstuk over identiteit, waarin zij zelf de hoofdrol vertolkt. Ze geeft weer hoe het is om een multiculturele achtergrond te hebben in onze samenleving. Soms op luchtige en vrolijke wijze, soms wat zwaarder, altijd eerlijk.
Scheldetheater, Terneuze // Meer info

6 november: Alchemia
Even geen zin in de realiteit en de dagelijkse sleur van het leven? Amerikaans dansgezelschap Momix neemt je mee naar een wereld vol magie en mysterie. Het zijn dansers, acrobaten illusionisten en alles wat daartussen valt. Ze gaan zo creatief om met hun eigen lichaam, licht en kleding dat je bijna vergeet dat het mensen in kostuum zijn.
Delamar Theater, Amsterdam // 50% lastminute CJP-korting // Meer info

1 t/m 4 november: Leave a Comment
YouTube: hét platform om anoniem andere mensen af te zeiken in de comment-sectie. Oh, en je kunt er natuurlijk ook filmpjes op kijken, als dat je ding is. Theatergezelschap Tristero onderzoekt dit fenomeen in hun nieuwe stuk Leave a Comment. Van de diepere issues zoals vrijheid van meningsuiting tot de felle discussies over grammatica, het komt allemaal aan bod.
De Brakke Grond, Amsterdam // 2 € CJP-korting // Meer info

Lezen

Maarten van der Kamp – De Amsterdammers
We houden er allemaal van om te dwalen door de straten van onze hoofdstad, maar Maarten nam een paar stappen verder. Hij wandelde acht uur per dag met zijn camera over de straten van Amsterdam en legde alles vast wat hij interessant vond. Mensen, gebouwen, toeristen, katten; ze zijn allemaal te zien in dit fotoboek van de heftigste stad van Nederland.

4 november: Fullscreen VR & The Implications For The Music Industry
De Virtual Reality Cinema kun je ondertussen allang bezoeken, maar wat is de rol van VR in de muziek? Artiesten zoals Foals, Björk en The Weeknd experimenteren met VR video's, en dat is nog maar het begin! Op deze lezing hoor je er alles over.
De Balie, Amsterdam // € 1,50 CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.