Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s Cultuurknallers 43
24 OKT 2016 • Door Sharona Badloe • Beeld: Craigie Horsfield - How the World Occurs • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP’s Cultuurknallers 43

Zie hoe Elle Fanning omgaat met haar gender issues, ga naar de boekenclub van Emma Watson en maak je eigen stop-motion filmpje bij KLIK. Onze Cultuurknallers!

Muziek

27 oktober: Raul Midón
Raul is vanaf zijn geboorte blind, maar gelukkig doen zijn oren het nog prima. Deze zanger vervormt zijn stem klakkeloos van smooth en begeleidend naar letterlijke trompettonen. Met zijn razendsnelle vingers bewijst hij dat je geen zicht nodig hebt om soulvolle klanken te produceren op een gitaar. Hij doet het allemaal om zijn publiek blij te maken. In zijn woorden: ‘I can listen when somebody smiles at me.'
Bird, Rotterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

27 oktober: Saliva
Neem jezelf mee terug naar je tienertijd. Toen Linkin Park cool was en iedereen, skater of niet, in wijde broeken met kettingen rondliep. Dat is namelijk de tijd dat Saliva hun single Click Click Boom dropte en alle rockers aan het headbangen kreeg. Nu, jaren later, doen ze dat met minstens zo veel volume en energie. Een letterlijke blast from the past dus.
Tivoli, Utrecht // Meer info

28 oktober: Sekuoia
De muziek van deze Deense producer klinkt als de liefdesbaby van SBTRKT, The XX en Disclosure. Maar dan zonder snelle, upbeat deuntjes. In ruil daarvoor krijg je mellow beats en dromerige synths. De muzikale vertaling van een landschap bij zonsondergang. Een vergelijking die Sekuoia zelf ook maakt als we op zijn clips kunnen afgaan. Laat je heerlijk meevoeren!
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

30 oktober: Birth of Joy
Nederlandse psychedelische rock op z'n best. Deze jongens wisselen keiharde riffs en snelle orgels af met hier en daar wat dromerige gitaartonen. De muziekvideo’s zijn net zo trippy en chaotisch als hun nummers. Heerlijk ouderwetse rock-’n-roll met een eigentijdse twist. Dat wil je niet missen!
Patronaat, Haarlem // € 1,- CJP-korting // Meer info

Film

Three Generations
Normaal gesproken huppelt Elle Fanning in mooie jurkjes over onze schermen. Nu zien we haar van een andere kant. In Three Generations speelt ze de jongen Ray, die geboren is in het verkeerde lichaam, namelijk dat van een meisje. Zijn moeder (Naomi Watts) doet hard haar best om het te accepteren. Ondertussen vraagt zijn oma, hilarisch gespeeld door Susan Sarandon, zich af of hij niet gewoon lesbisch kan worden.

The Windmill Massacre
Deze horrorfilm speelt zich af in onze eigen hoofdstad. De Australische Jennifer besluit een bustour te doen langs de befaamde Nederlandse windmolens. Als hun bus het opgeeft middenin de tour, zijn ze gedwongen om te overnachten in een oude windmolen. Ooit woonde daar een man die de botten van mensen maalde. Als haar groepsgenoten één voor één verdwijnen, komt Jennifer erachter dat ze beter thuis had kunnen blijven. Je zult nooit meer op dezelfde manier naar windmolens kijken.

Doctor Strange
De nieuwe Marvel! Deze keer met Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams en Tilda Swinton in de hoofdrollen. Een chirurg kan na een vreselijk ongeluk zijn handen niet meer gebruiken. Als dokters en medicijnen hem niet meer kunnen helpen, zoekt hij hulp op andere plekken. Als hij zijn nieuwe krachten ontdekt, staat hij voor een moeilijke vraagstuk. Wat kunnen zijn krachten veroorzaken?

L’économie du couple
Je kent zulke verhaallijnen ondertussen wel: een koppel met kinderen gaat scheiden, maar moet het toch nog met elkaar uit zien te houden terwijl de man een ander huis zoekt. Belgische regisseur Joachim Lafosse weet met zijn film een nieuwe twist te geven aan dit thema. Boeiend van begin tot eind! 

Afhankelijk van de bioscoop tot € 2,50 CJP-korting

Festival

28 oktober tot 6 november: LIFF
Het Leiden International Film Festival is terug. Vanaf komend weekend heb je dus eindelijk weer een excuus om de mooie straten van Leiden door te wandelen. Het leven draait om balans en LIFF heeft dat perfect gevonden in het aanbod van de films. Niet te mainstream, maar ook weer niet té hipster. Vol met goede sci-fi, eigenzinnige romcoms en films die gewoon niet in een hokje te stoppen zijn.
Verschillende locaties in Leiden // € 1,50 CJP-korting // Meer info

25 t/m 30 oktober: KLIK
Korte films maken op de fiets, stopmotion workshops volgen, mee tekenen met beroemde tekenaars en een heleboel animatiefilms kijken. Waar doe je dat allemaal? Bij KLIK: Het festival waarvan je niet wist dat je het nodig had in je leven.
Eye, Amsterdam // Tot € 30,- CJP-korting // Meer info

28 & 29 oktober: London Calling
Dé plek waar indiebands van over de hele wereld doorbraken. Artiesten zoals The XX en Foster the People stonden er lang voordat ze volle zalen trokken. Struin jij de beste websites en Soundcloud-profielen af op zoek naar nieuwe muziek? Dan moet je dit weekend bij London Calling zijn. Zo ben je de eerste die dit vers talent ontdekt en hoeft er niet eens uren lang voor achter je computerscherm te hangen.
Paradiso, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Expo

25 oktober t/m 5 februari: Waarom gaat het goed in je leven?
Dat vroeg Jaap van den Berg drie jaar lang aan 140 ‘gewone’ inwoners van Gouda. Het resultaat is deze tentoonstelling vol foto’s, filmfragmenten en verhalen. Ga langs en wie weet kom jij er wel achter wat het is dat jou gelukkig maakt. Naast pizza en Netflix natuurlijk.
Museum Gouda // € 2,- CJP-korting // Meer info

29 oktober t/m 5 februari: How the world occurs
De werken van Craigie Horsfield hebben één doel: het veranderen van jouw wereldbeeld. Horsfield maakt foto’s van onder andere landschappen en mensenmassa’s. Zo krijg je een beeld van de vele rituelen waar andere mensen zich mee bezig houden en wordt je tegelijkertijd een spiegel voor gehouden. De kroonstukken zijn tapijten; zo groot en gedetailleerd dat je bijna niet kunt geloven dat het gewoven is.  
Centraal Museum, Utrecht // € 7,50 CJP-korting // Meer info

Dit is een tapijt. Echt waar.

Theater

24 oktober: HUiD
Huid hebben we allemaal wel, als het goed is. En elkaar aanraken doen we ook graag. Maar wat zijn nou de grenzen daarin? Onze huid zorgt voor fijne aanrakingen, maar we zitten er ook in opgesloten. De performers van Schweigman& en de muzikanten van Slagwerk beelden dat uit in hun woordeloze theaterstuk.
Stadsschouwburg Utrecht // € 5,- CJP-korting // Meer info

24 oktober: Molman
'Kijk uit: deze voorstelling is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees, claustrofobie of fysieke beperkingen.' Zo luidt de waarschuwing voor dit spannende theaterstuk over een man die al jaren onder de grond leeft. De voorstelling vindt plaats in een omgebouwde zeecontainer waar het publiek in moet afdalen. Alleen voor de echte daredevils.
Chassé Theater, Breda // 50% lastminute CJP-korting // Meer info

27 oktober: Mijn (Bij)vrouw
Een verhaal over monogamie, polygamie en alles wat daartussen zit. Een vrouw die geen kinderen kan baren maakt een offer voor haar man: hij mag een kind maken met de vrouw waar hij een affaire mee heeft. Maar dan blijkt dat de liefde voor haar man niet de reden is van haar offer. Kom kijken en ontdek het geheim van deze spannende thriller.
Theater aan het Spui, Den Haag // € 3,50 CJP-korting // Meer info

Lezen

25 oktober: Werken anno nu –  Flexibel of onzeker?
In deze tijd van digitalisering verandert het arbeidersleven. Er zijn steeds minder stabiele banen en arbeidsrechten. Hoe zal dat in de nabije toekomst veranderen? En hoe lang duurt het voordat we compleet vervangen worden door robots? Kom naar de Balie voor de antwoorden!
De Balie, Amsterdam // Meer info

29 oktober: American Book Center – Our Shared Shelf, Book Club
Ben jij heel erg feminist, óf heel erg fan van Emma Watson? (Of beide?) Kom dan naar Den Haag voor de online boekenclub Our Shared Shelf, opgericht door Emma Watson. Elke twee maanden kiest zij een boek uit en kan iedereen mee doen met de discussies daarover op online forums. Verschillende deelnemers uit Nederland hebben besloten om ook werkelijk te ontmoeten om de discussie voort te zetten. Emma zelf is tijdens de bookclub online te bereiken. Iedereen is welkom!
The ABC Treehut, Den Haag // Gratis toegang // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.