Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP’s Cultuurknallers 42
17 OKT 2016 • Door Sharona Badloe • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP’s Cultuurknallers 42

Pak zoveel feestjes als je kan tijdens ADE, raak geïnspireerd door nieuwe ideeën op de Dutch Design Week en volg een masterclass over de toekomst van de Nederlandse dancescene. De cultuurknallers van deze week!

Muziek

18 oktober: Jamie Lidell
Gitaarspel dat druipt van de blues, een soulvolle stem en hier en daar wat elektronische elementen. Gooi daar een goeie portie funk doorheen en je hebt de muziek van Jamie Lidell. Het wordt buiten steeds kouder, maar de dansbare tunes van Jamie Lidell maken je weer heerlijk warm.
Doornroosje, Nijmegen // 20% CJP-korting // Meer info

20 oktober: Indian Askin
Deze band is in korte tijd met sprongen vooruit gegaan. Eerst stonden ze in het voorprogramma van Go Back to the Zoo, ondertussen hebben ze opgetreden bij DWDD en Paaspop. Hun muziek is energiek maar dromerig, waar de eigenzinnige video’s perfect bij passen.
Patronaat, Haarlem // € 1,- CJP-korting // Meer info

20 oktober: Eriksson Delcroix
Een banjo, grote hoeden en een lange jurk. Eriksson Delcroix is een countryband in de meest subtiele zin van het woord. Geen klagende snaren en schreeuwend gezang, maar heldere stemmen en lieflijk gitaarspel. Een van de beste bands die België momenteel te bieden heeft.
Gebr. De Nobel, Leiden // € 2,50 CJP-korting // Meer info

22 oktober: Elementary Penguins
De muziek van deze jongens is upbeat en lekker hard. Ben je een liefhebber van The Killers en Arctic Monkeys? Dan zal je hier ook helemaal los op gaan! De vrolijke rockers van Elementary Penguins krijgen elke show de hele zaal aan het springen.
De Kroepoekfabriek, Vlaardingen // 20% CJP-korting // Meer info

Festival

19 t/m 23 oktober: ADE
Amsterdam Dance Event heeft eigenlijk geen uitleg meer nodig. Al jaren lang het grootse elektronische muziek festival in Nederland. Hoeveel ADE’tjes pak jij dit jaar?
Verschillende locaties in Amsterdam // € 3,- CJP-korting op een ADE card // Meer info

22 & 23 oktober: Amsterdam Music Festival
De beste dj’s en een spectaculaire lichtshow vind je op Amsterdam Music Festival. Met namen zoals Hardwell, Steve Aoki en Armin van Buuren weet je zeker dat je goed zit. Elektronische muziekliefhebbers reizen van ver naar ons kikkerlandje speciaal voor dit evenement. Jij hebt het geluk dat je hier al woont en hoeft dit dus niet te missen.
Amsterdam Arena // Meer info

Film

Genius
Jude Law en Colin Firth spelen fantastisch samen in dit literaire verhaal. Een ambitieuze schrijver komt bij de uitgeverij van Scott F. Fitzgerald en Ernest Hemingway aan met een manuscript. Zijn boek telt maar liefst duizend pagina’s en hij blijft er maar chaotisch paragrafen aan toevoegen. Desondanks is de uitgever ervan overtuigd dat hij een literair genie heeft ontdekt. Hij besluit zich compleet in te zetten voor dit nieuwe boek, met alle gevolgen van dien.

La Fille Inconnue
Op een avond wordt er aan de deur gebeld, een vrouw besluit niet open te doen. De volgende dag komt ze erachter dat het lichaam van een meisje in de buurt is gevonden. Uit schuldgevoel doet de vrouw er alles aan om achter de identiteit van het meisje te komen, tot grote ergernis van de politie.

Hell or High Water
Chris Pine en Ben Foster spelen twee broers uit Texas in deze thriller. Ze komen samen om de bank te overvallen die de hypotheek dreigt af te sluiten van hun familie-erfgoed. De broers staan in hun recht om hun gestolen toekomst weer toe te eigenen. Maar niet iedereen denkt daar hetzelfde over.

The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years
Een documentaire van Ron Howerd over de band die de hele muziekscene voorgoed veranderde. Deze film volgt The Beatles op hun lange tour van 1964 tot 1966. In twee jaar tijd kregen ze het voor elkaar om niet alleen de toekomst van de rockmuziek, maar ook de hele jeugdcultuur te beïnvloeden. Toch was het maar een stel jongens die niet wist wat ze te wachten stond. Vol met grappige, mooie en invloedrijke momenten. Uiteraard begeleidt door hun iconische oeuvre.

Afhankelijk van de bioscoop tot € 2,50 CJP-Korting

Expo

21 oktober t/m 29 januari: Daubigny, Monet, Van Gogh: Impressies van het landschap
Schilderend vanaf een atelierboot midden op de rivier maakte Daubigny de bijzonderste landschappen. Op deze tentoonstelling bewonder je zijn werken en ervaar je ook nog eens zelf hoe het is om te schilderen vanuit een moderne versie van de boot.
Van Gogh Museum, Amsterdam // € 3,- CJP-korting // Meer info

22 t/m 30 oktober: Dutch Design Week
Negen dagen lang worden de creaties van 2500 designers tentoongesteld op dit evenement. Kom langs en laat je verwonderen door de vele ideeën, experimenten en oplossingen. Wie weet raak je zo geïnspireerd dat jij volgend jaar met jouw ingenieuze idee op dit festival staat.
Verschillende locaties in Eindhoven // € 7,50 CJP-korting // Meer info

Theater

17 & 18 oktober: Demonen
Dit stuk gaat niet over de welbekende rode duivels met puntstaarten en hoorns, maar over alledaagse demonen. De diepste verlangens en fantasieën waar niemand het over durft te hebben, behalve de twee gezinnen in dit theaterstuk dan. Als een koppel de onderburen uitnodigt voor een borrel, neemt de avond een onverwachte wending. Durf jij het aan?
Stadsschouwburg Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

20 t/m 23 oktober: Hans Klok´s House of Horror
Mysterieuze bruiden, circusacts en natuurlijk de grote illusionist zelf. Je kunt dit, en veel meer verwachten in de House of Horror tour. Deze keer ben je niet alleen toeschouwer, je hebt zelf ook een actieve rol. Benieuwd hoe dat precies zit? Er is maar één manier om daar achter te komen. Met de code CJP16 krijg je nu een fikse korting. 
Martiniplaza, Groningen // 40% CJP-korting // Meer info

22 oktober: A Raisin in the Sun
Wegens succes weer op tournee! Een man is overleden en zijn gezin wacht nu op een grote smak geld die ze van de verzekering krijgen. Lena wil er een huis van kopen in een goede buurt, maar haar kinderen hebben andere ideeën. Dit stuk is deel van een drieluik dat in gaat op de zwarte identiteit in een westerse samenleving.  
Bijlmerparktheater, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

23 oktober: Nachtgasten
Normaal gesproken wordt het publiek zo lang mogelijk in het donker gehouden tijdens een toneelstuk. Als het doek omhoog gaat, weet je nog niet wat er precies gaat komen. Deze keer zijn de rollen omgedraaid: het publiek kent alle geheimen en de acteurs moeten spelend achter de feiten zien te komen.
Bellevue, Amsterdam // tot € 2,50 CJP-korting // Meer info

Lezen

Howard Sounes - Lou Reed
Een complete biografie van één van de meest mysterieuze rockers ooit. Lees hier alles over Lou's leven met The Velvet Underground en zijn connecties met onder andere David Bowie en Andy Warhol. Natuurlijk is de biografie van een rockster niet compleet zonder de nodige portie seks, drugs en vechtpartijen. Je leest het hier allemaal!
Ako // 25% CJP-korting // Meer info

20 oktober: Vers bloed, ADE-editie
Tijdens deze speciale ADE-editie krijgt jong talent de kans om ideeën te pitchen voor een nieuw clubconcept. De winnaar krijgt een eigen clubnacht in AIR. Eerst zullen vertegenwoordigers van onder andere GirlsLoveDjs en The School of House de avond openen met een masterclass over de toekomstige dancescene in Nederland. Met een CJP-pas kun je hier gratis naartoe. Daar hoef je vast geen twee keer over na te denken.
De Balie, Amsterdam // Met CJP-pas gratis toegang // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.