Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 41
10 OKT 2016 • Door Sharona Badloe • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 41

Maak je eigen YouTube filmpje, ga helemaal los op de tonen van Of Mice and Men, en bezoek de Stadsschouwburg van Groningen met maar liefst 50% korting. De Cultuurknallers van deze week!

Muziek

12 oktober: Of Mice and Men
Met een naam geïnspireerd op de bekende Amerikaanse roman is hun muziek sneller dan je zou denken. Toch vind je tussen de keiharde riffs ook zweverige gitaartonen en heldere vocals. De experimentele sound van deze rockers hoor je nergens anders terug. Na hun tour met Slipknot en Marilyn Manson zijn ze nu zelf de headliner.
TivoliVredenburg, Utrecht // Meer info

14 oktober: Homeboy Sandman
Deze rapper maakt iedereen vrolijk met zijn mellow beats. Daar gooit hij ook nog eens sterke teksten met een heerlijke flow overheen. Bouncen op de relaxte nummers van Homeboy Sandman gaat helemaal vanzelf.
Paard van Troje,  Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info

15 oktober: Gui Boratto
Hij is wel het bekendst door zijn remixes van onder andere Massive Attack en Goldfrapp, maar zijn eigen werk doet er zeker niet aan onder. Boratto bewijst keer op keer dat hij muzikaler is dan de gemiddelde dj. Zijn melodische tonen en gebruik van echte instrumenten zorgen ervoor dat hij er telkens weer uitspringt. Laat je dit weekend meevoeren door zijn muziek in het Paard.
Het Paard van Troje, Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info

15 oktober: Sabrina Starke
Haar stem is smooth en begeleidt muziek die barst van de soul. Alleen om deze reden al is ze een plezier om naar te luisteren. Daarnaast gebruikt Sabrina haar stem ook nog eens voor het aankaarten van snijdende onderwerpen. Op het podium wisselt ze af tussen upbeat nummers en sterke ballads. Deze Nederlandse zangeres is al geprezen door artiesten zoals Bill Withers, en dit weekend kan jij haar ook bewonderen.
Bird, Rotterdam // € 3,- CJP-korting // Meer info

Festival

13 t/m 16 oktober: Popronde Utrecht, Tilburg, Den Haag en Harderwijk
De Popronde is een reizend festival dat drie maanden lang meer dan veertig steden bezoekt. Dit evenement maakt het podium vrij voor Nederlands opkomend talent. Acts zoals Go Back to the Zoo, Blaudzun en Kensington hebben hier gestaan voordat ze doorbraken, en nu is het de beurt aan meer dan honderd lokale bands. Dit is je kans om vers talent te ontdekken. Wie weet sta jij over een aantal jaar vooraan in de uitverkochte HMH, en vertel je trots dat jij de band al hebt gezien nog voordat ze groot waren, gewoon op de Popronde.
Verschillende locaties in Nederland // Meer info

15 oktober: Amsterdam Metalfest
Dit weekend kun je headbangen op het ruigste evenement van de Melkweg. Fusion en progressive metal uit Brabant, Haarlemse techmetal en death metal uit België. Ga je liever uit je dak op heerlijk ouderwetse trash? Ook daar krijg je een flinke portie van voorgeschoteld op dit festival. Op de lineup staan onder andere Textures, Aborted en Humanity’s Last Breath. Dat wordt een moshpit waar het hele gebouw van trilt.
Melkweg, Amsterdam // Meer info

Film

My Life as a Courgette / Ma Vie de Courgette
Laat de naam en charmante stop-motion je niet misleiden, dit is zeker geen naïeve kinderfilm. Courgette is een jongen die na het overlijden van zijn alcoholistische moeder in een weeshuis terecht komt. Hier vindt hij vriendschap tussen de pestkoppen en maakt hij ondanks vele tegenslagen toch mooie avonturen mee. Een diepzinnig verhaal dat verzacht wordt door prachtige animatie.

Inferno
Symbolen, mysteries en bloedstollende achtervolgingen. Wie kent deze klassieker van Dan Brown nou niet? Nu kun je dit verhaal op het grote doek bewonderen met Tom Hanks in de hoofdrol.

Trolls
Een film voor degenen met een jonge geest (of een broertje/zusje om te entertainen.) Dit verhaal over kleine trollen met een groot karakter is spannender dan het lijkt. De hoofdrollen zijn ingesproken door Anna Kendrick en Justin Timberlake, een veelbelovende combinatie.

As I Open My Eyes
Deze Frans gesproken film speelt zich af in de hoofdstad van Tunesië in de zomer van 2010, een paar maanden voor de revolutie. Hoofdpersoon Farah is de leadzangeres van een politieke rockband, iets waar haar traditionele ouders het niet mee eens zijn. Farah’s vrijgevochten persoonlijkheid weerhoudt haar niet haar mening uit te spreken over de revolutie, tot groot ongenoegen van de politie.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting.

Theater

11 t/m 15 oktober: All Inclusive
Een groep stamgasten in een kroeg deelt persoonlijke verhalen, haalt ronde na ronde biertjes en speculeert over het leven. All Inclusive schetst situaties die zowel absurd als herkenbaar zijn. Deze komedie is niet bang om zware onderwerpen aan te kaarten, maar je gaat toch met een brede lach naar huis.
Stadsschouwburg Groningen // tot 50% CJP-korting // Meer info

12 & 13 oktober: Glazen Speelgoed
Een verhaal dat laat zien hoe moeilijk het is om kwetsbaar te zijn in een samenleving die daar niet voor gemaakt is. Toneelgroep Amsterdam zet de uiteenlopende karakters krachtig neer. De alleenstaande moeder die alles doet voor haar kinderen, de zoon met dichtersambities en een licht gehandicapte dochter met glazen speelgoed. Amanda, de moeder, zoekt een man voor haar dochter. Als de populaire Jim komt eten, heeft zij grote verwachtingen.
Rotterdamse Schouwburg // tot € 14,- CJP-korting // Meer info

15 oktober: Eeuwig Vlees
Dikke beats, kristalheldere stemmen en keiharde grappen. Zo wordt het technocabaretduo Matroesjka omschreven. Hun voorstelling Eeuwig Vlees is wegens succes verlengd. Dus pak nu je kans om de schokkende humor van deze meiden live mee te maken.
Isala Theater, Capelle aan den IJssel // € 2,50 CJP-korting // Meer info

15 tot 22 oktober: Troje Trilogie
Een voorstelling over de welbekende Trojaanse oorlog, deze keer verteld door Andromeda, de vrouw van Hector. Haar verhaal neemt ons letterlijk mee terug in de tijd. Wat dat betekent mag je zelf uitvinden. Snel een kaartje halen dus!
Toneelschuur, Haarlem // € 10,- lastminute CJP-korting // Meer info

Expo

18 juli t/m 8 januari: The Art of Banksy 
Is het je niet gelukt de iconische prenten van deze straatartiest te bekijken? De expositie is nu tot januari verlengd. Je hebt dus nog zeeën van tijd om je haat voor kapitalisme en het systeem aan te sterken op deze tentoonstelling.
Beurs van Berlage, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

1 oktober t/m 5 maart: Jean Tinguely Machinespektakel
Jean Tinguely maakt kinetische kunst, het draait bij hem allemaal om beweging. Zijn machines bewegen door motoren, de wind of gewoon door jou. Niet al zijn machines hebben een duidelijk doel, sommige zijn ervoor gemaakt om zichzelf met veel kabaal te vernietigen. Maar de bizarre creaties zijn het allemaal waard om naar te kijken.
Het Stedelijk Museum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Oktober: Let’s YouTube
Vroeger was het maken van films weggelegd voor de experts onder ons. Tegenwoordig kan iedereen met de camera op een smartphone, hoe flut die ook is, filmmaker worden. Wat is het effect van deze technologie op ons leven? Op deze tentoonstelling leer je over de ontwikkelingen van Youtube, ontmoet je bekende Youtubers en maak je ook nog eens je eigen filmpje. Kom langs en beleef jouw eigen 5 minutes of fame.
Beeld en Geluid, Hilversum // € 7,- CJP-korting // Meer info

1 oktober t/m 5 februari: 90 jaar Marilyn
Marilyn Monroe staat bekend als een van de charmantste vrouwen ooit, en nu kun je zelf een kijkje nemen in haar glamoureuze wereld. In de Nieuwe Kerk zijn namelijk niet alleen foto’s en screenshots van haar werk te zien, maar ook veel van haar persoonlijke bezittingen. Ook de bekende witte jurk is van wel heel dichtbij te zien. Waan je in haar wereld en vertrek met een extra beetje sterallures, niks mis mee.
De Nieuwe Kerk, Amsterdam // € 1,60 CJP-korting // Meer info

Beeld: Milton Greene

Lezen

11 oktober: Dan vráág je erom
Het vrouwenlichaam: een van de grootste contradicties van onze tijd. Vrouwentepels worden aan de ene kant geblokkeerd op facebook, maar aan de andere kant gebruikt als wapen voor vrijheid. Meisjes worden naar huis gestuurd als hun jurk te kort is voor de dresscode op school, maar een vrouw in een burqa moet er maar snel voor zorgen dat ze die uittrekt. En als een vrouw seksueel wordt geïntimideerd? Nou, dan vroeg ze er om. Onder anderen Stella Bergsma en Hadjar Benmiloud geven hun mening, en deze vrouwen nemen zeker geen blad voor de mond.
De Balie, Amsterdam // € 1,50 CJP-korting // Meer info

14 oktober: Literatuur Late Night
Geen vroege vogel? Voor een nachtelijke literatuursessie kun je hier terecht. Schrijvers Marc Schaevers en Saskia de Coster lezen voor uit hun werk en daarna is er ruimte voor een gesprek over de voordrachten. Neem al je kritische discussiepunten mee en start een verhit debat. Daar blijf je wel wakker van.
De Brakke Grond, Amsterdam // € 2,- CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.