Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 40
03 OKT 2016 • Door Sophia Blijden. Beeld: The Girl on the Train • Meer blogs over Muziek

CJP's Cultuurknallers 40

Schuif aan in een theater in Nederland met CJP’s Dinsdagdeal, zie Emily Blunt schitteren in The Girl on the Train of beoordeel teksten van talentvolle schrijvers tijdens Verse Taal in Tilburg. Dit zijn de Cultuurknallers van deze week.

Muziek

4 oktober: Port Noir
Ze hebben iets weg van Muse en Within Temptation, maar met een geheel eigen sound. De clip van hun nieuwe single is opgenomen in een sneeuwlandschap. Tsja, je bent Zweeds of je bent het niet. De rockers stonden vaak in het voorprogramma van grote acts, nu zijn zij het hoofdgerecht. Gillende gitaren en snoeiharde drums; Port Noir laat zien hoe het moet.
Patronaat, Haarlem // € 1,- CJP-korting // Meer info

7 oktober: Elementary Penguins
We kennen allemaal de overenthousiaste Basic Fit reclames op televisie, maar wist je ook dat het catchy achtergrondliedje een nummer is van de Amsterdamse band Elementary Penguins? Magic bracht de muzikanten optredens bij 3FM en DWDD en bekendheid in België en Nederland. Als jij klaar bent voor een live-workout, mag je dit concert in ’t Paard zeker niet missen.
Paard van Troje, Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info 

Kom op, kom op, kom op nou!

7 oktober: Dope D.O.D.
Houd jij van een springende massa mensen, zwetende koppies en het beste wat hardcore hiphop te bieden heeft? Dan zijn de Groningse gasten van Dope D.O.D. perfect voor jou. Met meer dan 20.000.000 hits op hun YouTubeclip van What Happened zou je niet denken dat dit duo gewoon uit ons hoge Noorden komt. Internationale skills van Nederlandse bodem; dit weekend in Leeuwarden.
Neushoorn, Leeuwarden // 25% CJP-korting // Meer info

8 oktober: Dazzled Sticks
Een toevallige samenwerking tussen Sticks en Tjeerd Bomhof leidde na elf muzikale afspraakjes tot het album Dazzled Sticks. Ze zingen en rappen over dingen die ons dagelijks bezighouden: mensen die vaker moeten douchen – we noemen geen namen – of het feit dat er altijd licht is aan het eind van de tunnel. Kortom: Nederpop waar iedereen vrolijk van wordt.
BIRD, Rotterdam // Tot € 5,50 CJP-korting // Meer info

Festival

7 t/m 9 oktober: Nederlandse Dansdagen
Afgelopen juni verklaarde Quavo (van hiphopband Migos) dat ‘dabben’ officieel niet meer kan. Het is klaar, passé, dood. Daarom is het hoog tijd om onze clubmoves nieuw leven in te blazen. Dat kan tijdens de Nederlandse Dansdagen in Maastricht. Alle voorstellingen staan in het teken van innovatieve dans; van klassiek ballet tot urban dance. Dus dag ‘dab’, we gaan je missen.
Verschillende locaties in Maastricht // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Beeld: Claudette van de Rakt

Film

Grüsse aus Fukushima
‘Verdien ik genoeg geld? Zie ik er goed uit? Ben ik gelukkig?’ Marie is het zat om altijd maar te twijfelen aan alles en iedereen. Ze pakt haar spullen en reist van Duitsland naar Japan, waar ze Satomi ontmoet. Zijn haar antwoorden daar of niet?

The Wailing
Een onbekend figuur komt terecht in een dorpje in Korea. Kort daarna breekt letterlijk de pleuris uit: mensen krijgen gekke symptomen, worden ziek en gaan dood. Toeval? Nope. Een politieman bemoeit zich met de zaak en gaat over lijken om zijn eigen dochter van de epidemie te redden.

La Danseuse
Dansliefhebbers, opgelet! In deze film zien we het waargebeurde verhaal rondom Franse danseres Loie Fuller (gespeeld door zangeres Soko) en haar rivaal Isadora Duncan (Lily-Rose Depp). Maak je klaar voor elegante danspasjes, de mooie Franse taal en een heftige strijd tussen de twee dames. Je weet wat ze zeggen: wie het laatst lacht…

The Girl on the Train
Vorig jaar schreef Paula Hawkins de psychologische thriller The Girl on the Train. Het boek werd zo goed ontvangen dat nu, een jaar later, de gelijknamige film al in de bioscoop te zien is. Het boek gaat over de verdwijning van Megan (Haley Bennett). Hoofdpersoon Rachel (Emily Blunt) zit, zacht gezegd, een beetje met zichzelf in de knoop en raakt totaal geobsedeerd door deze politiezaak. Wie is te vertrouwen en wie niet?

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting.

Theater

4 oktober: CJP Dinsdagdeal
Mocht het je ontgaan zijn (hoe dan?): dinsdag 4 oktober is er iets bijzonders aan de hand in Nederland. Als CJP’er kun je dan namelijk een introducé optrommelen en met 50% korting naar verschillende voorstellingen in heel veel theaters. Kies jij voor het sensuele Venus in DeLaMar met Georgina Verbaan en Jeroen Spitzenberger? Of kijk je liever naar de komische en acrobatische kunsten van de Ashton Brothers in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag? Het enige nadeel aan onze Dinsdagdeal is dat je niet op meerdere plekken tegelijk kunt zijn. Check snel welke voorstellingen en theaters er mee doen bij jou in de buurt en pak die korting.
Verschillende theaters in Nederland // 50% CJP-korting voor jou en een introducé // Meer info

Ook RENT zie je tijdens de Dinsdagdeal met CJP-korting

6 & 8 oktober: Ariadne auf Naxos
Honderd jaar geleden werd de opera Ariadne auf Naxos voor het eerst opgevoerd in Wenen. Nu kunnen we de zangkunsten en verschillende verhaallijnen opnieuw bewonderen in Carré in Amsterdam. Een verhaal vol drama, liefde en jaloezie. Oftewel: alle ingrediënten voor de perfecte opera.
Carré, Amsterdam // 50% lastminute CJP-korting // Meer info

Expo

16 september t/m 16 oktober: Güler Ates
Voor fotografe Güler Ates is de Oude Kerk niet alleen de plek waar ze haar foto’s tentoonstelt, het is ook de plek waar ze een aantal van haar foto’s geschoten heeft. Op 22 en 23 september gebruikte Güler de ruimte zelfs als atelier en kon je haar aan het werk zien. Zo loopt fotograferen, tentoonstellen en de omgeving dwars door elkaar heen. Benieuwd naar het resultaat? Huppel met je CJP-pas gewoon even de Oude Kerk in.
Oude Kerk, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

17 september t/m 8 januari: Celluloid
Een boel internationale creatievelingen hebben hun krachten gebundeld voor de groepstentoonstelling Celluloid. Hoewel film nu vooral digitaal gebeurt, gaan zij juist op zoek naar de kracht achter analoge apparatuur. Ook wel toepasselijk, want wegwerpcamera’s en oude spiegelreflexen van onze opa’s zijn nu weer helemaal hip. Liggen die van jou stof te vangen op de koffietafel? Check deze voorstelling in het EYE voor heerlijke inspiratie.
EYE, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Zo'n camera bijvoorbeeld

21 september t/m 8 januari: Pim Palsgraaf: In the Absence of Light
Waar eindigt de Kunsthal en beginnen de kunstwerken van Pim Palsgraaf? Dat is een vraag die bezoekers van In the Absence of Light gegarandeerd gaan stellen. Beton brokkelt af en zelfs de ramen lijken aangetast door de bouwwerken van de Rotterdamse kunstenaar. We zien door de kunstwerken het bos niet meer.
Kunsthal, Rotterdam // € 6,- CJP-korting // Meer info

Lezen

5 oktober: Talent op tilt: Verse Taal
Zet zes talentvolle schrijvers uit Nederland en Vlaanderen bij drie ‘gewone mensen’ en kijk wat er gebeurt. Dat is het idee achter Verse Taal. Samen werkten ze aan teksten die ze speciaal voor deze avond geschreven hebben, geïnspireerd door sociale media en de onlinewereld. Wie het beste stuk heeft gemaakt? Dat bepaalt het publiek. Zet je kritische bril op en neem een koffer vol goed onderbouwd commentaar mee naar Tilburg.
Theater de Nieuwe Vorst, Tilburg // € 5,- CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.