Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Zo zien sterren eruit zonder make-up
23 SEP 2016 • Door Martine Bakker. Beeld: Peter Lindbergh. • Meer blogs over Expo

Zo zien sterren eruit zonder make-up

Wow. Vooral zonder make-up is echt heel make-uploos.

Fotograaf Peter Lindbergh staat bekend om zijn vernieuwende modefoto’s en originele couture. Tijdens de expo A Different History of Fashion in de Rotterdamse Kunsthal zie je zijn verhalende modereportages en kiekjes van wereldberoemde modellen zonder make-up. (Nog steeds super knap natuurlijk, want het zijn onder andere Linda Evangelista, Naomi Campbell en Cindy Crawford.) De meesterwerken van Peter inspireerde ons om meer make-uploosheid te showen. Hieronder een fijn lijstje.

1. Kate Moss

Het Britse model is een van Peter Lindberghs favorieten. Dus legde hij haar vaak vast in de puurste vorm: #nomakeup. Zie je het verschil tussen haar hoofd in een make-upreclame en in een werk van Lindbergh?  

Nee, wij ook nauwelijks.

 2. Alicia Keys

Best bizar dat het wereldnieuws is dat Alicia geen chemicaliën meer op haar gezicht smeert. Hét voorbeeld van een moderne powervrouw: zonder make-up met je bakkes op tv. Daarmee geeft Alicia een statement af tegen ‘perfect’ moeten zijn. Wees gewoon jezelf en verstop je niet langer. Er zijn natuurlijk altijd haters die zeggen, ‘Ja, dat kun jij makkelijk doen. Alicia. Met je leuke hoofd vanaf je geboorte. En je mooie stem. En je naam die ‘sleutels’ betekent.’ Maar hey, Alicia maakt het wel een stukje makkelijker om als vrouw gewoon vanuit je bed naar de club te rollen.

Nog net zo mooi.

3. Marilyn Manson

Deze Amerikaanse artiest ken je van zijn kunstige voorkomen en als leadzanger van zijn gelijknamige industriële metal-band. Wat voor hoofd gaat er schuil onder de intense make-uplaag?

Nou, niet dit hoofd in ieder geval. Die rechter afbeelding is gewoon een random mug shot dat we van het internet hebben geplukt. Wil je het zo graag weten, dan googel je het toch lekker zelf?

 4. Een oog in een stervorm

Kijk, dit oog is zonder make-up echt super anders dan mét make-up en een zeemeermin. 

Tsja, niet veel mensen kunnen zeggen dat ze écht oogcontact hebben gehad met een meermin.

 Deze ster is écht anders zonder make-up

Ja. Dit is inderdaad een waardeloze lijst met make-uploze sterren. Voor échte tofheid moet je namelijk naar de expositie van Peter Lindbergh in de Kunsthal. Hier zie je iconische foto’s, vergeten polaroids en videofragmenten. Verder hangen er couturestukken van Azzedine Alaia, Jean Paul Gaultier en Giorgio Armani. Je kunt tot 12 februari getuige zijn van al dit moois en als CJP’er krijg je € 6,- korting. Kun je daar weer een lipgloss van halen.  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.