Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 37
15 SEP 2016 • Door Martine Bakker. Beeld: Die Antwoord. • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 37

Een rits hete platen voor iedereen die deze week iets over de weersomstandigheden heeft gezegd. Met Grouplove, AlunaGeorge en Die Antwoord.

AlunaGeorge – I remember (album)

‘Hey, George. Wij maken super toffe elektronische muziek en zo, maar welke naam zullen we onze act geven?’ ‘Uh, nou Aluna, misschien moeten we gewoon onze namen…’.
AlunaGeorge, het elektropop-duo uit Londen, heeft misschien niet de origineelste bandnaam ooit, maar hun muziek is des te creatiever. Zo passen ze qua stijl heerlijk in het rijtje Disclosure, Flume en Kaytranada. Zo’n vier jaar geleden stonden ze nog samen on stage hun hits als Attracting Flies en Your Drums, Your Love te performen. Nu is Aluna het gezicht en staat George liever in de coulissen beats te pompen. Maakt ons niet uit. Zolang ze maar parels als I remember blijven produceren.

Die Antwoord – Mount Ninji and da Nice Time Kid (album)

Een kakelvers album van onze favoriete rappers uit Kaapstad, die zowel liefde als angst in ons hart zaaien. Hysterische housebeats waar je loeihard op kunt hakken, afgeblust met Zuid-Afrikaanse en Engelse songteksten. Dit freaky duo, met de meest asymmetrische kapsels op aarde, zijn de muzikale vertolking van de Gremlins. Je wilt met ze in bed liggen, maar ze ook opsluiten op zolder, zodat je nooit meer in die bizarre kraaloogjes hoeft te staren. Banana Brain is onze favoriet van deze plaat: een fantastisch partynummer over ‘de beste tijd van je leven hebben’.

Grouplove – Big mess (album)

Een muziekformatie als een confettikanon. Ze zijn vrolijk, kleurrijk en brengen een stoot gelukgevoelens. Deze Amerikaanse indierockers maken synthpop in combinatie met alternatieve dance. Dat voelt als het eten van zure matten. Die groene. Zoet met een prikkelende bite, die zorgt voor een onweerstaanbare fysieke drang om te bewegen. Welcome to your life is een fijne hit waar we je graag op zien dansen tijdens Indiestadt (nee, dit is geen taalfout, maar een artistieke schrijfwijze bedacht door de organisatoren) in Paradiso, 21 september.

Steffen Morrison – Just another man (EP)

Is het Otis Redding? Marvin Gaye, misschien? Of is het een vliegtuig? Nee, het is Steffen Morrison. Deze soulman met rauw geluid werkt klassieke soul weer tot leven. Dat hoor je op zijn nieuwe EP Just another man. Je kunt hem kennen van The Voice Of Holland, of als voorprogramma van Joss Stone. Steffen groeide op in Suriname, woonde een tijd in Amerika en heeft zich nu gevestigd in Amsterdam. Blij mee, want hoe fijn is het om zo’n talent in je landelijke aura te hebben.

Sleepers’ Reign – Nuka (video)

Misschien moet je dit niet kijken als je last hebt van epileptische aanvallen of fobisch bent voor het fenomeen caleidoscoop. Serieus. Wij hebben respect voor de filmmaker die dit kunstwerk creëerde en nu waarschijnlijk in een inrichting zit. De Belgische indie-elektro band Sleepers’ Reign maakt liedjes die doen denken aan Yeasayer en Alt-J. Voor deze tune hebben ze samengewerkt met een producer die ook samenwerkte met Vampire Weekend, Weezer en The Strokes. Oké, genoeg name-dropping. Luister maar snel naar Nuka en laat de video op je netvlies branden.

Klangstof – Close eyes to exit

Een bijzonder verhaal gaat schuil achter deze soundscapes, gitaren en synthesizers. Ofwel: het muzikale equivalent van de Scandinavische natuur. Koen van der Wardt woonde als tiener in een sociaal geïsoleerd stukje Noorwegen. Op zijn kamer prutste hij aan muziek. Toen hij zijn eerste nummer op het wereldwijde web knalde, werd het gelijk op de Noorse radio gedraaid. Een paar jaar later speelde hij basgitaar bij de Nederlandse band Moss. Toch miste hij zijn eenzame opsluitingstijden en creëerde onder de naam Klangstof nieuwe muziek. Die zette hij online en werd op een nacht wakker gebeld door de oprichter van het Amerikaanse label Mind Of A Genius. Een handtekening resulteerde in een plaat om op te schuifelen en tranen op weg te deppen. Tegelijkertijd.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.