Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Humans of Valtifest
04 SEP 2016 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Humans of Valtifest

CJP's Martine zit in zak en as. Haar favoriete verkleedfeestje, Valtifest, is weer voorbij. Het thema was dit jaar On Fire! Let’s get intimate. Vandaar dat het as-element goed van toepassing is. Gelukkig schoot ze rolletjes vol met flamboyante types. 

Valtifest is een begrip onder mensen die het festivalleven serieus nemen. Dé plek voor positivo’s, woordgrap-liefhebbers en (p)arty people. Festivalgangers kwamen dit jaar weer heerlijk uitgedost, want zonder outfit val je zwaar uit te toon. Zo zagen we hete pakjes met vurige pruiken, waren handpoppen en luciferdoosjes een trend en stonden roodharigen in de schijnwerpers. Dat alles onder het genot van de fijne beats van Doppelgang, Artful Dodger, The G-Team, Kevin Saunderson en Joost van Bellen. Bekijk hieronder de fijne mensen die we tegen het lijf liepen.

Gala peño

Bij aankomst ontmoeten we woordgrap nummer één. Liefde.

De gala peño in kwestie: ’Of ik gereïncarneerd zou willen worden als jalapeño? Nee.’

Vurige diva

 Deze dame staat te shinen als een luciferdoosje.

'Ik ben tweeënvijftig en heb net een huis gekocht.’ 

Pleerol

Half naakt zijn, is óók een outfit. 

'Ik deed auditie voor een nieuwe tv-serie en heb de rol gekregen.' 

Koperen Ploert

Roodharigen mogen gratis naar binnen tijdens deze editie. Ze gaan wel eerst even door de haarwortelcheck. Vervolgens krijgen ze gratis bier en gingerbeer in een speciale 'ginger zone'. 

Rechter ploert: 'Ik vind gingerbeer niet te zuipen. Veel te pittig.' 

Hete jurkdragers

Om te infiltreren in het feestgedruis, poseer ik hier met twee jurken die staan te vlammen. 

Vlammende jurken: 'Wij zijn gewoon on fire.' 

Goudlokjes

Sommige feestgangers nemen glitter en glamour wel heel letterlijk. 

Een van de gouden types: 'Vanaf nu gaan we geld vragen. Dit is de 444ste foto die van ons in genomen.'

Artful Dodger

Het hoogtepunt van de avond breekt aan als we grime-legendes en vrienden van Craig David tegen het lijf schuren. Door de zware regenval zoeken we dekking op het urban podium. Daar dansen we tot sluitingstijd op old skool-beats en vangen een quote van de mc himself. 

Artful Dodger: ’Hyper, hyper, hyper that's what we make ya. Time to mash up the speaker. Inter selecta!’ 

Wat was het weer een heerlijk feestje. Helaas worden we niet thuisgebracht en krijgen we ook geen snoepzakje mee naar huis, maar bij thuiskomst vinden we wel een jalapeño in onze bh. Volgend jaar weer!

Het (muziek)festivalzomerseizoen loopt een beetje op z’n einde, maar gelukkig ga je volgende week nog wel (met CJP-korting) naar Magneet Festival en Incubate. Daarna staat er weer een rits film-, literatuur- en theaterfestivals voor de deur. Check onze kortingspagina voor de scherpste aanbiedingen. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.