Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Dit zijn de beste ideeën van Magneet Festival
06 SEP 2016 • Door Rick van Veluw. Beeld: Maarten Delobel, Jeroen Stoop, YouTube, Wikimedia, Pexels, Flickr, • Meer blogs over Festival

Dit zijn de beste ideeën van Magneet Festival

Magneet is het enige festival waar jij zelf op de line-up kunt belanden. Wil je er spelen met je eclectische punksoulband of veganistische kebab aan de man brengen? Kan allemaal. CJP selecteerde de beste Magneet-ideeën op het programma. 

Deze 8 ideeën werden ingediend door creatieve bezoekers en staan nu op de line-up. Zo snel kan het gaan bij Magneet Festival. 

Kinderen tegen Kinderen

Op festivals laat je coverbands vaak links liggen, maar dat moet je niet doen in het geval van Kinderen tegen Kinderen. Zij coveren Kinderen voor Kinderen-liedjes op onnavolgbare wijze. Ik ben toch zeker Sinterklaas niet krijgt een heerlijk schreeuwrefrein en De Kerstezel klinkt in de versie van KtK alsof The Offspring al jaren naar de VARA kijkt. Neem je teddybeer mee en scheur ‘m aan stukken!

The Haircut Sessions

Avontuurlijke en dronken mensen nemen nog wel eens domme beslissingen op festivals. Zoals een tattoo laten zetten door een bibberige Hongaar op Sziget. Geen tattoostudio op Magneet, maar wel een kapper die zonder spiegel je kapsel onder handen neemt. ‘Just a chill guy wanting to hang out with the people beneath the hair,’ aldus de promotekst. Durf jij het aan?

Glitters on the Move

Gaat alleen je gezicht schminken niet ver genoeg? Glitters on the Move staat op Magneet Festival om bezoekers te face- of bodypainten. Je kunt dus besluiten je festivaloutfit thuis te laten, net zo makkelijk. Het mooiste van alles: ze hebben glitters! WOEHOE GLITTERS!

GLITTERS!!!

DUPS Get It Hot

Leuk hoor, hoe iedereen zo zijn of haar best doet om met een origineel idee op de proppen te komen. Maar soms is simpelheid troef. Neem nou DUPS Get It Hot: dat is gewoon een borreltafel met een houtkachel. Bier drinken zonder dat je het koud krijgt. Dat is toch alles wat je nodig hebt op een festival?

Zo hield men zich vorig jaar warm op Magneet Festival.

Koningin Winter

Wie denkt er in de zomer al aan de winter? Alleen hele pessimistische bejaarden en Erben Wennemars. O ja, en Koningin Winter. Zij paradeert in een witte jurk over Magneet Festival met haar lachrecepten. Schrijf op één van haar enveloppen je adres en je ontvangt op een gure winterdag een zonnige foto én een lachrecept. Ook handig voor Erben Wennemars als de Elfstedentocht weer eens niet doorgaat.

Koningin Winter en haar winterse lakei.

Camp Zero

Op foto’s ziet dit er alvast indrukwekkend uit. Camp Zero is een oranje iglo van vierenhalf meter, bestaande uit 750 reddingsvesten die gebruikt zijn door Syrische vluchtelingen. Tijdens Magneet luister je in de iglo naar kunstenaars, sprekers en muzikanten die ooit gevlucht zijn naar Nederland.

Zo ziet dat er uit, een iglo van reddingsvesten.

Ja of (domi)nee

Dit is een uit de hand gelopen vrijgezellengrap waar wij nu al om moeten lachen. Of is het slim theater? Ene Sebastiaan gaat trouwen en zijn vrienden vinden dat hij ‘zich in het huwelijk heeft laten luizen’. Jij als festivalbezoeker krijgt de kans Sebastiaan te overtuigen niet in het huwelijksbootje te stappen. Lukt het je niet? Dan wordt je ter plekke zelf getrouwd.

Misschien krijg jij Sebastiaan aan het wankelen.

Hans Worst und Der Ski Abfahrt

Een ski-afdaling bouwen op Magneet Festival, waarom niet? Bij de borstelbaan Hans Worst und der Ski Abfahrt – goeie naam – kun je van een mini-helling naar beneden skiën. Dat alles wordt live aan elkaar gepraat door een presentator, terwijl in de Imbiss vette currywurst wordt gebakken. Iedere dag wordt er een winnaar gekozen, dus race naar beneden! (Er zijn geen gipsvluchten vanaf/naar Magneet Festival.)

We kunnen je gedachten lezen: ja, Magneet Festival is inderdaad het leukste festival van Nederland. Om het nóg mooier te maken, geven we € 10,- korting op een dagticket of een passepartout.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.