Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Dit moet je sowieso gaan (Un)seen
14 SEP 2016 • Door Martine Bakker. Headerbeeld: Flex Offense Christto & Andrew • Meer blogs over Expo

Dit moet je sowieso gaan (Un)seen

Sporters met een mondklem, een intiem inkijkje in het leven van Typhoon en kleurrijke Afrikaanse portretten. De komende weken staat de Amsterdamse Spaarndammerbuurt in het teken van fotografie en dit zijn de hoogtepunten.  

Het fotografiefestival Unseen vindt plaats van 16 tot en met 25 september op diverse locaties. Van zwembaden tot galeries, overal zie afbeeldingen die zijn vastgelegd door de lens van een camera.

TOUCHED -Craftsmanship in Contemporary Photography - Museum Het Schip

In dit schip, uh, museum zie je kunstwerken die bij elkaar zijn gezocht door de befaamde fotograaf en regisseur Anton Corbijn. Deze held heeft vele beroemdheden voor zijn lens gehad. (Denk aan: Bob Dylan, Miles Davis en Stephen Hawking.) Je kunt dus wel stellen dat hij verstand heeft van epische werken.  

Beeld: Barbie Fitness, Thomas Mailaender. 

Being Typhoon… every day – WestCord Art Hotel

Het jaar dat rapper Typhoon’s album Lobi Da Basi een gigantisch succes werd, volgde fotograaf Isabelle Renate La Poutré de woordkunstenaar van Hollandse bodem. Dit resulteerde in een rits foto’s van de artiest die zowel zijn rap snel groeiende succes weergeven, als zijn strijd met ‘zichzelf blijven’ laten zien. De warme en persoonlijke beelden zijn geschoten op en rondom het podium. Je ziet ze in het WestCord Art Hotel én in de Melkweg.

Beeld: Typhoon, Isabelle Renate La Poutré.

Studio Aleppo -  Felix Meritis

Dit project verandert je beeld van vluchtelingen, want je kunt zelf participeren in een fotogalerij tussen ‘nieuwe’ en ‘oude’ Amsterdammers. Het idee is geïnspireerd op beschadigde negatieven en foto's die de Syrische fotograaf Issa Touma uit een geplunderde fotostudio mee naar Amsterdam nam. Op 17 en 18 september is het Felix Meritis-pand een pop-up fotostudio van Koos Breukel. Hier kun je een portret laten maken en word je kort geïnterviewd. De foto’s worden direct op groot formaat afgedrukt, opgehangen en zijn tot 25 september te zien. Later kun je je foto’s op deze site terugvinden om te delen op Insta.

Beeld: Studio Aleppo, Paradox.

The Politics of Sport van Christto & Andrew - Brediusbad

Kunstenaarsduo Christto & Andrew woont in Qatar en focussen hun expo op de huidige ontwikkelingen rondom de sportindustrie van dit stukje aarde. Ze geven met hun kleurrijke portretten een kijkje achter de motivaties van het organiseren van mega sportevenementen. (Een raptekst over money is hier van toepassing.) Dat wordt geuit met plastische fantastische afbeeldingen van sporters met mondklemmen of een burkini-draagster met een gouden medaille. Leuk conceptueel detail: de expo is in een zwembad.

Beeld: The Swimmer, Christto & Andrew. 

Lumix meets Beyond 2020 - Josilda da Conceição gallery

Een nieuwe generatie Japanse fotografen weigert om volgens de regels te werken, waar voorgaande generaties zich altijd aan moesten houden. De jonge fotografen creëren hun eigen verhaal en mixen analoog en digitaal. Dat uit zich in onscherpe foto’s van zwembaden of kiekjes van dromerige lotusbloemen. Op 24 september zijn de kunstenaars ook in de galerie aanwezig tussen 14:00 en 15:00 uur, mocht je ze in het echt willen ontmoeten.   

Beeld: Tsuyoshi Yamada.

Face to Face: African Portraiture – Photo Fair

Studioportretten zijn karakteriserend voor de Afrikaanse fotografiegeschiedenis. Het is een traditionele manier om voorouders vast te leggen. Tegenwoordig wordt er steeds meer geëxperimenteerd met kleurrijke decors en studio’s aan huis. Deze expo toont een mix van moderne en klassieke portretten. Wil je zelf zo’n tof Afrikaans portret van je hoofd? Tijdens de Photo Fair in de Westergasfabriek zijn er verschillende pop-up studio’s waar je je kunt laten fotografen door een van de kunstenaars.

Beeld: The Affogbolos, Pierre Christophe Gam.

Met CJP krijg je € 5,- korting op je toegangskaart. Dat betekent dat je al voor € 7,50 de vetste fotografie kunt bekijken. Koop hier je kaarten.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.