Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 38
19 SEP 2016 • Door Sophia Blijden. Beeld: Geen Daden Maar Woorden Festical door Marco De Swart. • Meer blogs over Festival Muziek Film Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 38

Vier de vrede tijdens Manifeest Festival, ontdek hoe échte vrouwen eruit zien in de Kunsthal en zing de longen uit je lijf tijdens de Dienst voor ongelovigen. Dit zijn onze Cultuurknallers van deze week.

Muziek

22 september: JONES & Jamie Isaac
Twee heerlijke artiesten uit Londen voor de prijs van één. Beiden met een totaal eigen sound: JONES is een soulzangeres die – denken wij – binnenkort op North Sea Jazz staat te spelen en Jamie Isaac bracht deze zomer zijn eerste plaat Couch Baby uit, die vol staat met laid-back hiphop. Samen verzorgen ze voor jou dé perfecte relaxte donderdagavond.
Bird, Rotterdam // Tot € 3,- CJP-korting // Meer info

24 september: Bob Wayne
Zelf noemt hij zich een singer-songwriter, verhalenverteller en rondzwerver. Dat laatste is zeker waar, want hij toert momenteel langs alle uithoeken van de wereld. Zaterdag strijkt hij neer in de Gebroeders de Nobel om het pittoreske Leiden eens goed wakker te schudden met zijn uptempo country en rock-’n-roll.
Gebroeders de Nobel, Leiden // € 2,50 CJP-korting // Meer info

24 september: a balladeer
Deze Amsterdamse band was een tijdje van de radar verdwenen, maar is nu helemaal terug met een nieuw album. Frontman Marinus de Goederen heeft – thank God­ – zijn rauwe stem niet verloren en ook de poëtische teksten (See I kept begging you to help me help you / If wishes were horses I would surely ride) zijn er nog. Welkom terug, a balladeer.
Paard van Troje, Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Festival

20 & 21 september: Indiestadt
Elk jaar vindt het festival Indiestadt plaats in dé poptempel van Amsterdam. Ook dit jaar kunnen alle hipsters hun gele regenjassen bij de garderobe achterlaten en op hun Dr. Martens de grote en kleine zaal van Paradiso betreden. Redacteur Rick checkte alvast voor je of de line-up wel écht indie is, nu aan jou de taak om te bepalen of ze live ook aan zijn omschrijvingen voldoen.
Paradiso, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

22 t/m 25 september: TodaysArt Festival
Oh oh Den Haag. De stad achter de duinen, Lange Poten en het plein. Hoe divers onze politieke hoofdstad is, zo breed is ook het aanbod op het TodaysArt Festival. Concerten, clubnachten, kunstinstallaties… Je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het eind september in de Haagse binnenstad. Enige voorwaarde; het moet controversieel zijn. Gelukkig houden wij daar wel van.
Verschillende locaties in Den Haag // Tot € 10,- CJP-korting // Meer info

Beeld: Stehan C. Kaffa

24 september: Manifeest
Denk aan de GayPride, de Wallen en uiteraard de vele coffeeshops. Amsterdam leent zich perfect voor een festival dat de vrede viert. Zaterdag 24 september worden er op verschillen plekken in de binnenstad beats gedropt in plaats van bommen en staan we stil bij wat ‘vrij zijn’ betekent. Dat wordt een Manifeest!
Verschillende locaties in Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

24 & 25 september: Geen Daden Maar Woorden Festival
Sommige mensen zijn geboren met een gouden pen. Ze kunnen goochelen met klanken en spelen met woorden. Laten die mensen nou net op het programma staan tijdens het Geen Daden Maar Woorden Festival. Creatievelingen als zangeres Eva van Pelt en auteur Jente Posthuma delen hun talent met ons. Een inspirerende avond in havenstad Rotterdam.
Verschillende locaties in Rotterdam // € 3,- CJP-korting // Meer info

Beeld: Marco de Swart

Film

Bacalaureat
Romeo wil het beste voor zijn 18-jarige dochter. Als ze achttien wordt, zal ze van het kleine dorpje in Transsylvanië verhuizen naar Engeland om psychologie te gaan studeren. Het enige wat ze nog moet halen is één examen. De avond voor de grote dag wordt ze aangevallen en aangerand. Romeo gaat over lijken om ervoor te zorgen dat zijn dochter toch de toekomst krijgt die hij voor ogen had.

Riphagen
Jeroen van Koningsbrugge speelt de beruchte Amsterdamse crimineel Andries ‘Al Capone’ Riphagen die tijdens de Tweede Wereldoorlog de Duitsers hielp. We zien hoe hij Joodse onderduikers opspoort en ze afperst of verraadt. Politieagent Jan van Liempd maakt het zijn persoonlijke missie om de schoft op te pakken. Al wordt het zijn dood.

Light Years
Deze film moet je alleen al gaan zien om de perfecte mix van audio en visualisaties. Het verhaal gaat over een familie die geobsedeerd raakt van de onbegrijpelijke wereld van sterren en lichtjaren. Als je gevangen zit in de tijd, kom je er dan ooit nog uit?

Nerve
We hebben allemaal wel eens domme praktijken uitgehaald tijdens een spelletje Doen, Durf of de Waarheid. Vee (Emma Roberts) en Ian (Dave Franco) tillen het spel in Nerve naar een heel ander niveau. Ze raken zo diep verzonken in hun dares, dat het elke stap die ze maken bepaalt. Probeer jezelf daar maar eens uit te redden.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting.

Theater

15 september t/m 17 december: The Future of Sex
Toen onze redacteur Martine dit theaterstuk – geschreven door Arnon Grunberg – bezocht tijdens het Holland Festival, beschreef ze het als ‘een seksueel getint maatschappelijk onderzoek mét koor van twee uur’. The Future of Sex laat zien hoe mensen in de toekomst seks hebben, zonder het écht met elkaar te doen. Door onze smartphones hebben we voor the real deal namelijk geen tijd meer. Verwacht veel naakt, vunzige grapjes en webcam-seks. (Gratis tip: ga hier niet met je moeder heen).
Schouwburg, Rotterdam // € 15,- CJP-korting // Meer info

We herhalen: ga hier niet met je moeder heen

20 t/m 22 september: Wie kijkt?
Kiki kan alles. Liedjes maken, teksten schrijven, toneelspelen. Met haar voorstelling Wie kijkt? weet ze het publiek van begin tot eind te vermaken. Van songs over liefde en dood tot praatjes over het betrappen van je geliefde. Hartstochtelijk en kwetsbaar, eerlijk en ontzettend sterk. Kiki Schippers; onthoud die naam.
Theater Bellevue, Amsterdam // € 1,50 CJP-korting // Meer info

22 september t/m 26 mei: Sleutelmoment
Henry van Loon zit vol fantasie en humor. In zijn voorstelling Sleutelmoment raast hij langs momenten die levens veranderen. De hoofdpersoon van een horrorfilm die tóch even gaat kijken waar dat gekke geluid vandaan komt of de seconde waarop je moeder inzag dat je vader degene was wiens baby’s wilde baren. Kies een locatie uit door heel Nederland, pak die CJP-korting en lach.
Verschillende locaties in Nederland // Tot 50% CJP-korting // Meer info

Beeld: Bob Bronshoff

25 september: Fatu
Er is geen betere manier om je week af te sluiten met een lekker potje lachen. Dat kan perfect bij het comedyprogramma van het Bijlmer Parktheater. Al tien jaar lang ontvangt grappenmaker Jeffrey Spalburg drie collega’s voor een avond vol moppen en dijkenkletsers. Deze week zijn Rayen Panday, Deng Boy en Daniel-Ryan Spaulding te gast.
Bijlmer parktheater, Amsterdam // € 1,50 CJP-korting // Meer info

Expo

10 september t/m 12 februari: Peter Lindbergh
Dat puistje werken we weg, we gooien er een filter overheen en niet vergeten om die benen wat smaller te maken. Dat is de realiteit van hedendaagse fotografie. Peter Lindbergh doet dat anders. Geen Photoshop, maar échte vrouwen voor zijn lens (die van nature al bloedmooi zijn, dat dan weer wel).
Kunsthal, Rotterdam // € 6,- CJP-korting // Meer info

19 september t/m 8 januari: De glorie van het Joodse boek
Geschriften uit de zeventiende eeuw zijn super bijzonder om te bekijken. Zeker als je je voorstelt dat al die letters en versieringen met de hand zijn neergepend. De boeken die tijdens deze tentoonstelling te zien zijn, zijn wel héél speciaal. Voor het eerst heeft de bibliotheek van het Vaticaan namelijk een grote verzameling Hebreeuwse manuscripten uitgeleend. Vet! Scheelt ons ook weer een retourtje Rome.
Joods Historisch Museum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

23 september t/m januari: De Boeddha
Boeddha kennen we allemaal als het mannetje met tieten dat we als souvenir krijgen van vrienden en familie die naar Azië afreizen. Tijdens deze tentoonstelling leer je dat er veel meer schuilgaat achter het houten beeldje in je vitrinekast. Ontdek de levensloop van deze spirituele leider en bekijk de honderd (!!!) unieke Boeddhabeelden. Wil je je na afloop gelijk tot het Boeddhisme bekeren? Dat begrijpen we.
Tropenmuseum, Amsterdam // € 1,- CJP-korting // Meer info

Een Boeddha om alvast in de sfeer te komen

Lezen

19 september: Felix College: Opvoeding door verstandelijke beperkte ouders
De Felix Colleges in Felix Meritis zijn terug! Deze week vertelt striptekenaar Iris de Groot over haar ervaringen op te groeien met een verstandelijke beperkte moeder. In haar boek Mamma? laat ze zien hoe het is om je huiswerk beter te begrijpen dan je moeder en daarmee maakt ze dit taboe bespreekbaar. Geniet van een hapje, drankje en meng je na afloop in de discussie.
Felix Meritis, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Voor het college geniet je eerst nog van een heerlijk diner

21 september: Dienst voor ongelovigen
Theatermaakster Ricky Koole vond het ongemakkelijk om in de kerk mee te zingen met liedjes die gingen om het prijzen van God en de liefde voor Jezus. Daarom organiseert zij nu Dienst voor ongelovigen. Een plek waar je uit volle borst mee kan blèren met het koor, zonder je awkward te voelen over je atheïstische aard. Deze editie is journalist, columnist en programmamaker Hassnae Bouazza te gast.
De Nieuwe Liefde, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

22 september: In beeld: Hoe ga je om met de wreedheid van de mens?
Spendeer een avond op de nieuwssites en je wil je als een burrito in dekens wikkelen en nooit meer een stap in de buitenwereld zetten. Elke dag staan de kranten vol met oorlog en geweld. Hoe dealen we daarmee in ons dagelijks leven? Oorlogsfotograaf Paul Hansen en rechter Fausto Pocar vertellen over hun werk, rechtvaardigheid en een sprankeltje hoop voor de wereld.
Humanity House, Den Haag // € 3,- CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.