Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 37
12 SEP 2016 • Door Sophia Blijden. Beeld: Andy Fierend op de Nacht van de Poëzie door Michael Kooren • Meer blogs over Film Muziek Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 37

Deze week is het net alsof je Amy Winhouse live hoort zingen in Den Haag en kun je tijdens de Nacht van de Poëzie genieten van mooie versjes en verhalen. Dit zijn onze Cultuurknallers.

Muziek

14 september: Night Beats
Als je zin hebt in een energieke band met invloeden uit de jaren zestig, ben je bij Night Beats aan het goede adres. De drie Amerikaanse garagerockers geven van begin tot eind de volle honderd procent en dat werkt haast irritant aanstekelijk. Neem de volgende ochtend maar vast vrij, want jij gaat, net als de bandleden, doodop je bed in vanavond.
Bitterzoet, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

16 september: Elske DeWall
Elske is op zoek naar haar muzikale roots. Eerder zong ze al met een gospelkoor én verzamelde ze een country/bluegrass band achter zich. Vanavond waant ze zich in de wereld van uptempo funk en heerlijke soul. Of ze haar roots vindt? Geen idee. We zijn in ieder geval blij dat we getuigen mogen zijn van haar muzikale missie.
Neushoorn, Leeuwarden // 25% CJP-korting // Meer info

17 september: Cheat Codes
We konden niet om ze heen; dit drietal uit Los Angeles weet hoe je een dancehit moet schrijven. Vorig jaar boekte ze al enig succes met Hold On, maar dit jaar brak de gekte pas echt uit toen ze – samen met Kriss Kross Amsterdam – hun eigen versie van Sex uitbrachten. Klaar voor de avond van je leven?
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

18 september: Forever Amy
Toen de legendarische Amy Winehouse in 2011 overleed, hebben we allemaal een traantje weggepinkt. Gelukkig heeft ze heerlijke nummers achtergelaten, die we oneindig kunnen draaien. Toch nog wat van de live-Amy meekrijgen? In ’t Paard speelt Amy’s oude band met soulzangeres Alba Plano. Het is bijna net alsof Amy zelf of het podium staat. Bijna.
Paard van Troje, Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Is dit Amy of Alba?

Festival

16 t/m 18 september: Rrrollend Groningen
Het concept is simpel: hapje, drankje, entertainment en gezelligheid. Dit weekend kun je daarvoor terecht in het Noorden van ons land. Groningen is namelijk voor drie dagen dé plek waar je kunt genieten van het grootste en beste aanbod aan foodtrucks. Daar likken we onze vingers bij af.
Ossenmarkt, Groningen // Gratis // Meer info

16 t/m 25 september: Unseen Photo Festival
Geduld is een schone zaak, maar soms is het te leuk om de eerste te zijn. Dat kan tijdens het Unseen Photo Festival. In september wordt Amsterdam overgenomen door nieuw werk van grote meesters, zoals Anton Corbijn, en zie je platen van minder bekende fotografen. Zo ontdekt je nieuw talent én zie je splinternieuwe kiekjes van oude rotten in het vak. Geduld? Nergens voor nodig.
Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

A Telepathic Subject door Christto & Andrew

Bridget Jones’s Baby
Goed nieuws voor alle Bridget Jones fans onder ons; Renée Zellweger is terug! In het derde deel van de reeks films rondom de klungelige Brit raakt ze zwanger. De grote vraag is: wie is de vader? Oude liefde Mark (Colin Firth) of nieuwe vlam Jack (Patrick Dempsey). Weet je niet meer precies hoe de eerste twee delen gingen? Redacteur Rick keek ze voor je.

Ma ma
Optimistisch, stralend en ontzettend sterk. Met die woorden kun je Magda (Penélope Cruz) het beste omschrijven. Als ze te horen krijgt dat ze borstkanker heeft, besluit ze koste wat het kost te blijven vechten met een glimlach op haar gezicht. Laat het alsjeblieft goed aflopen.

Blair Witch
In het Black Hills bos in Maryland bestaat een legende rondom de Blair Witch. Als de zus van student James verdwijnt, zweert hij dat het mysterie hier iets mee te maken moet hebben. Samen met een groep vrienden gaat hij op zoek naar zijn zus. Dat hadden ze misschien beter niet kunnen doen.

From Afar
De 50-jarige Armando betaalt jongens voor hun gezelschap. De 17-jarige Elder is de leider van een criminele bende. Op een dag kruizen de levens van deze twee figuren elkaar in Caracas. Dat zorgt natuurlijk voor een hoop drama, geweld en de nodige seksuele spanningen.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting.

Theater

13 september: Koning van de Lach
Martijn de Koning speelt nooit twee keer dezelfde show. Dat is niet erg, want daardoor kun je blijven komen en toch telkens verrast worden. Martijn is sowieso een beetje eigenwijs. Zeg je links, gaat hij rechts. Zeg je ‘oeh’, zegt hij ‘aah’. Kortom: we hebben geen idee wat je precies kunt verwachten, maar lachen zal je.
Diligentia, Den Haag // € 1,- CJP-korting // Meer info

16 september: CJP Exclusief @ De Kleine Komedie
Voetballers kijken op naar Robben en onze vader is de sterkste man ter wereld. We hebben allemaal onze eigen ultieme helden. Tijdens Muzikale Helden horen we van artiesten zoals Gerson Main (check het CJP-interview!) en Pim Muda wie zij zien als meesters binnen het vak. Een avond boordevol inspirerende woorden en heerlijke muziek.
De Kleine Komedie, Amsterdam // € 17,50 met CJP // Meer info

Presentator van de avond: Leo Blokhuis

Expo

15 september t/m 5 maart: T-shirt types
Het zal je werk maar zijn: de straten afstruinen op zoek naar mensen met T-shirts met opvallende opdruk. Het was de werkelijkheid voor fotografe Susan Barnett. Al sinds 2009 gaat zij met haar camera op pad om shirts op de foto te zetten. Van politieke statements tot geestige boodschappen. Nu zijn de portretten verzameld in de heerlijke tentoonstelling T-shirt types.
Fotomuseum, Den Haag // € 2,- CJP-korting // Meer info

15 september t/m 31 december: Vrijstaat Moti
Creativiteit is ontzettend belangrijk. Daar zijn wij het bij CJP helemaal mee eens. In deze tentoonstelling laten Nederlandse kunstenaars Jaap Scheeren en Coralie Vogelaar mensen zien die zichzelf door hun creatieve geest kunnen onderhouden. Ze bouwen in Breda de boel om, zodat wij kunnen genieten van hun fotografische installaties.
Moti, Breda // 50% CJP-korting // Meer info

17 september: Fotografie workshop FOAM
Het is weer tijd voor de CJP Exclusief fotografieworkshop in FOAM. Hier leer je de fijne kneepjes van het vak. Ook voor de creatievelingen die al eerder een camera in hun hand hebben gehad, is dit de ideale plek om je kiekjes helemaal te finetunen. Reserveer snel!
FOAM, Amsterdam // € 25,- met CJP // Meer info

Lezen

12 september: Felix College: Zijn homo’s en hetero’s born this way?
Lady Gaga zong erover, maar is het ook echt waar? Is onze seksuele voorkeur al bepaald wanneer onze moeders ons de wereld in ‘floepen’? Na een aanschuifdiner kun je je mengen en verdiepen in deze discussie met schrijver en journalist Asha ten Broeke.
Felix Meritis, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

17 september: Nacht van de Poëzie
Kon deze nacht maar eindeloos duren. Wij kunnen uren luisteren naar Roos Rebergen, Astrid Roemer en Charles Ducal. Met af en toe een muzikale intermezzo’s en een ontmoetingsplek in de hal wordt dit het poëtische hoogtepunt van het jaar. (Tijdens CJP Exclusief krijg je zelfs een gratis kijkje achter de schermen).
Tivoli Vredenburg, Utrecht // € 5,- CJP-korting // Meer info

Beeld: Anna van Kooij

27 september t/m 24 januari: The secret society of writing ninja’s
Inderdaad, dit evenement vindt pas eind september plaats. Toch noemen we hem nu alvast, zodat je je nog ruim op tijd in kunt schrijven. Tijdens deze schrijfcursus ploeter jij onder professionele begeleiding acht avonden lang aan je eigen verhalenbundel of roman. Wie weet sta je volgend jaar wel op de Nacht van de Poëzie te schitteren!
Writer’s guide to the galaxy, Rotterdam // € 50,- CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.