Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 36
05 SEP 2016 • Door Sophia Blijden. Beeld: Magneet Festival door Maarten Delobel en Jeroen Stoop. • Meer blogs over Muziek

CJP's Cultuurknallers 36

Check de Japanse rockband Scandal in de Melkweg of waan je tussen alles creatievelingen op Magneet Festival. Dit zijn onze Cultuurknallers van deze week.

Muziek

8 september: M. Ward
Artiesten uit bands als Bright Eyes, The White Stripes en Oasis noemen M. Ward uit Oregon een muzikaal genie. Als het uit de mond van zulke kenners komt, moet het wel waar zijn. Ward brengt zijn eigenzinnige folk, country, blues en rock mee naar de poptempel van Amsterdam. Wie weet komen de kenners ook wel kijken.
Paradiso, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

10 september: Scandal
Geef deze vier meiden een drumstel, een bas en twee gitaren en ze zijn uren zoet. Scandal uit Japan toert met hun J-pop liedjes de hele wereld over. Dat ze vele uren in het vliegtuig doorbrengen met bands als Greenday en Foo Fighters door hun koptelefoon is zeker terug te horen. Stoerder dan dit wordt het niet.
Melkweg, Amsterdam // € 2,65 CJP-korting // Meer info

11 september: Laura Gibson
Ogen dicht en wegdromen maar. De stem van Laura brengt je in gedachten op plekken waar de zon altijd schijnt en het gras zachtjes meewaait in de wind. Haar stem kraakt precies op het goede moment en ook de songteksten raken exact waar nodig is. Zucht, hier kunnen we uren naar luisteren.
Patronaat, Haarlem // € 1,- CJP-korting // Meer info

11 september: Signum Kwartet met Haydn en Brahms
Volgens het Signum Kwartet uit Duitsland moet muziek een dialoog aangaan. Daarom vroegen ze op Twitter of mensen een compositie van maximaal 140 noten naar hun wilden tweeten. Het kwartet zit vol met dit soort creatieve ideeën. Vanavond spelen ze de diverse meesterwerken van Haydn en Brahms.
Het Concertgebouw, Amsterdam // € 4,- tot € 10,- CJP-korting // Meer info

Festival

8 – 11 september: Incubate
Dit festival in Tilburg is er zo eentje waar je nog vrij onbekende artiesten ziet, die dan het jaar daarna – pats boem – op Lowlands staan. Ook is het een typisch festival voor mensen die niet kunnen kiezen. Naast muziek kun je er ook terecht voor visuele kunst, film, theater en debat. Perfect voor de CJP’er met een brede culturele belangstelling. 
Tilburg // Tot € 18,- CJP-korting // Meer info

9 – 11 september: Magneet Festival
Zelf bepalen welke acts je ziet, welke foodtrucks er staan en wat voor workshops je kunt volgen? Dat is het concept van Magneet Festival. De organisatie programmeert 50% van de line-up, de rest doet het publiek zelf. Waan je dit weekend onder de creatievelingen, kijk toe of doe lekker met alles mee (én speel gelijk het CJP-festivalspel)
Oostpunt, Amsterdam // € 10,- CJP-korting // Meer info

Film

Sausage Party
Het eten uit de supermarkt komt terug van een koude kermis. In plaats van het paradijs eindigen ze in de koekenpan. Worst Frank (ingesproken door Seth Rogen) maakt het zijn persoonlijke missie hier een stokje voor te steken. (Vrijkaarten winnen? CJP geeft 2x2 kaarten weg!)

Things to Come
Nathalie krijgt drie keer shit over zich heen: haar moeder overlijdt, ze wordt ontslagen van haar baan als docent en dan blijkt haar man ook nog vreemd te gaan. Hoe deal je daarmee? In dit Franse drama volgen we Nathalie tijdens deze emotionele rollercoaster.

Sully
Tom Hanks neemt de rol van Chesley ‘Sully’ Sullenberger op zich; de piloot die in 2009 na drie minuten in de lucht een noodlanding moest maken op de Hudson rivier. Hij redt daarmee het leven van 150 inzittenden. De wereld ziet hem als held, maar zijn collegae zien dat anders. Alleen de trailer laat ons hart al sneller kloppen.

Adios Amigos
In 2011 verscheen in België de film Hasta la Vista: een verhaal over het leven van drie gehandicapte vrienden. Nu heeft Nederland zijn eigen versie gemaakt. Een humoristisch maar toch ook meeslepend verhaal over hoe drie tieners, die gewoon lol willen maken en chicks willen scoren, geconfronteerd worden met hun beperking.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting.

Theater

5 – 7 september: Parade
Na Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam is de Parade helaas tot zijn einde gekomen. Maar: niet getreurd, want wie om een of andere gekke reden niet is geweest kan deze week nog twee topvoorstellingen in het DeLaMar Theater bekijken. Koop snel je kaarten voor Neuken is voor meisjes of Groots en meeslepend wil ik leven.
DeLaMar, Amsterdam // 50% lastminute CJP-korting // Meer info

8 – 10 september: Cabarestafette
Verrassende talenten, nieuwe sensaties en de grootste cabaretbeloftes van het komend jaar. Bijna elk groot komedietalent stond in de luiers op de Cabarestafette in De Kleine Komedie. Kom daarom een avond lang lachen om het talent van de toekomst.
De Kleine Komedie, Amsterdam // 50% lastminute CJP-korting // Meer info

9 september: Doorgefokt
Sara Kroos gaat al een tijdje mee, maar ze blijft met grappige, herkenbare en vooral genadeloze humor komen. Al vijftien jaar weet ze Nederland te vermaken en ontroeren. Zou het haar ook lukken met de nieuwe theatershow Doorgefokt? Wij zetten ons geld op ‘ja’.
Diligentia, Den Haag // € 1,50 CJP-korting // Meer info

9 & 10 september: Moeders en zonen
De Broadway-hit Mother and Sons komt naar Nederland! Waar het over gaat? Moeders dus. En zonen. Een verhaal over hoe ‘familie’ kan veranderen van betekenis en hoe belangrijk het is om te kunnen vergeven. Een topvoorstelling met een topcast. Zo zie je onder andere onze eigen Inspirator Paul de Leeuw op de bühne staan.
Stadsschouwburg, Utrecht // € 5,- CJP-korting op 1e en 2e rang // Meer info

Expo

2 september t/m 30 november: Lezen van Beeld
Foto’s spreken de waarheid. Juist of onjuist? FOAM organiseert samen met de Centrale OBA een tentoonstelling waarin de ‘waarheid van foto’s’ ter discussie wordt gesteld. Lees je een foto net zoals een Donald Duckstrip terwijl je op de wc zit en vertelt een beeld altijd hetzelfde verhaal? Ontdek het in FOAM.
FOAM, Amsterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

7 september t/m 3 oktober: Wij van de fabriek
Leiden is een echte kennisstad. Er lopen duizenden studenten rond en ook het aanbod aan musea is ontzettend groot. Maar dat is niet altijd zo geweest. Van de jaren vijftig tot de jaren tachtig werd er in Leiden hard gewerkt in tientallen fabrieken. Bob Overmeer maakte portretten van vijf ex-fabrieksarbeiders en die zijn vanaf woensdag te bewonderen in Museum de Lakenhal.
Museum de Lakenhal, Leiden // € 3,- CJP-korting // Meer info

3 september t/m 4 december: Kwakzalvers en tandentrekkers. Tandheelkunde in de prentkunst.
We stellen het allemaal uit: het halfjaarlijkse tandartsenbezoek. Het is gewoon niet prettig als een persoon in witte jas met tangen en slangetjes in je mond loopt te porren. Toch blij dat we niet in de Vroegmoderne Tijd leefden. Deze collectie van prenten laat zien hoe lugubere én hilarische praktijken er tussen 1470 en 1870 aan toe gingen. Yikes!
Kunsthal, Amsterdam // € 6,- CJP-korting // Meer info

Lezen

6 september: What’s Up?
Vormgeving is overal. Tijdens deze editie van What’s Up? vertellen vier creatieve makers ons over hun werk en bijzondere projecten. Zo maakte Olf de Bruin een afstudeerboekje waarin hij mensen uit de toekomst schetste en Jorien Wiltenburg laat zien hoe je op kunstzinnige wijze kunt recyclen. Wat een creativiteit!
Pakhuis de Zwijger, Amsterdam // Gratis // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.