Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
8x waarom dinsdag de beste dag is
28 SEP 2016 • Door Rick van Veluw. Beeld: Koninklijke Schouwburg Den Haag • Meer blogs over Theater

8x waarom dinsdag de beste dag is

De kop van de week is er af, maar het is nog lang geen weekend: dinsdag wordt gezien als een stugge dag. Maar dat is het helemaal niet! Dankzij de CJP Dinsdagdeal is de dinsdag voortaan je lievelingsdag.

Nog nooit van de CJP Dinsdagdeal gehoord? Kan kloppen, we doen het namelijk voor de eerste keer. Op dinsdag 4 oktober is het feest in de Nederlandse theaters: CJP’ers kunnen met 50% korting naar verschillende voorstellingen. En dan krijg je ook nog eens een extraatje als een gratis drankje of goodiebag. Dat noemen wij een goede deal. Deze acht voorstellingen kun je met vette korting zien op 4 oktober:

M, Theater Bellevue, Amsterdam

Misschien is M wel de meest ambitieuze dansvoorstelling ooit: geïnspireerd door teksten van filosoof Friedrich Nietzsche en met een moderne bewerking van Gustav Mahlers klassieke stukken. ‘You need chaos in your soul to give birth to a dancing star’, zei Nietzsche ooit: aanschouw een choreografie van  chaos in Theater Bellevue en zie dansende sterren voorbijkomen.

Venus, Delamar Theater, Amsterdam

Dit is het neusje van de zalm: een exclusieve voorstelling (alleen in het Delamar) met twee topacteurs (Georgina Verbaan & Jeroen Spitzenberger) in een alom geroemd toneelstuk (Venus in Fur). Oh, het is de aller-allereerste keer dat Venus in Nederland te zien is; je bent dus bij de première. Wat moeten we nog meer zeggen om je te overtuigen? Gaan!

Enfants Terribles, Koninklijke Schouwburg, Den Haag

‘Ze weten precies hoe je van circus theater maakt,’ schreef Het Parool ooit over The Ashton Brothers. Beter dan dat kunnen wij het niet verwoorden. Enfants Terribles is opnieuw een succesvoorstelling vol muziek, acrobatiek en theater. Bij The Ashton Brothers zit je altijd op het puntje van pluche stoel.

Hamlet, Bijlmerpark Theater, Amsterdam

To be or not to be? Sjans maar of dans maar? Rapper Brainpower bewerkte voor deze Arabisch getinte versie van Hamlet teksten in rijmvorm. Dat stukje over ‘Arabisch getint’ lees je trouwens goed: dit is een flitsende en frisse versie van Hamlet, uitgevoerd door de creatievelingen van ZEP Theaterproducties. Shakespeare applaudisseert in zijn graf.

Het Nieuwe Lied, Theater Bellevue, Amsterdam

Bij de woorden ‘Nederlandstalige liedjes’ denk je al snel aan Nick & Simon of legendarische kroeg-oneliners als ‘Liever te dik in de kist / dan weer een feestje gemist’. Maar het kan ook een stuk verfijnder en diepgaander, zo bewijzen de songwriters van Het Nieuwe Lied in theater Bellevue. Maandelijks hoor je daar het Nederlandse lied zoals je het nergens anders hoort, met o.a. Jeroen Woe, Yentl Schieman en Eefke den Held. ‘Liever Het Nieuwe Lied / dan telkens dezelfde beat’.

Club Paradis, Theater aan het Spui, Den Haag

Niet alleen maar lichte kost op dinsdag: in Club Paradis gaat de moeder van een zelfmoordterrorist op zoek naar het graf van haar zoon. Op de begraafplaats treft ze een grafdelver die haar naar de laatste rustplaats van haar zoon wil leiden, maar niet voor niets. Een geëngageerde voorstelling, waar eens in het brein van de zelfmoordterrorist wordt gekropen.

RENT, Luxor Theater, Rotterdam

Dit is een regelrechte hitmusical. Grote Nederlandse dagbladen haalden alle sterren van de plank om RENT te bejubelen. In deze musical zie je een jonge groep kunstenaars worstelen met het leven: armoede, verslaving en verlies komen op hun pad. Jij hoeft niet te worstelen, maar kunt vanuit een gemakkelijke stoel kijken naar dit topstuk.

IJS & VIS, Koninklijke Schouwburg Den Haag

IJs en vis? Nee dank je, vrij beroerde combinatie. In IJS & VIS wordt het wel gemixt en dat zorgt voor een heleboel problemen. Dit toneelstuk is gebaseerd op Romeo & Julia en zet twee Haagse families lijnrecht tegenover elkaar. Inderdaad: de ene familie heeft vishandels, de andere ijszaken. Reken dus op bakken vol ijs, tonnen vol paling en intrige.

Heel spannend, zo'n Dinsdagdeal. Maar als jullie allemaal massaal tickets komen, kijken we voor een volgende editie ook buiten de grenzen van de Randstad. Meld je nu aan voor het FB-event of koop je tickets!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.