Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Wij maken je studentenleven goedkoper
24 AUG 2016 • Door Rick van Veluw. Beeld: Shutterstock, Pixabay, Wikipedia. • Meer blogs over Lifestyle

Wij maken je studentenleven goedkoper

‘Met mijn studentenpas krijg ik dezelfde korting’ of ‘Een CJP-pas is duur’. Zomaar twee hardnekkige mythes die onder studenten al jaren de ronde doen, maar absoluut niet waar zijn. Daarom een speciale CJP-editie van Mythbusters. Dit is dé waarheid.

Mythe 1: ‘Met mijn studentenpas krijg ik dezelfde korting als met een CJP-pas.’
Niet waar! Neem alleen al fotografiemuseum Foam: daar betaal je als student € 8,50, terwijl CJP’ers voor € 7,- naar binnen mogen. Hetzelfde geldt voor klassieke muziek in TivoliVredenburg: als student kun je daar een gereduceerde sprintkaart kopen, maar pashouders profiteren met 20% CJP-korting nog veel meer. Een studerende cultuurvreter is met een CJP-pas dus nóg voordeliger uit. Tel uit je winst, of haal een rondje in de kroeg omdat je zoveel geld bespaart.

Dit rondje kan van jou zijn als je een CJP-pas bestelt.

Mythe 2: ‘Je krijgt overal studentenkorting, dus een CJP-pas is overbodig’.
Nee, nee, nee. Is niet zo. Knappe student die met zijn collegekaart korting pakt bij grote festivals als Best Kept Secret en de Zwarte Cross, of een voordelige ticket denkt te scoren bij het Rijksmuseum door te vertellen dat hij/zij Aardwetenschappen studeert. Hier op CJP HQ wordt iedere dag keihard onderhandeld met culturele partners om voor jou een zo hoog mogelijke korting uit het vuur te slepen. Daarom kunnen we je een tientje voordeel geven op festivaltickets voor Best Kept Secret en de Zwarte Cross en krijg je bij het Rijksmuseum 50% korting. Allemaal voor jou! 

Mythe 3: ‘Ik heb mijn school afgemaakt, dus een CJP-pas is niets voor mij’.
Ho, ho. Nu haal je dingen door elkaar. De Cultuurkaart is er voor leerlingen van de middelbare school en de MBO-card is er voor studenten op het MBO, maar de CJP-pas is er voor jou: van je achttiende tot je dertigste. We adverteren niet voor niets met de slogan ‘korting tot je dertigste’. Hopelijk wist je dit al, of gaat er een culturele kortingswereld voor je open.

Kijk, deze vrouw heeft waarschijnlijk geen recht meer op een CJP-pas.

Mythe 4: ‘Ik heb al een Museumkaart, dus een CJP-pas is overbodig.’
Echt niet. Fijn dat je gratis naar musea kunt, maar onze pashouders krijgen cultuurkorting op nog veel meer zaken. Bioscooptickets voor Pathé, festivalkaarten voor Valtifest of concerttickets voor Paradiso: extra voordelig met CJP. Ook als je liever niet zoveel betaalt voor opera of theater, zit je bij ons gebakken met fikse kortingen op Nationale Opera & Ballet of onze exclusieve Operaflirt. We love cultuur, that’s why.

Mythe 5: ‘Een CJP-pas is duur’.
Deze mythe is niet per se keihard te debunken: ligt eraan wat jij duur vindt. Wij vinden € 17,50 per jaar – per jaar dus, niet per maand - voor een CJP-pas een hele goede deal. Dat geef je ook uit op een gemiddelde festivalavond. Een beetje liefhebber pakt jaarlijks toch minimaal één film, festival, museum of theatervoorstelling mee. Zelfs met zo’n mager dieet heb je die pas er zo uit. Cultuuromnivoren zouden helemaal gek zijn geen pas aan te schaffen: het regent een jaar lang vele euro’s korting!

Dit doen wij als iemand met weer een onjuiste CJP-mythe komt.

Mythe 6: ‘Een CJP-pas is blauw’
Hate to break it to ya, maar het is toch echt cyaan.

Mythe 7: ‘Een CJP-pas biedt niets extra’s.’
Sorry, moeten we je weer tegenspreken. We geven heus niet alleen korting op cultuur, maar regelen ook nog eens exclusieve deals voor onze pashouders. Je kunt bijvoorbeeld binnenkort Romeo & Julia zien in het Amsterdamse Bostheater met een goedgevulde picknickmand aan je zijde, of met Ellen Deckwitz door de backstage van TivoliVredenburg dolen tijdens De Nacht van de Poëzie. Nog niet genoeg? Wil je soms na sluitingstijd het Rijksmuseum in onder het genot van bier en bitterballen? Dat kan tijdens CJP Serveert: dan fiksen we een prachtig CJP-programma en kijken we de beste films op een filmfestival of duiken we ’s avonds een tof museum in na sluitingstijd.

Dit is hoe ze cyaan maken.

Mythe 6: ‘Aan een CJP-pas zit ik jarenlang vast’.
Nee man, hoogstens een jaar. Maar als je een tweejarige pas wilt, dan fiksen we dat natuurlijk voor je. Dat kost zelfs maar € 15,- per jaar. Wat is een jaar nou op een mensenleven als je de honderd haalt omdat je zo’n rijk cultureel leven hebt gehad?

Mythe 7: ‘Een lama en een alpaca zijn hetzelfde.’
Dit heeft niets met de CJP-pas te maken. Daarnaast zijn lama’s en alpaca’s wel degelijk twee verschillende diersoorten. Je kunt ze uit elkaar houden door op de oren te letten – alpaca’s hebben spitse oren, lama’s hangende oren – en door te kijken naar de vacht: lama’s hebben haar, alpaca’s een vacht.

Een lama en een alpaca. Of een alpaca en een lama?

Zo, dat is ook weer uit de wereld geholpen. Wij kunnen ons bijna niet voorstellen dat je nu geen pas wilt kopen, dus regel als de wiedeweerga torenhoge cultuurkortingen voor een jaar.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.