Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Strijd tegen de septemberdip
30 AUG 2016 • Door Rick van Veluw. Beeld: Koninklijk Theater Carré. • Meer blogs over Theater

Strijd tegen de septemberdip

September nadert met rasse schreden. Dat betekent het einde van de zomer, maar ook de aftrap van het nieuwe theaterseizoen. Dit is hoe je je septemberdip te boven komt met de beste voorstellingen.

Er zijn genoeg hagelnieuwe voorstellingen dit seizoen die een welkom uitstapje vormen uit de collegebanken of de kantoorsleur. Of je ze nou nu of pas in januari kunt zien. Een handig overzicht voor iedere situatie.

De situatie: Je bent na een lange reis terug in Nederland en hebt er net een week kantoor opzitten. De sleur is nu al toegeslagen.
De voorstelling: Een revolutie, dat heb je nodig. Dansvoorstelling Guerrilla van danstheater AYA staat bol van de adrenaline. Het draait om opstand, protest en het omverwerpen van het systeem. Of zoals ze het zelf zeggen: ‘Verleden heb je, toekomst moet je maken’. Reken maar dat Guerilla je gesteven overhemd kreukt.

Na het zien van Guerilla ziet je kantoor er zo uit.

De situatie: Na het halen van een bachelor ben je nu begonnen aan een master. Al in het eerste semester stort je sociale leven in en zit je vaker in de universiteitsbibliotheek dan op je kamer.
De voorstelling: Even wat lucht en lol in het leven. Watskeburt?! De Musical is hard lachen van begin tot einde. De jongens van De Jeugd van Tegenwoordig gaan in poppenvorm op zoek naar hun vermiste vriend Bas Bron en beleven onderweg absurde avonturen. 

Bas Bron, Vjeze Fur, Faberyayo en Willie Wartaal.

De situatie: September staat voor jou in het teken van solliciteren, solliciteren en solliciteren. Dat diploma moet te gelde worden gemaakt en je hebt geen zin maandenlang op de bank te hangen met herhalingen van Koffietijd.
De voorstelling: Om thuis niet gek te worden, ga je naar Demonen van Toneelgroep Oostpool. In dat stuk worden de spelers namelijk wél gek in hun eigen huis. Een echtpaar nodigt de onderburen uit voor een drankje, maar naarmate de avond vordert wordt de sfeer grimmiger en komen hun innerlijke demonen vanzelf opborrelen.

Daan Schuurmans is weer in het theater te zien met Demonen.

De situatie: Je bent ontslagen.
De voorstelling: Hoeveel citroenen het leven je ook geeft, lachen zul je gegarandeerd doen bij Matroesjka. Lisa Loeb en Janneke Rinzema zijn het enige gecertificeerde technocabaretduo van Nederland en hebben met Brainwash een geniale nieuwe voorstelling. Verruil tranen van verdriet voor tranen van vreugde.

De situatie: Na een mislukte studie in Leeuwarden woon je weer thuis. Dit jaar werk je parttime bij een dierenspeciaalzaak en onderga je twee dagen per week het geklaag van je moeder. 
De voorstelling: Moeders & Zonen of toch Vaders & Zonen? Ja, echt waar: dit theaterseizoen zijn er twee stukken te zien met deze titels. Anne-Wil Blankers en Paul de Leeuw schitteren in Moeders & Zonen en Vaders & Zonen met Bram van der Vlugt is gebaseerd op brievenwisselingen met grote Nederlandse schrijvers als Tommy Wieringa, Arnon Grunberg en Ramsey Nasr. Zo komen je ouders en jij vast nader tot elkaar.

De situatie: Over een maand vlieg je naar Zuid-Amerika, waar je een halfjaar gaat backpacken. Dat doen mensen immers met hun tussenjaar. Deze maand is het even saai, want al je vrienden zijn gewoon weer begonnen met hun studie.
De voorstelling: Home door Conny Janssen Danst. Wat is thuis? Is dat gebonden aan een plek of is het een gevoel? Waartoe behoor je? Dat zijn vragen waar Home zich mee bezighoudt, en waar jij snikkend in het vliegtuig naar Bogotá aan zal denken.

Thuiskomen of thuis zijn met Conny Janssen Danst.

De situatie: Je hebt een parttimebaan, twee katten en een hartstikke leuke vriend(in). September verloopt voor jou niet zoveel anders dan andere maanden.
De voorstelling: Dompel je dan eens onder in de misère of existentiële crises van de hoofdrolspelers in RENT. Acht vrienden in New York worstelen met het leven in een tijd dat HIV een gegarandeerd doodsvonnis was. Als je zelf geen drama in het leven hebt, moet je het maar bij anderen zoeken. 

De beste tip die we je nog kunnen geven voor het komende theaterseizoen: koop een CJP-pas. Daarmee pak je bijvoorbeeld 50% korting op het DeLaMar Theater en kun je exclusief genieten bij Watskeburt?! De Musical.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.