Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Meedoen is belangrijker dan muntjes halen
01 AUG 2016 • Door Martine Bakker. Beeld: Magneet 2015 Maarten Delobel en Jeroen Stoop. • Meer blogs over Festival

Meedoen is belangrijker dan muntjes halen

Een potje BLØFFEN of het grote ‘Ik szi, ik szi, wat jij niet get’-spel spelen. Tsja, een festival is nou eenmaal nóg leuker als er een spelelement (en CJP-korting) in verwerkt zit.  

Hier een overzicht van toffe festivals met een bijpassend spel dat je daar kunt spelen. Wij zijn zelf even ‘De grond is lava’ doen. Doei.

1. Zeeland Nazomerfestival

Wanneer: 23 augustus – 3 september
Spel: BLØFFEN.
Spelregels: Tijdens dit spetterende festival vol muzikale performances en theatervoorstellingen geeft de speler, steeds als er een mening van hem/haar wordt verwacht, twee verschillende opties. Het gezelschap moet dan raden wat de speler écht wil en wat hij/zij - op Zeeuwse kust-achtige wijze -  BLØFT. Bijvoorbeeld: ‘Ik krijg spontaan zin in het optreden van Sunday Sun.’ Of: ‘Ik krijg spontaan zin in een mosselfeest.’ Wat is waar en wat is GEBLØFT?!

2. Magneet Festival

Wanneer: 9 – 11 september
Spel: Aantrekkelijke tegenpolen.
Spelregels: Iedere keer als er iets gebeurt dat omschreven kan worden als ‘minpunt’, zoeken de spelers er een pluspunt bij. Stel: je staat bij de bar. Het vat is net vervangen, dus als de barman de tap opentrekt zit jij onder het witte schuim. Je kunt je te min voelen voor schuim, het kan ook de aanleiding zijn voor een schuimparty. Bij Magneet Festival ben jij namelijk de line-up. Dus zie kansen in plaats van obstakels. Hoe meer je omkeert, hoe aantrekkelijker het leven.

3. Incubate

Wanneer: 8 – 11 september
Spel: Het cutting-edge culture-ganzenbord.
Spelregels: Een klassiek bordspel in een obscuur jasje. Voelt het normale leven als een gevangenis of doolhof? Na het spelen van dit spel (en een bezoek aan dit festival) zit niemand meer in de put. Je krijgt een boost door alle kunst, debatten en te gekke muziek in de vorm van post-rock, indie, avant-garde, noise en elektronica. Het enige wat nodig is, is een festivalterrein, muntjes en pionnen in de vorm van vrienden. Daarmee moet je zoveel mogelijk podia afgaan in zo’n kort mogelijke tijd zonder dood te gaan.

Deze jongen is net uit de put getrokken tijdens Incubate. Beeld: Tacocat Extase, Jostijn Ligtvoet Fotografie.

4. Valtifest

Wanneer: 3 september
Spel: De grond is lava.
Spelregels: Kennen we dit spel allemaal? Heel goed. Voetjes moeten van de vloer, omdat de grond niet mag worden aangeraakt. Conclusie: zo hard dansen, dat het voor het blote oog lijkt alsof je de grond niet betast. Het is misschien wat open-deurig om nu te zeggen dat je verkleed moet gaan als iets met vuur: Maar dat moet wel! Het thema van Valtifest is dit jaar On Fire! Let’s get intimate. Daarom iedere outfit vlammen. Met hoe meer mensen je intiem wordt op het festivalterrein, des te meer punten er worden verdiend. Brand het ego dus af en toe aan een blauwtje, het is het allemaal waard.

5. Sziget Festival

Wanneer: 10 – 17 augustus
Spel: Ik szi, ik szi, wat jij niet get.  
Spelregels: Neem iets in het hoofd wat je heel graag wilt. Een zeldzame Pokémon of een plek links vooraan tegen het podium bij het concert van Sia, Rihanna en Muse. Ga op het doel af en zorg ervoor dat jij eerder hebt wat je voor je ziet, dan dat de ander het krijgt. Tip: Dankzij de website festival.travel krijgen CJP’ers dikke korting op je trip naar Sziget. Daar zien wij al een kans die je moet pakken.

6. Amsterdam Woods Festival

Wanneer: 26 – 27 augustus
Spel: What would Woody Allen do?
Spelregels: Op het festivalterrein in het pittoreske Amsterdamse bos, ga je voor deze game. Wat heb je nodig? Nou, het liefst een bril met een dik zwart montuur. Een gluiperige zonnebril mag ook. Het idee is dat je je de hele dag heel jong en jeugdig gedraagt. Door te praten met minderjarigen bijvoorbeeld. Voor iedereen die stom vindt: je kunt ook gewoon luisteren naar de muziek van My Baby of een broodje halen bij The Lebanese Sajeria.

Wat een inspiratie! Het spelletjesseizoen, uh, festivalseizoen is in volle gang. Als CJP’er krijg je dikke korting op heel veel toffe festivals. Check waar je allemaal naar toe kunt met CJP-korting en waar je het innerlijke kind in jezelf kunt loslaten.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.