Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 35
31 AUG 2016 • Door Rick van Veluw. Beeld: Venus Tropicaux • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 35

In september begint het echte leven weer en daar heb je muziek bij nodig. Daarom een verse Luisterlijst, met deze week een bak autotune, een duo met zacht haar en Wibi Soerjadi.

Cashmere Cat – Wild Love (feat. The Weeknd, Francix & The Lights) (single)

Haten op autotune is zó 2007. Sinds de uitgave van Kanye Wests 808s & Heartbreak zijn vocoders, stemvervormers en autotune bon ton geworden. Cashmere Cat heeft dat ook begrepen. De eerste single van zijn debuutalbum is een elektronisch kunstwerkje met kromgebogen zanglijnen en onnatuurlijk soepele stembanden. De Noorse dj is een grote jongen na productieklussen voor Kanye West, Ariana Grande en Britney Spears en heeft daarom The Weeknd weten te rekruteren voor Wild Love. Het klinkt meer als een soundscape dan een afgerond liedje: het geluidstapijt wordt gelegd door Francis & The Lights en af en toe snijdt Abel Tesfaye’s falsetto als een warm mes door de boter. Over de autoradio valt dit dood, maar op je koptelefoon hoor je de duizend lagen die Cashmere Cat hier neerlegt. We love autotune!

St. Tropez – St. Tropez (album)

Go Back To The Zoo is dood, leve St. Tropez! Uit de as van de Nederlandse indiepopband is een wilde reïncarnatie gerezen. Niet langer springerige hitjes als Beam Me Up of Hey DJ, maar vuige garagerock. Zelf noemen ze het overigens yachtpunk, ook wel een mooie benaming. Waarom deze carrièreswitch? De jongens van wijlen Go Back To The Zoo hadden domweg genoeg van de band. Telkens maar dezelfde soort shows, dezelfde liedjes, dezelfde podia. Spelen op hetzelfde festival als Miss Montreal en geen gelijkgestemde, toffe bands ontmoeten. Met St. Tropez kiezen ze voor het avontuur en dat valt ze te prijzen. Hun debuutplaat heeft dezelfde surfrockfeel als de muziek van Wavves en Howler. Dit is een band die de 3FM Awards heeft uitgezwaaid en kiest voor keihard spelen in een klein zaaltje. Een hele goede beslissing, als je het ons vraagt.

Warhaus – We Fucked A Flame Into Being (album)

Beste albumtitel ooit toch? We Fucked A Flame Into Being, poëtisch en plat tegelijk. Petje af voor Maarten Devoldere, die je kent van de Belgische band Balthazar. Warhaus is zijn solo-avontuur en We Fucked A Flame Into Being zijn debuutplaat. Net als Balthazar kent Warhaus een eigenzinnig geluid, met slimme en vindingrijke arrangementen. Devoldere schakelt zonder kompanen alleen de versnelling wat lager. Die punch mis je eigenlijk niet, want liedjes als The Good Lie en I’m Not Him slepen zich op een aangename manier voort. Devoldere croont zich een weg door de songs. Warhaus valt met name op door de percussie: Memory is gebouwd op een tropisch cha-cha-ritme. Dat klinkt niet geforceerd, maar supertof. Benieuwd met welke percussie Warhaus tijdens zijn Nederlandse tour op de proppen komt. 

SFB – Bleed 4 De Fam (feat. Wibi Soerjadi) (single)

Na B-Brave in de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst vandaag een nieuw hoogtepunt: Wibi Soerjadi heeft het geschopt tot de burelen van CJP. Niet met een solotrack, maar als featuring op deze nieuwe track van SFB. Good old Wibi speelt het intro en outro vol en zijn pianotoetsen zijn ook nog eens het fundament van een heerlijke beat. Tegen zo’n productie zou Young Thug absoluut geen ‘nee’ hebben gezegd. Bedankt SFB! De Haagse rappers maakten Bleed 4 De Fam ter promotie van het nieuwe Narcos-seizoen dat vanaf 2 september weer losbarst. CJP mocht zelfs op audiëntie komen in Colombia. In de clip worden beelden van Pablo Escobar afgewisseld met Frenna op een bank en Jandro die doet alsof ‘ie zijn tanden poetst. Dat relativeert lekker naast zo’n drugskoning. En Wibi? Die zien we in zijn landhuis achter een vleugel zitten, met één van zijn kekke hoedjes op.

Soft Hair – Lying Has To Stop (single)

Twee mannen met lang, zacht haar die dansen in een met aluminiumfolie beklede ruimte en daarna samen een douchecabine instappen: dat is zo grofweg wel de clip van Soft Hairs Lying Has To Stop. Wat wil je ook als excentriekelingen als Connan Mockasin en LA Priest een verbond aangaan? Deze twee erkende weirdo’s maken solo al genoeg maffe muziek, en gaan daar als Soft Hair vrolijk mee verder. Lying Has To Stop is een gek, groovy softpopliedje zoals Mockasin en LA Priest die al zo vaak gemaakt hebben. Hier lijkt de balans toch vooral te verschuiven naar Mockasins terrein van foute zuchtpop. Omcirkel 28 oktober alvast met rode stift in je agenda, want dan komt het debuutalbum van de mannen met zachte haren uit.

Venus Tropicaux – Lycra Pants (EP)

Er bestaan nog romantische rock-’n-roll-verhalen. Drummer Zach van de Rotterdamse band Venus Tropicaux reist zo nu en dan naar Parijs en overnacht daar steevast op het invalidentoilet van een hostel. Als de schoonmakers zijn vertrokken, sluit hij zich op en legt hij zijn hoofd ten ruste op zijn rugzakje, zo vertelde hij in een interview met VICE. Zonder een noot gehoord te hebben, staat Venus Tropicaux op deze manier al 3-0 voor. De band bestaat verder uit Shelley en Shalita en brengt met Lycra Pants hun debuut-EP uit, inclusief clip met lycrabroeken. Maar goed, over de muziek dus: valsige lo-fi rammelpop die zelden de twee-minutengrens passeert en jengelende vocalen over Kate Winslet en Serena Williams in lycra pants. Venus Tropicaux wint deze wedstrijd met 6-0.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.