Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 31
04 AUG 2016 • Door Martine Bakker. Beeld: Wild Beasts • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 31

De luisterlijst van deze week barst bijna uit elkaar van de hete zomer-acts. Toch nog iets zomers in zo’n druilerige week. Deze week schud je je lijf onder andere op Nao, Zhu, Oscar & The wolf en Frank Ocean.

Nao – For all we know (album)

Ze was ooit achtergrondzangeres van Kwabs en vocalist in nummers van Mura Masa en Disclosure. Nu komt de Britse singer-songwriter met een eigen album. De Oost-Londense Nao maakt een funky combinatie tussen elektronica, R&B en soul. Ze zingt met een fluisterende zangstem die op zwoele wijze is vervormd door een computer. Eén ding is zeker: deze plaat laat al je ledematen ongecontroleerd bewegen in een ritmische stuiptrekking. Het nummer Girlfriend is onze favoriet, omdat het doet denken aan air hockey spelen in een rokerige jazzclub.

Wild Beasts – Boy King (album)

Deze indierockers uit Engeland vertalen hun ziel en zaligheid naar noten, door middel van gitaren en synthesizers. Dat klinkt als dromerige rock. Boy King is al weer hun vijfde album en het klinkt ruiger dan de voorgangers en dat kan jij op 28 oktober zelf beluisteren in Paradiso (met CJP-korting) tijdens Londen Calling. Het toffe aan deze band is dat er twee zangers zijn. Tom met zijn lage stemgeluid en Hayden met zijn hoge. Get my bang blijft in je hoofd zitten en Big Cat heeft dankzij de elektronische invloeden het vermogen om je aandacht vast te houden als een kattenfilmpje.

Oscar & The wolf – The Game (single)

Glitterpakken en intens oogcontact met het complete publiek, dat zijn twee karakteristieke eigenschappen van de Belgische frontman. Dankzij die skills is hij een geliefde festival-act. Maar zijn nummers zijn perfect om de stilte van je huis mee op te vullen. Nu heeft de beste man een nieuwe single gedropt: halleluja! Verwacht diepe beats en een aanstekelijk refrein. The Game is een track die je moet luisteren op het vliegveld, als je net een spontaan ticket hebt geboekt naar een random bestemming. Je loopt over een rollende band, tegen de richting in. De andere vakantiegangers functioneren als jouw achtergronddansers, terwijl jij in je hoofd herhaalt: ‘You look so good’. Ah, laat de vakantie maar (weer) beginnen.

Frank Ocean – Boys Don’t Cry (album)

Vier jaar. Het tijdsbestek van een HB0-opleiding. Het leven van een fikse peuter. Of de tijd die we hebben moeten wachten op het nieuwe album van Frank Ocean. Deze man doet wat met de mensheid. Na Channel Orange was oranje nooit meer de kleur van koningsdag en sinaasappels, maar van Frank Ocean. De alternatieve R&B-artiest maakt liedjes die gelijkstaan aan een busje traangas; het droog houden is geen optie. Afgelopen maandag waren er allemaal speculaties rondom zijn albumuitgave, nu is er zekerheid: vanaf vrijdag is er dan echt nieuwe muziek! We hebben het dus nog niet likkebaardend lekker beluisterd - wat gek is in deze lijst misschien - maar we wilden je er toch even attenderen, zodat je op de hoogte bent van de verste muziek. De plaat is de eerste twee weken alleen nog maar te beluistern op Apple Music, maar daarna ook voor normale stervelingen die geen fruitig account hebben. Als dat gebeurt, persen we de tunes gelijk in onze playlist.

Een klassieker om in de sfeer te komen.

Zhu – GENERATIONWHY (album)

De Chinees/Amerikaanse muzikant, producer en zanger is nog maar twee jaar fanatiek bezig en toen hij muziek uitbracht dacht de muzikale massa dat hij stiekem Skrillex was. Zhu twijfelde eerst om zijn ware identiteit te tonen, want (in zijn woorden) ‘music is faceless, let my music tell my story.’ Daarbij was hij bang dat mensen onbewust vooroordelen zouden hebben over hem en hij wilde liever dat fans alleen de muziek zouden beoordelen en niet de persoon erachter. Nu weten we toch dat Steven Zhu achter Zhu zit. Generationwhy is zijn debuut en staat vol elektronische nummers die hij zelf inspeelde met gitaren, toetsen en synths.

Dirty Heads – Dirty Heads (album)

Alternatieve hiphop en rock in de mix met ska, reggae en akoestische invloeden. Als dat niet zomers klinkt, dan drinken wij een cocktail. Deze vijfkoppige band komt uit Huntington Beach in de U. S. of A. en is een keiharde plaat voor bring your own booze-huisfeestjes. Het album is vernoemd naar Donald Trump. Haha grapje. Gewoon naar de band zelf. That’s All I Need begint met een lekkere politiesirene en daarna een bak zomer. Het gaat over feesten en de eerste drugservaring op een aanstekelijk pianodeuntje. Lekker oldskool.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste en opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.