Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 35
29 AUG 2016 • Door Sophia Blijden. Beeld: Valtivest door Dennis Bouman. • Meer blogs over Muziek

CJP's Cultuurknallers 35

Volg de belevingen van de familie Nielsen in dramafilm The Daugther en trek je vurige outfit uit de kast voor Valtifest. Dit zijn onze Cultuurknallers van deze week.

Muziek

1 september: King Gizzard & The Lizard Wizard
De naam van deze Australische band roept net zo veel vragen op als het genre. Is het rock, jazz of psychedelische garagepunk? Misschien is het enige juiste antwoord: een beetje van allemaal. Veel doet het er ook niet toe, want muziek maken kunnen ze als de beste.
Paradiso, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

1 september: Slum Village
Het drietal van Slum Village gaat al behoorlijk wat jaren mee. De in 1990 opgerichte rapgroep werkte eerder samen met namen als De La Soul en John Connor. De levende legendes uit  Detroit’s hiphopscene brengen hun songs deze avond gewoon mee naar Deventer.
Burgerweeshuis, Deventer //  € 2,- CJP-korting // Meer info

2 september: Apparatschik
Het aanbreken van september betekent twee dingen: de scholen zijn weer begonnen en het festivalseizoen komt spoedig ten einde. In Den Haag sluiten ze in stijl af met de feestelijke Balkan-klanken van Apparatschik. We doen nog één avond alsof we gewoon in een tent in Sziget – met een fles wodka aan onze lippen – staan te dansen op Russische volksmuziek.
Paard van Troje, Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info

2 september: Einfach Kurt
Deze Gelderse singer-songwriter heeft alles in huis voor succes: een single die de hele dag in je hoofd blijft zitten (Stitches), angstaanjagend goede videoclips en een stem die je herkent uit duizenden. Een primeur voor Nijmegen: hij speelt hier zijn nieuwe plaat Narcissism Blues voor het eerst.
Doornroosje, Nijmegen // 20% CJP-korting // Meer info

Festival

3 september: Valtifest
Amsterdam Noord staat dit weekend in vuur en vlam. Je brandt je vingers aan de gloeihete line-up en krijgt het snikheet van de creatieve outfits. Oftwel: Valtifest is on fire. Voor de verkleedliefhebbers onder ons is dit hét festival dat je niet mag missen. Hoe gekker, hoe beter.
NDSM-werf, Amsterdam // € 10,- CJP-korting // Meer info

Beeld: Dennis Bouman.

3 & 4 september: Haags UIT Festival
Het theaterseizoen gaat van start. Een van de beste manieren om te ontdekken wat voor creatievelingen er op de bühne staan is het UIT festival. Je ziet hier teasers voor muziek, theater en dansvoorstellingen gratis en voor niks. Slenter door de binnenstad van Den Haag en check thuis gelijk op welke voorstellingen je allemaal CJP-korting kunt krijgen.
Den Haag // Gratis // Meer info

Film

Don’t Call Me Son
Na zeventien jaar blijkt dat de moeder van Pierre hem niet geadopteerd heeft, zoals ze hem vertelde, maar gestolen heeft uit het ziekenhuis. Pierre wil niets van zijn biologische ouders weten en komt terecht in een strijd om wie hem ‘zoon’ mag noemen. Problemen waar een puber zich absoluut niet mee bezig wil houden.

Captain Fantastic
Na zes jaar van isolatie gaat Ben (Viggo Mortensen) met zijn zes kinderen weer terug naar de bewoonde wereld. De familie van zijn net overleden vrouw verafschuwt zijn manier van opvoeden en besluit te vechten voor de voogdij. Ondertussen krijgen de kinderen allemaal nieuwe prikkels en verwerken ze de dood van hun moeder. Gegarandeerd snotteren.

Ants on a Shrimp
Noma is een van de meest succesvolle restaurants in Kopenhagen. Hun menu is een – letterlijk – recept voor succes. Niks meer aan veranderen, zou je zeggen. Daar dacht eigenaar René Redzepi anders over. ‘Wat als we het hele restaurant naar Japan verhuizen?’ Zo gezegd, zo gedaan. Volg in deze docu zijn zoektocht naar de perfecte smaakcombinatie.

The Daughter
Elke familie kent zijn eigen geheimen. Zo ook de familie Nielsen. Christian (Paul Schneider) keert voor de bruiloft van zijn vader terug naar zijn geboortestad. Daar ontdekt hij dat sommige geheimen beter voor goed achter slot en grendel kunnen blijven.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting.

Theater

25 augustus t/m 3 september: Fragments of journeys towards the horizon
Twee vrienden; de een komt uit het vlakke Nederlandse polderland en de ander uit de ruige bergen van Wales. Samen kijken ze terug naar de reizen die ze gemaakt hebben en vragen ze zich af of ‘de moderne mens' nog wel naar een landschap kan kijken zonder te denken aan het filter dat ze eroverheen gaan knallen op hun insta.
Schouwburg, Rotterdam // € 7,- CJP-korting // Meer info

30 & 31 augustus, 1 t/m 3 & 8 t/m 10 september: Intouchables
In 2011 veroverde de film al menig hart. Nu komt het verhaal van de miljonair Philippe en de straatjongen Driss terug naar het theater. Op het toneel vertolken Huub Stapel en Cyriel Guds het ontstaan van een bijzondere vriendschap, die je ontroert en laat lachen tegelijk.
DeLaMar, Amsterdam // 50% last-minute CJP-korting // Meer info

2 & 3 september: Jihad
Drie gasten zijn op weg naar Syrië om zich aan te sluiten bij de jihadisten. Onderweg leren ze elkaar en zichzelf steeds beter kennen. Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming realiseren ze zich dat ze niet vechten tegen de vijand, maar tegen mensen zoals zijzelf. Wegens succes nu ook te zien in Nederland.
De Meervaart, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Expo

T/m 2 oktober: SlaveCity
Kunstenaar Joep van Lieshout zoekt graag de grenzen op. In deze tentoonstelling kijkt hij naar goed en kwaad, leven en dood, mens en machine. Daarvoor gaat hij best ver; SlaveCity doet verdacht veel denken aan een concentratiekamp. Is het satirisch bedoeld of een lugubere grap? Van Lieshout laat bezoekers in ieder geval achter met stof om thuis over na te denken.
De Pont, Tilburg // Gratis met CJP // Meer info

T/m 9 oktober: Tijdloze Erotiek – Renaissanceprenten en modefotografie
Hoeveel verschilt een advertentie voor Davidoff met een prent van schilder Antonio da Trento uit 1530? Verrassend weinig. Beiden laten de rug van een halfnaakte man zien en beiden zijn bedoeld om de kijker te verleiden. Oftewel: erotiek is van alle tijden. Tijdloze Erotiek neemt ons mee door jaren van seksueel getinte beelden.
Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Beeld: Antonio da Trento naar Parmigianino, Naakte man op de rug gezien, circa 1527-1530, collectie Museum Boijmans Van Beuningen / Davidoff, advertentie, publicatie onbekend, 2010. Foto: Will Davidson.

Lezen

30 augustus: Marcel Wanders: Rijks, Master of the Golden Age
Sommige boeken zijn zo speciaal dat ze een eretitel verdienen. Marcel Wanders heeft er laatst zo een gemaakt: Rijks, Masters of the Golden Age. Het laat zien hoe grote kunstwerken ons beeld van de wereld beïnvloeden. Daarnaast is het boek door de vormgeving een kunstwerk op zich. Tijdens de sessie in de American Book Center vertelt hij over het werk en hoe het tot stand
is gekomen.
American Book Center, Amsterdam // 10% CJP-korting op het boek // Meer info

2 september: Een avond met de winnaar van de Europese Literatuurprijs 2016: Sandro Veronesi
Dit jaar won Sandro Veronesi de Europese Literatuurprijs met zijn roman Zeldzame Aarden. Wie is deze Italiaanse schrijver en hoe komt hij aan zijn goude pen? Thomas Heerma van Voss vraagt hem het (Italiaanse) hemd van het lijf.
SPUI25, Amsterdam // Gratis // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.