Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 34
22 AUG 2016 • Door Sophia Blijden. Beeld: Amsterdam Woods Festival. • Meer blogs over Festival Muziek Film Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 34

Op vakantie in eigen land tijdens het Zeealand Nazomer Festival of griezelen bij Hans Klok’s House of Horror in Carré. Je leest het in onze Cultuurknallers van deze week!

Muziek

25 augustus: Jacle Bow
De Brusselse Jacle Bow maakt met zijn funky stem en gitaar grooves deze zomeravond tot een onvergetelijke. Met het nummer Suit Yourself heeft hij onze harten in ieder geval al gewonnen. We gaan Gebouw T dansend in en komen ook weer dansend naar buiten. Het perfecte concert om je weekend zonnig in te gaan.
Gebouw T, Bergen op Zoom // Gratis // Meer info

25 augustus: Grandaddy
Deze indieband brak eind jaren negentig door met Summer Here Kids. Inmiddels zijn we jaren verder en staat er eindelijk een nieuw album op de planning. Ze zingen over aliens, technologie en andere thema’s die opeens weer rete-populair zijn (denk aan Stranger Things).
Paradiso, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

26 augustus: The Ghost, The King and I & Strings
Het geluid van dit gezelschap vraagt om de smaak van whisky en de geur van sigaren. De beste setting zou dan ook een vol jazzcafé zijn, maar de Koorzaal van Het Concertgebouw is zeker ook niet verkeerd. Zak achterover en luister naar de heerlijke jazzsolo’s van piano, contrabas en gitaar. Die sigaar en dat glas whisky droom je er vanzelf wel bij.
Het Concertgebouw, Amsterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

Festival

23 augustus – 3 september: Zeeland Nazomer Festival
Er is maar één manier om je zomer perfect af te sluiten en dat is op het Zeeland Nazomer Festival. Naast theatervoorstellingen aan zee, zijn ook artiesten als De Dijk, The Common Linnets en Jett Rebel op het podium te vinden. Door de afwisselende locaties ken je Zeeland na afloop door en door. Vakantie-in-eigen-land-goals.
Middelburg // Tot € 4,- CJP-korting // Meer info

26 & 27 augustus: Amsterdam Woods Festival
In het bos gebeuren altijd spannende dingen. Hans en Grietje ontsnapten er aan de dood, Robin Hood nam het er op voor de armen en Sneeuwwitje woonde er met zeven dwergen. Ook tijdens het Amsterdam Woods Festival vliegt de magie je om de oren met optredens van Daniel Norgren, De Likt en PAUW. Vergeet geen broodkruimels te strooien als je de weg naar huis nog terug wilt vinden.
Amsterdamse Bos, Amstelveen // 2x € 5,- CJP-korting // Meer info

Film

My skinny sister
Stella is onzeker; ze is een beetje mollig en begint te puberen. Zus Katja is haar grote voorbeeld; slank, mooi en een ster in kunstschaatsen. Als Stella ontdekt dat Katja een eetprobleem heeft, groeien ze steeds meer uit elkaar. Zusterliefde overwint alles… toch?

La Pazza Gioia
Donatella en Beatrice lijken in niks op elkaar, behalve dat ze allebei willen ontsnappen uit een psychiatrische inrichting. Als dit hen lukt, brengt het ze dichter bij elkaar dan ze hadden gedacht. Een film over humor en vriendschap, tegen het zonnige decor van Toscane.

The Treasure
Toen we klein waren renden we het strand over met onze metaaldetector. Ons excuus? We waren zeven jaar oud. Costi in The Treasure denkt een betere reden te hebben: geldproblemen. Zo begint een lange toektocht naar de schat.

Noodkreet in de fles
De trailer van deze Zweedse film bezorgt al behoorlijk wat kippenvel. We volgen de zoektocht naar vermiste kinderen, waarvan de ouders meer op God vertrouwen dan op de politie. Waar ligt de grens tussen geloof en gekte?

Afhankelijk van de film krijg je tot € 2,50 CJP-korting.

Theater

25 augustus – 4 september: Ramkoers
Piano’s rollen over het toneel en tuba’s spinnen in de rondte. Theatergezelschap BOT brengt hun succesvolle festivalvoorstelling Ramkoers naar een unieke locatie aan het Almeerderstrand. De dynamische voorstelling is er eentje die je niet echt kan omschrijven, zo veel gebeurt er op het podium. Je moet hem maar gewoon gaan zien.
Vis à Vis, Almere // 25% CJP-korting // Meer info

Beeld: Ilton Kabassa do Rosario

14 augustus t/m 2 oktober: Hans Klok’s House of Horror
Hans Klok kan toveren; dat weet heel Nederland. Met zijn shows laat hij ieders mond openvallen. Dit jaar strijkt hij neer in zijn geboorteland om het publiek niet alleen te verwonderen, maar ook een beetje bang te maken. Hans laat het spoken in Carré. Durf jij naar binnen?
Carré, Amsterdam // 40% last-minutekorting // Meer info

Expo

12 juni – 8 januari: The Life Fair
We horen het bijna elke dag: technologie is ons leven langzaam over aan het nemen. Stopt het bij het invriezen van eicellen of zien we over een paar jaar zwangere mannen over straat waggelen? De tentoonstelling The Life Fair vraagt zich af: meedoen of afwijzen?
Het Nieuwe Instituut, Rotterdam // € 3,50 CJP-korting // Meer info

26 augustus – 29 januari: Gevonden! Het laatste schuttersstuk ontdekt
Het klinkt als een slecht verhaal in een of andere B-film: een 17e-eeuws schilderij is ruim twee eeuwen onvindbaar, maar duikt een paar maanden geleden op tijdens een veiling in Parijs. Het zogenaamde ‘schuttersstuk’, geschilderd door Jacob Delff II, is vanaf 26 augustus te bewonderen in Delft.
Museum Prinsenhof, Delft // € 5,- CJP-korting // Meer info

Het gevonden schilderij genaamd: Portret van Willem Reyersz

26 augustus – 1 januari: Dream Out Loud
Maar liefst zesentwintig ontwerpers bundelden hun dromen voor deze groepstentoonstelling. Hoe zien zij de toekomst voor zich? Dat ‘dromen bedrog zijn’ trekken de kunstenaars zich niet aan. Gelukkig voor ons, want het levert een pracht-tentoonstelling op.
Stedelijk Museum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Lezen

26 augustus – 30 oktober: De best verzorgde boeken 2015
Never judge a book by its cover. Toch? Voor deze tentoonstelling mag dat voor de verandering wel. Een vakjury heeft alle boeken van het afgelopen jaar eens nauwkeurig bekeken en daaruit hun selectie van mooiste boeken gemaakt. Ze zijn traditiegetrouw te bewonderen in het
Stedelijk Museum.
Stedelijk Museum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.