Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 33
15 AUG 2016 • Door Sophia Blijden. Beeld: Summer Dance Forever Festival • Meer blogs over Film

CJP's Cultuurknallers 33

Schuif aan bij het boekenclubje van Emma Watson, krijg medelijden met de Medea van Toneelgroep Amsterdam of laat je betoveren door de magie van het Amsterdamse Bostheater. Onze Cultuurknallers van deze week!

Muziek

15 augustus: Joep Beving invites Maarten Vos en Remy van Kesteren
Cellist Maarten Vos bijt deze avond het spits af met een mix van klassieke en elektronische klanken. Daarna staat harpist Remy van Kesteren op de bühne. De avond wordt met neoklassieke stukken afgesloten door pianist Joep Beving. En dat allemaal tegen het prachtige decor van het Amsterdamse Bostheater.
Amsterdamse Bostheater, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

16 augustus: Julia Holter
De optredens van Julia Holter zijn het beste te vergelijken met een hypnoseshow. Haar stem zuigt je naar binnen en houdt je voor een goed uur helemaal in trance. De combinatie van elektronische en akoestische instrumenten zorgt ervoor dat jij aan het eind van de avond – geheel vrijwillig… – al haar cd’s staat af te rekenen in de foyer.
Tolhuistuin, Amsterdam // € 2,80 CJP-korting // Meer info

20 augustus: Naughton Sisters
Al toen ze kleuters waren speelden de tweeling Christina en Michelle urenlang op hun piano. Pas jaren later ontdekte het tweetal dat je samen veel sterker staat en bundelden ze hun krachten. Nu zelfs in de grote zaal van Het Concertgebouw. Vier handen op één… piano.
Concertgebouw, Amsterdam // € 7,- CJP-korting op de tweede rang // Meer info

Festival

19 t/m 21 augustus: Lowlands
Hoewel je dit jaar helaas niet met CJP-korting naar Lowlands kan, is het festival onmisbaar in onze Cultuurknallers. Al sinds 1993 verzamelen muziekliefhebbers zich elk jaar in de Bravo, de Alpha en de X-Ray om los te gaan op de vetste artiesten. Als jij belooft dat je erbij bent, bestellen wij alvast een portie zonnestralen. Ook staat platform ARTtube dit weekend op Lowlands. Niemand minder dan CJP's directeur Walter Groenen zal een praatje houden. Be there or be een vierkantje.
Evenemententerrein Walibi, Biddinghuizen // Geen CJP-korting // Meer info

Beeld: Bas Uterwijk

Film

The Shallows
Wie nachten wakker heeft gelegen van Jaws kan deze thriller beter overslaan. Nancy (Blake Lively) moet namelijk de gevaren van de oceaan trotseren. Haar wil om te overleven wordt op de proef gesteld door een moordlustige haai.

Una noche sin luna
Eén nacht, vier mensen. Dit Argentijnse drama brengt de levens van vier totaal verschillende mensen bij elkaar die allemaal een beetje van het pad af zijn. Verhalen over de dagelijkse sleur en melancholische verlangens die pijnlijk herkenbaar aanvoelen.

Julieta
Als Julieta de liefde van haar leven verliest maakt ze een emotionele trip down memory lane. Al snel blijkt ze jaren met een groot geheim te lopen. Ontdekken we wat er met haar dochter Anita is gebeurd? Een Spaans drama vol onverwachte wendingen.

Les premiers les derniers
Het Franse platteland, twee premiejagers en een mobiele telefoon. Dat zijn de ingrediënten voor deze donkere komedie. Onderweg lopen ze cowboys, gekken en niemand minder dan Jezus Christus tegen het lijf. Hallelujah.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting.

Theater

16 & 17 augustus: Summer Dance Forever Festival
Van dansen worden we vrolijk. Al helemaal wanneer we naar mensen mogen kijken die het héél goed kunnen. Tijdens het Summer Dance Forever Festival gaan jonge talenten los op verschillende urban dansstijlen. We worden er instant happy van.
DeLaMar, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

17 t/m 20 augustus & 30 augustus t/m 2 september: Medea
Medea is het gestoorde wijf dat zichzelf tot waanzin dreef en haar eigen kinderen om het leven bracht. Toneelgroep Amsterdam waagt een poging om het eeuwenoude stuk nieuw leven in te blazen. Met succes, als je het ons vraagt.
Stadsschouwburg, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Expo

T/m 4 september: Frans Lanting: Dialogues with nature
Onze natuur kent vele wonderen en al veertig jaar lang legt Frans Lanting deze vast op camera. Van de Amazone tot Antarctica; Lanting is er, met een statief onder zijn arm, geweest. Dialogues with nature is de eerste grote overzichtstentoonstelling van zijn werk.
Nederlands Fotomuseum, Rotterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Werk van Frans Lanting tijdens een tentoonstelling op de SS Rotterdam in 2012

T/m 2 oktober: Brazil, Beleza?!
Niet iedereen heeft zin, tijd en geld om biertjes te drinken in het Holland Heineken House in Rio. Daarom brengt museum Beelden aan Zee Brazilië gewoon naar Nederland en wel met een ode aan de Braziliaanse beeldhouwkunst. Tot en met 26 augustus ook nog te zien op het Lange Voorhout in Den Haag.
Beelden aan Zee, Den Haag // 50% CJP-korting // Meer info

T/m 2 oktober: Esther de Graaf: Branching Fields
Karton, ijzerdraad, aluminiumfolie, tape, cellofaan… Er is bijna geen materiaal wat Esther de Graaf niet gebruikt in haar constructies. Deze zomer is haar werk te zien in een gigantische ruimte in het Groninger Museum. Nooit gedacht dat knutselen zo indrukwekkend kon zijn.
Groninger Museum, Groningen // € 3,- CJP-korting // Meer info

Lezen

20 augustus: OurSharedShelf
Emma Watson begon in januari dit jaar de online feministische boekenclub Our Shared Shelf. Om de twee maanden kiest Watson een boek en iedereen ter wereld kan het boek lezen en zich mengen in een online discussie. Praat jij liever in real life over plottwisten en personages? Kom dan naar de boekbespreking in Den Haag.
American Book Center, Den Haag // Gratis // Meer info

Deze week staat Hunger Makes Me a Modern Girl van Carrie Brownstein op het programma

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.