Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 32
08 AUG 2016 • Door Sophia Blijden. Beeld: Ardemus. • Meer blogs over Expo

CJP's Cultuurknallers 32

Grijp je laatste kans om Beauty and the Beast te checken of duik in de wereld van flora en fauna in het Teylers Museum in Haarlem. Onze Cultuurknallers staan weer voor je klaar!

Muziek

10 augustus: The Dwarves & Reagan Youth
Punkband The Dwarves houdt wel van wat gekkigheid. Met hun controversiële songteksten (‘I got stuck on her just like a glue / She’d been huffing since the age of two') en bijzondere aankleding (mannen in strings) is een avond alles behalve saai. Zeker als hardcore punkband Reagan Youth, die de symboliek van de Ku Klux Klan en de nazi’s als satire gebruikt, ook op het podium staat.
Patronaat, Haarlem // € 1,- CJP-korting // Meer info

Crazy clip

13 augustus: Camerata RCO
De een houdt van Griekse all-inclusive hotels, de ander is dol op het berglandschap van Schotland. Voor wie niet kan kiezen, is dit concert de ideale oplossing. De muzikanten van Camerata RCO tikken met o.a. Vivaldi, Dvorak en Strauss vele Europese landen aan. De charismatische Hadewych Minis als reisgids maakt het sowieso een onvergetelijke eurotrip.
Het Concertgebouw, Amsterdam // € 7,20 CJP-korting // Meer info

14 augustus: Ministry
Leadzanger Al Jourgensen houdt het spannend. Al meerdere malen kondigde de frontman aan dat hij afscheid ging nemen van metalband Ministry. Tot dus ver is er nog niets van terecht gekomen. Gelukkig voor ons, want daardoor toeren ze ook dit jaar weer door Europa. De enige show in Nederland spelen ze in het gezellige Nijmegen.
Doornroosje, Nijmegen // 20% CJP-korting // Meer info

Festival

12 – 21 augustus: Grachtenfestival
Klassieke muziek op en rondom de Amsterdamse grachten. Hoe heerlijk klinkt dat? Niet alleen de muziek die op het programma staat is afwisselend, maar ook de locaties. Zo hoor je de ene dag Vivaldi in het Compagnietheater, en de volgende dag klinken er violen in de Waalse kerk. Check op welke voorstellingen je korting krijgt met je CJP-pas.
Amsterdam // 50% CJP-korting op geselecteerde voorstellingen // Meer info

Yakumo Orchestra. Beeld: Coen Waltmans

12 – 28 augustus: De Parade
Snik. De Parade komt bijna ten einde, maar niet voordat er extra feest wordt gevierd bij de laatste stop: onze culturele hoofdstad Amsterdam. Ervaar nog één keer dit jaar het beste straattheater, de gekste voorstellingen en het lekkerste eten. Met het CJP-exclusief programma weet je zeker dat je de toppers van het festival te zien krijgt.
Martin Luther Kingpark, Amsterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

13 augustus: Waterpop
Dat Waterpop het gezelligste gratis festival van Nederland is, staat als een paal boven water. Ook dit jaar, tijdens de 39e editie, staan er lokale helden op het podium (Joe Goes Hunting) én internationale sterren (Wille and the Bandits). Iedere bezoeker voelt zich hier sowieso als een vis in het water. Dat voelen we aan ons – jawel – water.
Hofpark, Wateringen // Gratis // Meer info

Waterpop 2015. Beeld: Jolanda van Wijhe

Film

Café Society
In de nieuwe Woody Allen-film stappen we in het Hollywood van de jaren dertig. De filmindustrie draaide toen al om glitter en glamour. We volgen hoe Bobby (Jesse Eisenberg) worstelt met zijn baan als loopjongen en, hoe kan het ook anders, de liefde.

Out of Love
Nóg een film over liefde, maar in Out of Love is het niet alleen rozenkleur en maneschijn. Dat wordt in de film maar al te goed benadrukt. We leven mee met de intense relatie tussen Varya en Nikolai. Misschien is ‘houden van’ soms toch niet genoeg?

Dukhtar
Hoe ver ga je als moeder om te voorkomen dat je dochter wordt uitgehuwelijkt aan een brute stamleider? Heel ver. In deze film volgen we de vlucht van moeder en dochter door de bergen van Pakistan. Ze worden opgejaagd en op de hielen gezeten. De zweetdruppels staan op ons hoofd!

Equals
Een wereld zonder emoties. Dat is de werkelijkheid in de toekomstige maatschappij die ‘The Collective’ wordt genoemd. Het voelen van verdriet, angst of liefde is verboden. Silas (Nicholas Hoult) en Nia (Kristen Stewart) zetten hun leven op het spel om daar tegenin te gaan.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 CJP-korting.

Theater

11 & 12 augustus: Five Easy Pieces
Van de naam Milo Rau gaan we nog veel horen de komende tijd. Deze Zwitserse theatermaker trekt internationaal volle zalen met zijn politiek geladen stukken. In Five Easy Pieces laat hij kinderacteurs liefdesscènes spelen en taboes bespreken. Dit wordt héél confronterend.
Verkadefabriek, Den Bosch // € 4,- CJP-korting // Meer info

Tot 4 september: Beauty and the Beast
Dansende theekopjes, zingende kaarsen en – natuurlijk – Belle en het Beest staan nog minder dan een maand op de bühne in Scheveningen. Dat moeten we natuurlijk afsluiten met een giga-korting. Je kunt daarom nu met je CJP-pas vooruit boeken op de gehele speelperiode, mét 50% korting. Daar gaan we nog lang en gelukkig van leven.
Circustheater, Den Haag // 50% CJP-korting // Meer info

Expo

22 juli – 30 oktober: Van Floris tot Rubens: Meestertekeningen uit de Renaissance
Kunstenaars uit de zestiende en zeventiende eeuw laten in deze expositie zien waarvoor potloden gemaakt zijn. Maar liefst negentig tekeningen van onder andere Peter Paul Rubens en Pieter Stevens schitteren in het Limburgse museum (dat verdacht veel op een spaceshuttle lijkt).
Bonnefantenmuseum, Maastricht // € 6,- CJP-korting // Meer info

25 juli – 8 januari: Bloemenpracht
Op de middelbare school leerden we tijdens biologie over fotosynthese, amoeben en het nut van bijen. In Bloemenpracht wordt deze biologische kennis met de schoonheid van bloemen gecombineerd. Zo kun je de volgende keer een wetenschappelijk én esthetisch verantwoord boeket cadeau doen aan je moeder.
Teylers Museum, Haarlem // € 4,50 CJP-korting // Meer info

13 & 14 augustus: European Bodypainting Festival
Vergeet de lieveheersbeestjes en leeuwen die we vroeger op ons gezicht schminkten. De creaties op het European Bodypainting Festival zijn namelijk next level. Lichamen worden levende kunstwerken op het prachtige erfgoed rondom Kasteel Keukenhof.
Kasteel Keukenhof, Lisse // 15% CJP-korting // Meer info

Beeld: Joe Aichner

Lezen

Scènes
Dit magazine wakkert de innerlijke theaterliefhebber in je aan. Het houdt je op de hoogte van premières die je niet mag missen, je leest interviews met oud én jong talent en je vindt er de scherpste columns. Een theatrale toevoeging aan je dagelijks leven.
€ 14,95 CJP-korting op een jaarabonnement // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.