Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 31
01 AUG 2016 • Door Sophia Blijden. Beeld: Hallo Angst door Jean Philipse. • Meer blogs over Film Muziek Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 31

Deze week komen we er in The Secret Life of Pets eindelijk achter wat onze katten doen als we het huis verlaten en is het bekendste liefdesdrama van Shakespeare te zien in het Amsterdamse Bostheater. Onze Cultuurknallers helpen je de week weer door.

Muziek

2 augustus: Huellas
Het Concertgebouw haalt deze zomer Zuid-Europa gewoon naar Amsterdam. Op het programma staat namelijk flamencolegende Paco Cruz. Samen met naamgenoot (maar geen familie) Claudia Cruz laat hij zien hoe de flamencodans en –muziek perfect samen gaan.
Het Concertgebouw, Amsterdam // € 5,- CJP-korting op de tweede rang // Meer info

4 augustus: Tamarin Desert
De vier jongens van Tamarin Desert speelden dit jaar op Oerol al de sterren van de hemel. Zelf noemen ze hun stijl ‘spacepopping psychrock à la Tame Impala’. Met droge grappen en epische songs zijn hun shows altijd een genot voor het oor.
Gebouw T, Bergen op Zoom // Gratis // Meer info

Toepasselijke spacy clip

Festival

30 juli – 7 augustus: Zomer op het plein
In Alkmaar wordt er de hele week flink feest gevierd. Met veel muziek- en straattheateracts staat de stad op z’n kop. Zondag wordt op z’n Surinaams afgesloten met niemand minder dan Gerson Main en Kenny B.. Voeten van de vloer tijdens Deejay en handen in de lucht bij Parijs.
Europaplein, Alkmaar // Gratis // Meer info

4 – 14 augustus: Theaterfestival Boulevard
Deze week gaat Theaterfestival Boulevard van start. Dat betekent een heleboel (muziek)theater op de vetste locaties. Tijdens Priemgeval gaat het publiek weer even terug de schoolbanken in en bij ParadiseHell brengen jongeren een ode aan opera. Check van te voren op welke voorstellingen je CJP-korting krijgt.
Verschillende locaties in en rond Den Bosch // Tot € 7,50 CJP-korting // Meer info

Voorstelling Piknik Horrifik. Beeld: Pépé Smit.

6 augustus: Schollenpop
Wat in 1997 begon als een lollig strandfeest georganiseerd door zes vrienden, is inmiddels uitgegroeid tot een jaarslijk terugkerend festival op het Zuiderstrand van Scheveningen. De organisatie bestaat nog steeds uit dezelfde zes vrienden, maar nu met 120 extra vrijwilligers. Een gratis garantie voor succes.
Scheveningen, Den Haag // Gratis // Meer info

Film

The Secret Life of Pets
Je weet wat ze zeggen: als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel. Wat doen onze huisdieren zodra wij de deur uitstappen? In deze nieuwe animatiefilm komen we erachter. Of we er blij mee zijn, is een ander verhaal.

Samuel in the Clouds
In Bolivia smelten de gletsjers door de opwarming van de aarde. Voor skiliftreparateur Samuel is dat heel slecht nieuws. Elke dag loopt hij daarom de voormalige sneeuwberg op om een ode te brengen aan de mountain spirits. Zou het werken?

Chronic
David is verpleegkundige en zorgt voor terminale patiënten. Hij ziet ze komen en gaan en bouwt ondertussen intieme relaties met hen op. Zelf worstelt hij met zijn eigen problemen. Een emotioneel drama, waar Tim Roth in schittert.

4 augustus: Norteado
In de openluchtbioscoop van het Humanity House draait donderdagavond vanaf zonsondergang de film Norteado. Mexicaanse Andres probeert op vindingrijke manieren illegaal de grens met Amerika over te steken. Het problematische migrantenbeleid wordt in een humoristisch jasje gestoken.
Humanity House, Den Haag // € 2,- CJP-korting // Meer info

Andres wacht op zijn beurt

Afhankelijk van de bioscoop krijg je met CJP tot € 2,50 korting.

Theater

19 juli – 3 september: Romeo en Julia
Het bekendste liefdesverhaal allertijden wordt opnieuw tot leven gewekt in het Amsterdamse Bostheater. Met hippe taal, indrukwekkende acrobatiek en een decor waar je ‘u’ tegen zegt, wagen deze acteurs een dappere poging. CJP deed alvast verslag.
Amsterdamse Bostheater, Amstelveen // € 4,- CJP-korting // Meer info

7 augustus: Voyage
Deze zomer kun je gewoon in Amsterdam terecht voor een heuse wereldreis. Five Sax neemt je tijdens hun show Voyage eerst mee naar het Wenen van Händel, dan dansen ze de polka in Frankrijk en uiteindelijk passeren ze de hoge bergen van Hollywood. Een voorstelling vol humor, theater en muziek.
Het Concertgebouw, Amsterdam // € 5,- CJP-korting op tweede rang // Meer info

De jongens van Five Sax. Beeld (cropped): Julia Wesely 

Expo

28 mei t/m 5 september: Constant. Ruimte + Kleur
Als je de nieuwste tentoonstelling in het Cobramuseum nog niet hebt bezocht, raden we je aan dat zeker nog te doen. We volgen namelijk de weg die Constant Nieuwenhuijs aflegde tussen zijn ‘Cobra periode’ en het Nieuw Babylon project (en dat is reuze interessant). Met gastoptredens van Gerrit Rietveld en Aldo van Eyck.
Cobramuseum, Amstelveen // € 4,50 CJP-korting // Meer info

24 juni t/m 11 september: Japan Modern
Vanaf 1900 zijn de grote steden in Japan snel gemoderniseerd. Tokio staat bij ons inmiddels bekend als stad van échte sushi en hightech robots. De prentencollectie Elise Wessels laat de modernisering van de eerste helft van de twintigste eeuw goed zien. Spotten we daar nou het eerste kattencafé?
Rijksmuseum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

Circus van Kawanishi Hide

Lezen

3 augustus: Boundless Love: de liefde in diverse culturele tradities
Liefde is universeel. Alhoewel… is dat wel zo? Tijdens dit symposium gaan verschillende wetenschappers de discussie over liefde met elkaar aan. Onderwerpen als homo-erotiek, de islamitische cultuur en Kamasutra komen langs. We krijgen het er warm van.
KNAW, Amsterdam // Gratis // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.