Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Als de kat van huis is...
03 AUG 2016 • Door Sophia Blijden en Rick van Veluw. Beeld: Creative Commons. • Meer blogs over Film

Als de kat van huis is...

Deze week komt de nieuwe animatiefilm The Secret Life of Pets uit en dat zette ons aan het denken. Wat voor viervoeters hebben onze CJP-collega’s eigenlijk thuis rondlopen? We schatten op basis van een foto de geliefde huisdieren in en vroegen daarna aan de baasjes of onze vermoedens klopten.

Miko, 15 jaar oud

CJP-familie: Financieel manager Edgar, baasje

Wij denken:
Miko is al behoorlijk oud voor een kat. Hij snapt daarom ook niet goed waarom ‘ie nog steeds moet wachten met eten tot het baasje thuis is. Brokjes in een voerbak gooien en de kraan aandraaien voor wat water, kan hij echt zelf wel. Altijd maar dat gewacht. Zelfs wanneer hij de zalm in gelei al kan ruiken, moet er eerst nog een foto gemaakt worden. Nou goed, mooi poseren dan maar. We willen ook weer niet dat het baasje maar 8 likes krijgt op Facebook en de foto dan uit schaamte weer weg moet halen. Oke, klaar? Nu dan eten alsjeblieft.

Edgar zegt:
'Miko is inderdaad een oud baasje. Hij krijgt speciale harde brokken om zijn tanden mooi schoon te houden en heel af en toe een feestmaal in de vorm van zacht voer. Openen van het keukenkastje met zachte brokjes garandeert 150% van zijn aandacht. Wel irritant dat het baasje met de brokjes in zijn hand eerst een foto wil maken. De Facebookpost leverde overigens 13
likes op.'

Miko wacht op zijn brokjes

Barrie, 3 jaar oud

CJP-familie: Traffic manager Sjoerd, peetoom

Wij denken:
Barrie is makkelijk in één woord te omschrijven: hip. Het is de coolste hond die je ooit hebt ontmoet. Drie jaren jong en nu al ontzettend modebewust. Waarom zouden mensen alleen zonnebrillen kunnen dragen, hm? Barrie heeft soms ook last van de zon (zelfs binnen ja). Alleen de coole boys dragen hun zonnebril in huis en Barrie hoort klaarblijkelijk thuis in die categorie. Met zijn pootjes in de lucht en zijn snoet op fotomodellenstand staat hij perfect op elk kiekje.

Sjoerd zegt:
Sjoerd heeft vakantie. We vermoeden wel dat hij zonnebrilselfies uitwisselt met Barrie.

Het is je boy Barrie

Kees, 1 jaar oud

CJP-familie: Redactie stagiaire Sophia, gedeelde voogdij

Wij denken:
Veel pokerspelers werden aan deze tafel failliet verklaard. Ze begingen de fatale fout om Kees de kat te onderschatten. Het mag dan een random poezenbeest lijken, maar Kees is nothing to mess with. Met die grote ogen lokt hij je naar de tafel voor een kaartspel en voor je het weet, zijn je zakken leeg. Kees is een gehaaide opponent die zijn klauwen op precies het juiste moment in je euro´s zet. Op deze foto zie je hem op onschuldige wijze all-in gaan, terwijl hij dondersgoed weet dat er weer iemand huilend naar huis gaat vanavond.

Sophia zegt:
'Met Kees wil je inderdaad geen ruzie. Hij ziet er extreem schattig uit, maar vooral als kitten was het echt een terrorbeest. Geen tenen of vingers waren veilig. Hij heeft zelfs een keer midden in de nacht mijn oogbal aangevallen. Toen hebben we maar besloten dat hij ’s nachts in de woonkamer moest blijven. Inmiddels wat ouder en wijzer (en rustiger!), maar soms komt zijn ware aard toch nog naar boven. Tijdens een potje poker bijvoorbeeld.'

Kees gaat all-in

Casper, 8 jaar oud

CJP-familie: Directeur Walter, baasje

Wij denken:
Winter 2011, Casper weet het nog als de dag van gisteren. ’s Avonds leek alles nog gewoon zoals het altijd was. Hij lag naast de verwarming op zijn bot te klauwen en viel met Flappie op de achtergrond in slaap. In de ochtend was de wereld niet meer hetzelfde. Groen gras had plaatsgemaakt voor een deken van wit, nat spul. Wat een nachtmerrie! De baasjes wilden gelijk naar buiten om een flinke wandeltocht te maken. Casper sjokte er achteraan met een stok in zijn bek. ‘Even poseren voor de foto, Casper’. Boos keek hij de lens in. Als het aan hem lag, kon de zomer niet vroeg genoeg beginnen.

Walter zegt:
'Sneeuw, stok en Casper is een buitengewoon gelukkige combinatie. Je kunt hem niet gelukkiger maken. Casper is een Entlebucher Sennenhond, dus oorspronkelijk afkomstig uit de Zwitserse Alpen. Als het sneeuwt, dan vliegt hij naar buiten. Kou deert hem niet. Alleen als het heel hard regent, wil hij nog weleens spontaan naar binnen gaan.'

Kiek 'm gaan

Bettye, 4 jaar oud

CJP-familie: Hoofdredacteur Sara, baasje

Wij denken:
Sommige mensen zeggen dat wanneer een zwarte kat je pad kruist, het ongeluk kan brengen. Bettye trekt haar neus op voor dat soort rare vooroordelen. Bovendien heeft het juist heel veel voordelen om een zwarte kat te zijn. Niemand ziet het als je bloost, je matcht altijd bij de outfit van mensen die met je op de foto willen en je kattenkijkers trekken extra veel aandacht. Vooral door die grote, gele ogen heeft Bettye al vele katers van zich af moeten slaan. Wat haar vacht betreft, is er één wijze, oude les: in de nacht zijn alle katjes grauw.

Sara zegt: 
'Ze slaat de katers wel van zich af, maar meer uit territoriumdrift. De katten van de buurman moeten het vooral ontgelden, dan springt ze woest agressief tegen het hek op een manier waardoor deze ogenschijnlijk schattige foto de hashtag #thuglife zou verdienen.' 

Bettye houdt je in de gaten

Ben jij ook zo benieuwd wat onze katten, honden, ratten, cavia’s en parkieten uitspoken wanneer wij ze niet in de gaten houden? Ga dan nu naar de film The Secret Life of Pets. Met CJP krijg je afhankelijk van de bioscoop tot € 2,50 korting op je kaartje. Dat is zeker geen kattenpis!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.