Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Wat foto’s met je brein doen
08 JUL 2016 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Expo

Wat foto’s met je brein doen

CJP ging op EXPO-ditie naar World Press Photo en maakte een filmpje. Tot en met zondag kun jij óók getuige zijn van deze indrukwekkende foto-expositie in de Amsterdamse De Nieuwe Kerk.

Op de CJP-redactie zijn we ontzettend fan van de Pixar-film Inside Out. In die film wordt uitgelegd dat er allerlei emoties in je hoofd bivakkeren. Je leert ze kennen aan de hand van de personages Angst, Plezier, Woede, Afkeer en Verdriet. Daarnaast is World Press Photo dé tentoonstelling die de sterkste journalistieke foto’s van afgelopen jaar toont. Beiden, de film en de expo, trekken een blik gevoel in je hersens open waar je nog lang in blijft hangen.

Om onze emoties tijdens het bezoek aan de Nieuwe Kerk te categoriseren, gingen we op zoek daar de best matchende foto bij de personages van Inside Out. Grote kans dat het personage Afkeer bij jou naar boven komt als je de geluidsmontage hoort, maar dat is om jouw brein op de proef te stellen. Daar halen wij dan weer Plezier uit.

World Press Photo is tot zondag 10 juli te zien, dagelijks van 10 uur tot 18 uur, in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. CJP’ers krijgen € 1,60 korting.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.