Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Tien trailers die alles verpesten
27 JUL 2016 • Door Rick van Veluw. Beeld: Youtube • Meer blogs over Film

Tien trailers die alles verpesten

Het lijkt een plaag: trailers die de grootste spoilers van een film weggeven of het complete plot samenvatten. Dus Gandalf leeft nog? Wordt de identiteit van de James Bond-slechterik nou in de trailer onthult? 

Daarom nu vast een luid en duidelijk *SPOILER ALERT*. Wij selecteerden tien trailers van recente en minder recente films die je een bioscoopbezoek of leuke filmavond met vrienden bespaart. Een filmavond wordt namelijk nooit leuk als je precies weet hoe de film er gaat uitzien of wanneer je de grootste onthullingen al in de trailer ziet. De trailer van Lord of the Rings: The Two Towers geeft bijvoorbeeld direct antwoord op een prangende vraag uit het eerste deel: ja, Gandalf leeft nog. In de trailer van Free Willy wordt voor het gemak ook maar gelijk onthult dat de orka om wie het allemaal draait, bevrijd wordt uit gevangenschap. . Zelfs kinderen ontkomen niet aan spoilerende trailers. Spongebob: The Movie laat kids precies zien hoe de spons en zijn maatjes de piraat in de film aanpakken. Maar dan ook echt precies. Hollywood zou een voorbeeld moeten nemen aan de trailer van Star Wars: The Force Awakens. Die geeft niets van het plot weg, maar toont wel spektakel en oude helden. Dat maakt je nieuwsgierig naar de film en dát zou een trailer moeten doen.

Bij CJP houden we van cultuur in de breedste zin van het woord. Van grote blockbusters tot intieme filmfestivals. Abonneer je op ons YouTube-kanaal om op de hoogte te blijven van al onze afspeellijsten én van onze zelfgemaakte video’s.  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.