Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 28
13 JUL 2016 • Door Sophia Blijden. Beeld: Biffy Clyro. • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 28

Van heftige hardrock tot Hollandse rap. Er zijn deze week weer behoorlijk wat muzikale parels de wereld ingegooid. We zetten de vetste clips, mooiste singles en fijnste albums voor je op een rij.

James Vincent McMorrow – Rising Water (single)

Op zijn vorige albums toverde James al met woorden en gelukkig houdt hij die traditie hoog. Ook de elektronische vibe die vanaf het album Post Tropical in sommige nummers te horen was, weerklinkt in deze nieuwe single. Rising Water voelt alsof je in een HEMA-opblaasdonut op de golven van de zee meedeint. Op zijn nieuwe album moeten we nog even wachten (tot 2 september), maar met dit zonnige nummer komen we de zomer prima door.

Schoolboy Q – Blank Face (album)

Move over Taylor Swift. Blank Space is uit en Blank Face is in. De Duitse Schoolboy Q komt met een album dat hiphopharten sneller doet kloppen. Samenwerkingen met Kanye West, E-40 en Miguel zorgen voor héle vette tracks. Zet het album op in de auto en rap mee met teksten als ‘I’ve been doggin’ different hoes, got a chain that’s worth the Rolls’ terwijl je netjes halt houdt voor het rode stoplicht.

Shawn Mendes – Ruin (single)

Shawn kennen we natuurlijk van het catchy nummer Stitches. Vergeet dat voor het gemak en zet Ruin NU op repeat. Zijn stem komt hier veel meer tot zijn recht en dat klinkt meer dan goed. Deze relaxte song is de perfecte toevoeging aan je douche-repertoire. Met jouw versie van Stitches waren je huisgenoten misschien minder blij, maar dit nummer valt – hoe vals je ook zingt – sowieso wel in de smaak vallen.

Vieira Nkosi ft. Ollie – Moss II (single)

Je moet nog boodschappen doen, je moeder bellen, verzekeringspapieren op orde maken en er liggen ook een aantal onbetaalde rekeningen op je bureau. Stress! Moss staat voor Meester Over Stressvolle Situaties. Dat willen we allemaal wel zijn, toch? Misschien dat Moss II met de gouden tip komt. En zo niet, dan is het in ieder geval een lekker nummer voor tijdens het afwerken van je to-dolist.

Alessia Cara – Scars to your beautiful (video)

De Canadese Alessia begon op 13-jarige leeftijd met het posten van covers op YouTube. Nu, zeven jaar later, heeft ze hits als Here en Wild Things op haar naam staan. In deze nieuwe videoclip geeft ze het podium aan ‘de gewone mens’. ‘No scars to your beautiful, we’re stars and we’re beautiful’, zingt ze. Als de schattige Alessia het zingt, moeten we het wel geloven.

Biffy Clyro – Ellipsis (album)

Dit album is de belichaming van het genre rockmuziek. Harde gitaren, hier en daar wat metal en de iconische stem van Simon Neil maken het plaatje compleet. Er knalt zo veel energie van dit album dat we ons gelijk willen inschrijven bij de sportschool op de hoek. Ook daadwerkelijk gaan komt morgen wel. Of overmorgen.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.