Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 27
07 JUL 2016 • Door Martine Bakker. Beeld: Joep Beving door Rahi Rezvani. • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 27

Het is hoog zomer en tevens de hoogste tijd voor je lievelingsmuziek-rubriek. (DAT RIJMT!) Deze week hebben we weer wat muzikale meesterwerken voor je inge(luister)lijst.

Joep Beving – The light she brings (video)

‘For without the feminine, man will tumble into darkness.’ Vanuit vrouwelijk perspectief is dit gelijk de mooiste quote uit de gehele luisterlijst. Want: er kunnen niet genoeg odes aan vrouwelijke energie en schoonheid door een ruimte klinken. En dan moet het visuele spektakel in zwart/wit nog beginnen. Dankzij The light she brings waan je je in een bosrijk gebied vol kroonluchters en een naakte vrouw en zie je Joep himself achter de piano. Joep Beving, de Hollandse Ludovico Einaudi, maakt met zijn piano de audiovariant van een warme deken.

Mafe & BOEF – Niet van mij alleen (single)

Soms lijkt het op de CJP-redactie wel de set van Zwartboek. ‘Houdt het dan nooit op,’ weerkaatst het dan tussen de computers. Het is onze reactie op het gigantische aanbod aan toffe rappers die de ene na de andere hit lanceren. Zoals de debuutsingle van Mafe, die is geproduceerd door Jack ‘Drank & Drugs’ $hirak. Je kent Mafe’s stem misschien van de track Duizend Nachten van Feest Dj Ruud of zijn hit samen met Monica Geuze, Laten gaan. De video is ook hartstikke gezellig. Zo werken er super veel knappe vrouwen in een autogarage en heeft Mafe het ongemakkelijkste feestje van zijn leven.

Robbing Millions – 8 is the figure that I like the most (single)

Het cijfer 8 is een fantastisch nummer. Haal je het voor je toets? Dan slaag je volle bak. Maar dat is niet alles. Op z’n kant is het een infinity-teken! Het mooiste symbool om ‘het houdt nooit op’ weer te geven. De Brusselse indierockers van Robbing Millions vinden acht ook het leukste. Het psychedelische nummer 8 is the figure that I like the most is bijna net zo leuk als het nummer 8. Wil je onze muzikale zuiderburen trouwens live zien? Ze touren dit najaar door Holland. Op 8 (LEUK GETAL!) oktober staan ze in de EKKO samen met Mozes and the Firstborn.

Josylvio – Ma3seb (album)

De Egyptisch-Nederlandse Joost Yussef Sylvio (Josylvio) leerde op zijn zestiende producer Esko kennen. Ze maakten samen tracks, geïnspireerd door 50 cent en THC, maar het ging het niet zo goed met Josylvio’s thuissituatie. Een tijd lang hield hij zich dus niet meer met muziek bezig. Tot hij op zijn tweeëntwintigste Esko weer tegen het lijf liep. Het album Ma3seb is het resultaat van hun hernieuwde vriendschap en een ruige plaat om op te bouncen. Op 9 juli staat Josylvio in de Amsterdamse club Bitterzoet met gastoptredens van onder andere Hef, Crooks, Cho, Lijpe en Adje.

Stahlr – Two Sides (single)

Een vrouw neemt een duik in een meertje en raakt vervolgens compleet gefreakt. Je ziet een intens enge pop en insecten die over haar gezicht lopen, zoals een kakkerlak en een dikke zwarte rups. Alles wordt afgeblust met artistieke beelden onder water. Die horrorsetting is bewust gecreëerd, want de muziek van Stahlr is geïnspireerd door Frankenstein. De boodschap is: er broeien altijd dingen onder de oppervlakte. Anne Broekman (Stahlr in het echte leven) heeft het gevoel van een stomme film neergezet en producer Krampfhaft maakte de zieke beat eronder.

Maxwell – blackSUMMER’night (album)

Er bestaat een film, Love & Basketball, met een liefdesscène tussen twee tiener die het voor het eerst met elkaar doen. Naast het feit dat ze het met condoom doen, heel realistisch, speelt het nummer This Woman’s Work op de achtergrond. Die track van Maxwell is een van de mooiste liefdesliedjes met een werk-gerelateerd thema ooit. Maxwell zingt zowel met een mannen- als vrouwenstem en dat is amazeballs. Dankzij dat liedje kan deze CJP-redacteur nu zeggen: luister zijn gloednieuwe plaat, want deze man maakt muziek die iets doet met armhaar en je traanbuis.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.