Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Dankzij CJP ben je altijd met z'n twee
01 JUL 2016 • Door Rick van Veluw. Beeld: Twitter, YouTube, Game of Thrones, Vertigoweb, De Woudklank, EDM Sauce, • Meer blogs over Lifestyle

Dankzij CJP ben je altijd met z'n twee

Voel jij je soms een Bassie zonder Adriaan? Dan hebben wij nu een hele toffe actie: als je een CJP-pas koopt, krijg je er eentje gratis bij. Kun je samen op stap naar de tofste musea, festivals en theatervoorstellingen.  

Alleen is ook maar alleen. Hoe zouden bekende duo’s het rooien zonder hun wederhelft?

Bassie zonder Adriaan

Tijdens een soloreis door Europa belandt Bassie in Frankrijk. In een knus restaurant bestelt hij vier pannenkoeken met calvados. De olijke clown waggelt stomdronken naar zijn hotel. Er is geen Adriaan die hem vertelt dat calvados een stevige borrel is. Bassie ontwaakt de volgende dag met een fikse kater, maar wordt toch telkens weer naar het restaurant met de mysterieuze pannenkoek getrokken. De clown eet twee maanden lang pannenkoeken calvados en komt er dan achter dat je het goedje ook kunt drinken. Nog eens twee maanden later wordt een alcoholvergiftiging hem fataal.

Zo vergaat het Bassie zonder Adriaan.

Robin zonder Batman

In het door criminelen geplaagde Gotham City probeert superheld Robin er alles aan te doen om de stad veilig te houden. Dat gaat hem slecht af: de stadsinwoners lachen hem uit om z’n belachelijke pakje en door The Joker wordt hij ook al niet serieus genomen. Robin besluit dat het anders moet en traint zich met behulp van anabolen op tot een gigantische spierbundel. Met een gezonde dosis overmoed stapt hij ’s nachts het hoofdkwartier van The Joker binnen en moordt al zijn handlangers uit. In een ultieme confrontatie rekent hij ook af met The Joker. Door een overdosis testosteron en zucht naar macht besluit hij de positie van zijn aartsvijand over te nemen. Een jaar lang runt Robin een crimineel netwerk, tot de politie binnenvalt en hij achter slot en grendel wordt gezet.

Daft zonder Punk

De zilveren robot Daft brengt in 1995 zijn debuutalbum Sad Robot uit. Het album verhaalt over zijn struggle als robot in de maatschappij, en dan ook nog eens als eentje die alleen maar Frans spreekt. Het album flopt volledig. Critici sabelen de plaat neer en noemen het ‘emotieloze electrotroep’. Daft besluit ondanks de vernietigende kritieken door te gaan en brengt in 1999 zijn tweede plaat My Metal Heart uit. Opnieuw zijn de recensies niet mals en valt de verkoop van het album fiks tegen. Daft raakt depressief en leeft jarenlang alleen op AA-batterijen. In 2000 overlijdt hij door een millenniumbug.

Daft in zijn AA-batterijenperiode.

Game of Thrones' Jaime zonder Cersei

Jaime Lannister heeft geen zus en dus ook geen lover. Hij wordt door zijn vader Tywin uitgehuwelijkt aan een willekeurige vrouw in Dorne. Op die manier is papa Lannister mooi verlost van zijn oudste zoon zonder hand en kan hij solo regeren over Westeros. In Dorne geniet Jaime van het leven en wordt hij even rond als Sam van de Knights Watch. Als ergens in seizoen 17 Daenerys aan komt varen met haar draken en Unsullied, is Jaime zo slecht in conditie dat hij niet eens de uitkijktoren kan beklimmen. Op de trap bezwijkt hij aan een hartaanval.

Tom zonder Jerry

Tom krijgt in 1940 een contract voor vijf seizoenen van zijn serie Tom. In de realityserie is te zien hoe hij tuiniert en klust en zich daarbij constant bezeert. De eerste twee seizoenen zijn een succes, maar daarna zakken de kijkcijfers in. Het Amerikaanse publiek vindt de grijze kat simpelweg te saai. Tom besluit dat het programma spannender moet worden en haalt steeds extremere stunts uit. In 1953 verliest hij een oor na een akkefietje met een heggenschaar en een jaar later raakt hij half verlamd na een ongelukkige val van een duikplank. In 1960 slaat hij te pletter tegen een rotsmuur als de regisseur hem in zijn rolstoel van een klif duwt.

Hier springt Tom zijn gewisse dood tegemoet.

Wat een treurige verhalen hè. Met z’n tweetjes is het leven een stuk leuker. Wat nog leuker is: samen gelijke delen cultuur snuiven met een CJP-pas. Koop nu een pas en krijg er eentje gratis bij!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.