Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 30
25 JUL 2016 • Door Sophia Blijden. Beeld: The Here After. • Meer blogs over Film

CJP's Cultuurknallers 30

Los gaan op De Likt in Rotterdam, vervangende schaamte tijdens de film Short Skin of je ogen uitkijken bij de bizarste circusacts van Cirque Éloize. Onze Cultuurknallers van
deze week.

Muziek

25 juli: Inner Circle
De jongens van Inner Circle gaan al een tijdje mee. In de jaren negentig scoorden ze met de welbekende hit Sweat (a la la la la long). Inmiddels zijn ze wat ouder, maar weten ze nog steeds een relaxte reggaesfeer te creëren. Voor een gezellige zomerse avond ben je hier aan het
goede adres.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

25 juli: The Oblivians
Een garage is meestal gevuld met gereedschap, (oude) fietsen en heel veel meuk. Voor dit trio uit Memphis is het een ander verhaal; zij sleutelen daar niet aan motoren, maar aan muziek. Met een drummer als leadzanger weten ze altijd volle zalen te trekken. Deze keer in het Patronaat
in Haarlem.
Patronaat, Haarlem // € 1,- CJP-korting // Meer info

28 juli: Mark Lanegan
Mark heeft zo’n stem die je uit duizenden herkent. Hij raakt noten zo laag dat je zou zweren dat er geknoeid is met de audio opnames. Om honderd procent zeker te weten dat het toch echt zijn eigen geluid is, kun je terecht in Doornroosje.
Doornroosje, Nijmegen // 25% CJP-korting // Meer info

29 juli: De Likt
Op je huisfeestplaylist mag de Nederlandse rap van De Likt niet ontbreken. Vooral Ja dat bedoel ik brengt de innerlijke deugniet in iedereen naar boven. Mochten je buren even klaar zijn met dat gefeest van jou, kun je in De Doelen vrijdag gratis bouncen op de tracks. Scheelt ook weer een hoop rotzooi. Check ook het CJP-interview met De Likt!
De Doelen, Rotterdam // Gratis // Meer info

Festival

25 – 30 juli: Rotterdam Unlimited
Rotterdam is een stad van veel verschillende nationaliteiten. Marokkaans, Antilliaans, Nederlands en ga zo maar door. Alles komt hier bij elkaar en dat is iets dat we moeten vieren. Rotterdam Unlimited is het daar helemaal mee eens en organiseert daarom elk jaar een multicultureel festijn door de hele binnenstad. Veel muziek, maar ook carnavalsoptochten en knusse kraampjes. Vier kleurrijk Nederland mee.
Binnenstad van Rotterdam // Gratis // Meer info

29 – 31 juli: Lepeltje Lepeltje
Of je nou de grote of de kleine lepel bent: dit festival is voor iedereen. Het draait hier voornamelijk om lekker eten (tegen een eerlijke prijs), maar dan wel met tunes op de achtergrond. Het festival reist rond en zal dit weekend neerstrijken in Apeldoorn. Dus: even Apeldoorn be…zoeken!
Park Haven Centrum, Apeldoorn // Gratis // Meer info

Film

El Olivo
In deze film volgen we Alma en haar missie om de olijfboom van haar opa terug te krijgen. Dat levert mooie shots van Spaanse landschappen op. Trek in olijven gegarandeerd. Check ook onze winactie met El Olivo.

Short Skin
Een typisch coming of age verhaal. De knullige Edoardo worstelt met meisjes, seks en de druk van zijn vrienden. Dit levert hilarische scènes op, waarin hij bijvoorbeeld ‘oefent’ op een octopus en zijn moeder deze vervolgens klaarmaakt voor het avondeten. Gadver.

The Here After
John werd veroordeeld voor de moord op zijn ex-vriendin. Als hij na het uitzitten van zijn straf terugkomt in zijn dorp wil hij zijn leven weer oppakken, maar de mensen om hem heen laten hem het niet vergeten. Een heftig drama met een schokkende ontknoping.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je met CJP tot € 2,50 korting.

Theater

27 juli – 7 augustus: Cirque Éloize
Urban dans en hightech videoprojecties klinken niet als dingen die je in een circus tegenkomt. Wel dus. Dit gezelschap uit Frankrijk weet acrobatiek te herdefiniëren. Zelf noemen ze hun shows ‘een adrenalinerush met een vleugje romantiek’. Daar willen wij nog ‘de indrukwekkendste circusshow van het jaar’ aan toevoegen.
Carré, Amsterdam // 40% CJP-korting // Meer info

Expo

27 juli – 27 november: The Power of Pictures
Rusland is het zwarte schaap van Europa. Ze waren net niet op tijd op de maan (hoewel… daar kan over gediscussieerd worden) en liggen nogal achter wat betreft gay rights (en oja, Poetin). Goed of slecht; Rusland heeft veel veranderingen in de wereld teweeg gebracht. In The Power of Pictures worden foto’s, filmaffiches en films uit de vroege periode van de Sovjet-Unie eens van dichterbij bekeken.
Joods Historisch Museum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

31 juli – 4 september: 10 jaar tegendraads
Textiel zorgt dat jij je met je outfits kunt onderscheiden van je medemens (en dat je geen boete krijgt voor naakt over straat wandelen). Maar wist je dat je met textiel nog veel meer kunt doen? Kunst maken bijvoorbeeld. De makers van ‘Tegendraads’ doen dat al tien jaar en laten in deze expositie zien hoe vet dat kan zijn.
Het Leids Weverhuis, Leiden // Gratis // Meer info

31 juli – 8 januari: Retroperspectief
Terwijl wij Pokémon verzamelden, was het Dordrechts Museum op jacht naar werk van Gerard Verdijk. Met succes! In deze tentoonstelling zie je topstukken van de in 2005 overleden schilder. Zijn werk wordt ook wel ‘informele kunst’ genoemd, dus trek geheel in stijl je shorts aan en komt dat zien.
Dordrechts Museum // € 6,- CJP-korting // Meer info

Lezen

27 juli: Queering the Archive
Nederland, en met name Amsterdam, staat bekend om tolerantie tegenover homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Hoe is dat zo gekomen en zien we daar sporen van terug in de Amsterdamse gemeente archieven? In dit interactieve debat kom je er gegarandeerd achter.
Stadsarchief, Amsterdam // Gratis // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.