Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 29
18 JUL 2016 • Door Sophia Blijden. Beeld: Foppe Schut. • Meer blogs over Expo

CJP's Cultuurknallers 29

The Beatles worden tot leven geroepen in Het Concertgebouw, we mogen weer met kaplaarzen door de modder bij de Zwarte Cross en als onze kinderdromen komen uit in The BFG. Je leest het in CJP’s Cultuurknallers van deze week.

Muziek

18 juli: Smokey Joe & The Kid
Op de middelbare school zat er altijd minstens één jongen in de klas die grapte alsof zijn leven ervan af hing. Smokey Joe & The Kid zijn dat soort jongens. Met hun teksten steken ze de draak met iedereen, maar dan wel met een relaxte hiphopbeat en wat jazzriedeltjes op de achtergrond. We lachen gezellig met ze mee.
Paradiso, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

18 & 19 juli: The Analogues
Volgens velen de beste Beatlescoverband van de hele wereld. En dat gewoon van Nederlandse bodem! Ze spelen het album dat The Beatles zelf nooit live konden optreden: The Magical Mystery Tour. Eén ding weten we zeker: magisch wordt het sowieso.
Het Concertgebouw, Amsterdam // € 7,- CJP-korting op de tweede rang // Meer info

20 juli: Animals as leaders
Wie ‘metalband’ hoort, denkt al gauw aan gruntende jongens met spikes en hanenkammen. Dit muzikale trio laat zien dat het ook héél anders kan. In hun instrumentale songs wisselen onmogelijke gitaarsolo’s en snelle basriffs elkaar af. Noem ons vanaf nu  maar metalfan!
Patronaat, Haarlem // € 1,- CJP-korting // Meer info

22 juli: Fresku
Deze rappende vent ken je misschien ook als Gino Pietermaai. Een grappenmaker die graag de spot drijft met de wereld. Zijn naam is niet voor niets ‘brutaal’ in het Papiaments. Geboren en getogen in Eindhoven, maar met Antilliaanse roots. In Nijmegen voelt hij zich vast ook
prima thuis.
Doornroosje locatie Stevenskerk, Nijmegen // € 20% CJP-korting aan de kassa // Meer info

Festival

21 – 24 juli: Zwarte Cross
Gezelligheid, spektakel en gekte zijn de drie beste woorden om dit festival te beschrijven. In de Achterhoek komen ook dit jaar bijna 200.000 mensen bijeen om de crazy mix van optredens te bewonderen. Koop snel nog de laatste CJP-kaarten of lees maandag het verslag op onze site en baal dat je er niet bij was.
Lichtenvoorde // € 10,- CJP-korting // Meer info

22 – 24 juli: Wonderfeel
Ga jij slapen met pianostukken van Chopin en sta je op met de aria’s van Mozart? Dan is Wonderfeel hét festival voor jou. Met het grote aanbod aan klassieke muziek, wals jij over het campingterrein. Chiquer dan dit wordt het niet.
Schaep en Burg, ’s-Graveland // € 35,- CJP-korting // Meer info

22 juli – 7 augustus: Parade Utrecht
Daar is de Parade weer; deze week is Utrecht aan de buurt. Door de centrale ligging goed te bereiken voor iedereen. Jongleer met flesjes bier of balanseer op de frisse muziek. De perfecte mix van theater, muziek en acrobatiek.
Morseelsepark, Utrecht // € 4,- CJP-korting // Meer info

Film

The BFG
Sjakie en de Chocoladefabriek, De Heksen of Matilda. Roald Dahl is meester van de (ietwat griezelige) kinderverhalen. In The BFG (Big Friendly Giant) volgen we de avonturen van de grote, vriendelijke reus en de kleine, schattige Sophie.

The Family Fang
Knotsgekke kunstenaars als ouders, die jou al van kinds af aan gebruiken in hun live-art. Dat is de realiteit voor Caleb en Annie Fang. Inmiddels zijn ze volwassen en helemaal klaar met die ongein. Als hun ouders dan plots verdwijnen, zijn ze er ook van overtuigd dat dit weer een of andere act is. Of toch niet?

Heaven on Earth
Hier zitten alle ingrediënten van een feelgoodmovie in. Liefdesdrama, vrolijke muziek en een hoofdpersoon met een hoge gunfactor. Deze Zweedse film over het dorpskerkkoor dat nieuw leven in wordt geblazen, móet je zien.

Kiki, El Amor Se Hace
Dacht je dat Nederlandse films veel bloot lieten zien? Deze Spanjaarden kunnen er anders ook wat van. Misschien komt het door de hitsige zon op de Costa Brava. Hoe dan ook: kijk deze film voordat je in het vliegtuig naar het zuiden stapt voor de broodnodige, uhm… inspiratie?

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

Theater

Tot 23 juli: Door de bank (serieus) genomen
Deze week is je laatste kans om De Verleiders in Carré mee te maken. In deze tirade over de bankwereld wisselen informatieve monologen zich af met gitzwarte sketches. De waarheid over geld komt boven tafel en dat maakt het ontzettend komisch en pijnlijk tegelijk.
Carré, Amsterdam // 40% last-minute CJP-korting // Meer info

24 juli: Roots en routes summerschool
Bloed, zweet en muzikale tranen. Al vanaf 10 juli zijn vijftig jonge muzikanten, dansers en mediamakers uit Europa hard aan het werk om deze eindvoorstelling tot een succes te brengen. Namen als Fresku, Jennie Lena en Shay Latukolan II helpen hen een handje. Wij zijn héél benieuwd naar het resultaat.
Schouwburg, Rotterdam // € 0,50 CJP-korting // Meer info

Expo

15 juli – 9 september: Mijn Amsterdam
Sommige Amsterdammers zijn zo trots op hun stad dat ze de drie iconische kruisjes ergens op hun lichaam laten tatoeëren. Anderen pakken het iets subtieler aan en steunen Ajax (vooral als ze winnen, dat dan weer wel). In deze expositie wordt het leven in De Pijp uitgelicht op doek. Een manier van trots uiten die wij misschien wel het meest waarderen.
Leven in de Pijp, Amsterdam // Gratis // Meer info

22 – 24 juli: Fabriek Magnifique
Beeldende kunst, design, architectuur: je vindt het dit weekend allemaal in Veghel. Jong en oud talent brengen hun kunstwerken naar het Noord-Brabantse dorp. Laat je inspireren en wie weet pak jij na dit weekend de schilderkwast zelf een keer op.
Koekbouw, Veghel // Gratis // Meer info

Lezen

22 juli: Brexit: soepel & elegant of chaos & brokken?
Snik; ze willen ons niet meer. Hoe moet het nu verder? En wat betekent de Brexit voor ons op economisch én cultureel gebied? In deze lezing word je helemaal up to date gebracht van alle ins en outs.
KNAW, Amsterdam // Gratis // Meer info

23 juli: ABC’s Young Adult Book Club Meeting
Wat is leuker dan in je eentje peinzen over plottwists en personages in een boek? Juist ja. Je overpeinzingen delen met anderen. Dat kan bij The American Book Center. In Amsterdam wordt Wolf Wilder van Katherine Rundell besproken en in Den Haag staat A Madness So Discreet van Mindy McGinnis op het programma.
ABC, Den Haag / Amsterdam // Gratis // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.