Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 28
11 JUL 2016 • Door Sophia Blijden. Beeld: Roy Beusker. • Meer blogs over Muziek

CJP's Cultuurknallers 28

Legendarische filmmuziek live in Het Concertgebouw, Paleis Soestdijk opent haar deuren voor feestelijke kunst en we leren Van Gogh beter kennen in een nieuwe tentoonsteling. Deze week in onze Cultuurknallers.

Muziek

11 juli: Black Mountain
Of het nou de bergen van Canada zijn, waar deze poprockband zijn oorsprong vindt, of het poppodium in Nijmegen: rocken doen ze sowieso. Hun psychedelische sound kan je zo maar in een trance brengen, waar je de komende dagen niet meer uit komt. Dus wees gewaarschuwd.
Doornroosje, Nijmegen // € 3,20 CJP-korting // Meer info

Crazy clip

13 juli: Mdou Moctar
Stel je even voor: je schrijft een nummer en het komt toevallig als ringtone terecht in een netwerk van mobiele telefoons, waardoor het binnen no time viral gaat. Dat overkwam de zanger en gitarist Mdou Moctar uit Niger. Eerst viral in zijn thuisland, nu ook klaar om Amsterdam te veroveren met zijn show in Paradiso.
Paradiso, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

15 juli: Nick Waterhouse
Nick begon ooit voor de lol met het imiteren van bekende blues- en jazzartiesten. Dat grapje leidde tot een totaal eigen sound en een solocarrière waar menig artiest van droomt. De ‘young man who makes old R&B’ verruilt vrijdagavond het strand van Californië voor ons eigen Manhatten aan de Maas.
BIRD, Rotterdam // € 2,- CJP-korting // Meer info

15 juli: SummerNight at the Movies
De kracht van films zoals Mission Impossible, Once upon a time in the West en Pirates of the Caribbean zit onder andere in de muziek. Dirigent Ernst van Tiel brengt deze films daarom tot leven in Het Concertgebouw van Amsterdam. Zak achterover, sluit je ogen, en je ziet zo weer voor je hoe Jack Sparrow de woeste zee bevaart of James Bond zich met zijn charme uit elke gevaarlijke situatie redt.
Het Concertgebouw, Amsterdam // € 7,- CJP-korting op de tweede rang // Meer info

Festival

15 – 17 juli: Welcome to the Village
Net buiten Leeuwarden verzamelt zich dit weekend een hoop internationaal talent. Onder andere The Boxer Rebellion, Django Django en 2ManyDJs zullen de podia van dit festival voorzien van fris geluid. Voor mensen uit de stad een aangename verrassing en de dorpelingen onder ons voelen zich gelijk thuis.
De Groene Ster, Leeuwarden // € 10,- CJP-korting // Meer info

Relaxen hoort er ook bij @ Welcome to the Village

16 juli: A day at the park
Vroeger zaten we enorm op tegen de eindeloze wandelingen door het bos op familiedagen. Boos riep je met nichten en neven: ‘Wij protesteren, ouders zonder kleren!’. Nu we oud en wijs zijn (ahum), vinden we het bos toch stiekem best wel leuk. Vooral met goede muziek op de achtergrond en een koud biertje in de hand. Wat onze ouders betreft: die laten we lekker thuis.
Amsterdamse Bos, Amstelveen // € 5,80 CJP-korting // Meer info

Film

The Neon Demon
Bitchy modellen en bloederige stiletto’s. Elle Fanning speelt de prachtige Jesse, die het probeert te maken in de modellenwereld. Wist zij veel dat haar concurrentie letterlijk over lijken gaat om de top te bereiken?

Petting Zoo
Layla is zeventien en zwanger. We volgen hoe ze worstelt met keuzes die haar leven voorgoed kunnen veranderen. Minder hilarisch dan Juno, maar minstens zo emotioneel als 16 & Pregnant.

One Floor Below
Beter een goede buur dan een verre vriend, zegt men. Dat geldt niet voor de inwoners van deze flat in Roemenië. Een burenruzie loopt behoorlijk uit de hand. Wie is de dader? Wie kunnen we nog vertrouwen?

Manglehorn
Alleen achtergelaten door de liefde van zijn leven, probeert Manglehorn zijn leven weer op de rails te krijgen. Gevoelig, kwetsbaar en oprecht: Al Pacino op z’n best. 

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

Theater

20 juni – 31 juli: Anne
De emoties lopen hoog op bij de voorstelling Anne, over het leven van Anne Frank. Zo hoog, dat Theater Amsterdam besloot de voorstelling te verlengen. Tot 31 juli kun je Eva Heijnen als Anna nog zien schitteren op het toneel.
Theater Amsterdam // € 15,- CJP-korting // Meer info

Door: Roy Beusker

13 – 16 juli: Late Evening Zomercabaret
Ook deze week vertonen De Vliegende Panters hun burleske kunsten. Met gastoptredens van Ivo de Wijs en George Groot wordt dat één groot circus. Het publiek hapt naar de dijenkletsers alsof het gratis broodjes zijn. Lachen, gieren en brullen als panters.
DeLaMar Theater, Amsterdam // € 50% last-minute CJP-korting // Meer info

Expo

25 juni – 25 september: Bal!
Een bal in Paleis Soestdijk. Moeten we onze foxtrot en quickstep snel gaan oefenen? Nou nee, dat niet. Maar het paleis is wel versierd door veertig (!) kunstenaars en ontwerpers. Er hangen slingers rond de kroonluchters en er staan toffe beelden in de tuin. Bal of geen bal; ze maken er een feestje van.
Paleis Soestdijk // € 5,- CJP-korting // Meer info

12 juli – 12 november: Blommers
Schilder B.J. Blommers staat bekend om zijn zonnige pen. Hij schilderde graag spelende kinderen, vissersvrouwen of het uitzicht op de boulevard. Laat dat nou perfect passen bij de zomermaanden waarin wij nu zitten. Misschien gaat de zon dan vanzelf wel meer schijnen.
Katwijks Museum, Katwijk // € 4,50 CJP-korting // Meer info

15 juli – 15 september: De waanzin nabij. Van Gogh en zijn ziekte
De beste artiesten zijn knettergek. Van Gogh past precies in dat rijtje thuis. Een oor afsnijden? Really? In deze tentoonstelling ontrafelen we het mysterie dat Van Gogh is. Had hij echt psychische problemen of was hij gewoon een 19e-eeuwse drama queen?
Van Goghmuseum, Amsterdam // € 3,- CJP-korting // Meer info

Gestoord, geniaal of beide?

16 juli – 9 september: Reis in de tijd
Al sinds het begin van de 15e eeuw staat De Nieuwe Kerk aan de dam. Toen nog een plek waar, VOC-koopmannen hun schietgebedjes deden, eeuwen later de plek waar Willem-Alexander en Maxima elkaar het ja-woord gaven. Al die mooie momenten zijn nu bij elkaar gebracht in een interactieve beeld- en geluidstentoonstelling.
De Nieuwe Kerk, Amsterdam // € 1,60 CJP-korting // Meer info

Lezen

15 juli: The Adventures of Luna the Vampire Book Launch
Strips zijn hot. Marvelfilms verschijnen aan de lopende band in de bioscoop en ook films als Kick-Ass en Scott Pelgrim vs. The World doen het ontzettend goed. Misschien omdat we het fijn vinden om aan de realiteit te ontsnappen, misschien door de badass personages in de verhalen. Yasmin Sheikh waagt met haar The Adventures of Luna the Vampire ook een poging in de wereld van de comics. Nu nog in de vorm van een strip, wie weet over een paar jaar wel een
heuse bioscoophit.
American Book Center, Amsterdam // Gratis // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.