Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 27
04 JUL 2016 • Door Sophia Blijden. Beeld: The Red Turtle. • Meer blogs over Muziek

CJP's Cultuurknallers 27

De psychedelische sound van Dani Siciliano, de Parade trekt verder naar Den Haag en de stoere Guerilla Girls in het Van Abbemuseum. Onze Cultuurknallers van deze week.

Muziek

6 juli: Dani Siciliano
Dani’s elektronische geluidseffecten doen denken aan een post-apocalyptische wereld. We zweven door de ruimte terwijl de futuristische tonen van So Amazing door onze ufo heen galmen. Elektronische pop met invloeden uit de jazz.
BIRD, Rotterdam // € 3,- CJP-korting // Meer info

7 juli: Jahkoy
De jonge Jahkoy (22 jaar) komt uit Canada en is geboren met een gouden strot. Zijn warme hiphoptunes doen al onze harten smelten. Nu nog in de kleine zaal van Paradiso, maar wie weet in welke arena hij volgend jaar staat te shinen.
Paradiso, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

8 juli: Kid Congo & The Pink Monkey Birds
De naam geeft het al weg; deze artiesten staan als beesten op het podium. De Amerikaanse band neemt hun rauwe garagerock deze avond mee naar Nijmegen. 
Doornroosje, Nijmegen // 20% CJP-korting // Meer info

10 juli: Idris Ackamoor & The Pyramids
Het heeft vierenveertig (!) jaar geduurd, maar ze zijn terug in Paradiso. Met de saxofoon van Idris als leidraad, wordt dit een avond vol spirituele jazz met Afrikaanse invloeden.
Paradiso, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Festival

8 – 17 juli: Over het IJ festival
Dit festival staat tien dagen lang in het teken van avontuurlijk theater. Naast korte voorstellingen van jonge makers, is er ook ruimte voor kunstinstallaties en bewegingstheater (zoals de voorstelling You say green, I say grey).
NDSM-Werf, Amsterdam // € 7,- CJP-korting // Meer info

You say green, I say grey

8 – 17 juli: Parade Den Haag
De Parade trekt verder en strijkt neer in Den Haag. Genoeg kansen om je te laten verrassen door acrobatiek, theater en (h)eerlijk voedsel. CJP organiseert weer een exclusief programma. Check het hier.
Westerbroekpark, Den Haag // € 4,- CJP-korting // Meer info

Film

The Red Turtle
Een man zit vast op een onbewoond eiland. Het gaat deze keer niet om Tom Hanks (R.I.P. Wilson). The Red Turtle is een animatiefilm waarin niet wordt gesproken. Prachtige beelden met toepasselijke muziek.

The man who knew infinity
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal over de Indiase wiskundige Srinivasa Ramanujan. Een film over vriendschap, racisme en wiskundige formules die een stuk verder gaan dan sinus, cosinus en tangens (en laten we wel wezen, daar begrepen we al vrij weinig van).

The legend of Tarzan
We hebben vroeger allemaal in de treurwilg gehangen en met gebalde vuisten op onze borst getrommeld. In deze film worden jongensdromen voor Alexander Skarsgard werkelijkheid. Hij speelt de enige echte Tarzan. Het oude verhaal, in een heel nieuw … uhm, broekje?

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

Expo

8 juli – 4 september: De zomer van Herman Pleij
Middeleeuwse kunst door de ogen van Herman Pleij. De inmiddels 73-jarige hoogleraar weet schilderijen en beelden interessant te maken voor alle leeftijden. De hele zomer te zien in Utrecht.
Museum Catharijneconvent, Utrecht // € 5,50 CJP-korting // Meer info

9 juli – 15 januari: Guerilla Girls 1985-nu
“Do women have to be naked to get into U.S. museums?” De Guerilla Girls laten zien hoe scheef de verhoudingen tussen man en vrouw zijn. Je wekelijkse portie feminisme in het Van Abbemuseum.
Van Abbemuseum, Eindhoven // € 6,- CJP-korting // Meer info

9 juli: FOAM fotografieworkshop
De fotoworkshop vindt ook dit weekend plaats in het FOAM museum. Met CJP leer je de fijne kneepjes van het vak, zodat elke selfie eruit ziet als een Helmut Newton portret (maar dan wellicht met iets minder naakt).
FOAM, Amsterdam // Gratis met CJP // Meer info

Leer hoe je dit soort vette foto's maakt

Theater

5 – 9 juli: Late Evening Zomercabaret
Burlesk, cabaret en de vreemde humor van De Vliegende Panters. Deze week met een gastoptreden van Alex Klaasen (meester van de imitaties). Met CJP krijg je maar liefst 50% korting. Je kunt vanaf 10:00 telefonisch reserveren en vanaf 16:00 kaartjes kopen bij de kassa.
DeLaMar Theater, Amsterdam // 50% CJP-korting // Meer info

9 juli: Fairy Mothers
Sneeuwwitje, Ariël, Roodkapje, Robin Hood en zelfs Nemo: ze komen allemaal langs in de voorstelling Fairy Mothers. Met een hoop humor zien we hoe de sprookjesfiguren zich staande proberen te houden in de moderne wereld.
Ostade, Amsterdam // € 3,50 CJP-korting // Meer info

Beeld: Greg Wijngaarde

Lezen

5 juli: Flexibele stad
Studentenkamers, studio’s, vluchtelingenwoningen; er komen steeds meer kleine huishoudens bij. In dit debat wordt er gediscussieerd over de invloed daarvan op het stadsleven. Moeten we voortaan altijd staan in de tram of valt het allemaal reuze mee? Praat mee in Den Haag.
NEST, Den Haag // Gratis // Meer info

9 juli: Niet te herstellen
‘Troostmeisjes’ werden ze genoemd: dwangprostituees aan het werk in militaire bases door heel Azië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Japan ontkent het, maar voor de 87-jarige Yongsoo Lee was het jarenlang de werkelijkheid. Ze vertelt haar indrukwekkende verhaal in De Balie.
De Balie, Amsterdam // € 1,50 CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.