Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
13 dingen om te doen op de Parade
12 JUL 2016 • Door Rick van Veluw. Beeld: Joep van Aert, Pexels, de Parade, • Meer blogs over Theater

13 dingen om te doen op de Parade

De hele zomer lang reist theaterfestival de Parade van stad naar stad. Momenteel is het festival neergestreken in Rotterdam, maar de tenten worden nog opgezet in Utrecht, Den Haag en Amsterdam. Gewoon in de openlucht, en dat maakt deze 13 juist een geluksgetal.

1. Meer dan drie voorstellingen op één dag meepakken

Dat kan vrij gemakkelijk zelfs. Op de Parade spelen meer dan 100 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen in tenten. Voorstellingen duren vaak niet langer dan een halfuur, dus je kunt er meerdere zien op één dag. 

2. Nog eens gaan, op dezelfde dag

Op de Parade spelen gezelschappen vaak vier voorstellingen op één dag. Vond je het écht geweldig? Dan ga je toch meteen nog een keer!

3. Een pita met pulled pork eten tussen de voorstellingen door

Van theater word je hongerig. Helemaal hemels met een bakje zoete aardappelfrites met citroenmayo.

Je kunt ook een teckelhotdog eten op de Parade.

4. Hangen in de kleedkamers

Mag je zomaar backstage dan? Nee, niet overal. Maar de voorstelling Kletsmajoor gaat in de kleedkamers door. Teun Luijckx en Vincent van der Valk ouwehoeren daar gewoon verder en jij kan aanschuiven om te luisteren naar hun verheffende gezwets.

5. Je neefjes en nichtjes meenemen

Zij hebben een leuke middag en jij kunt bier drinken. Er zijn verschillende kindervoorstellingen waar je die koters met een gerust hart kunt droppen. Pas op: ze zijn wel binnen een halfuurtje weer terug.

6. Poffertjes eten tussen de voorstellingen door

Ze hebben dus ook een poffertjeskraam!

7. Op de bank hangen

Niet in het pluche zitten, maar relaxed hangen. Bij Ed van der Elskens fototentoonstelling plof je in een comfortabele vintage bank.

8. Tussen voorstellingen door even de stad in

Kan gewoon. Als je even boodschappen moet doen of afgesproken hebt met een vriend/vriendin, krijg je een stempel op je hand en kun je later terugkomen naar het terrein. 

9. Burrito's eten tussen de voorstellingen door

Of een taco! Bij Pimento serveren ze het pittigste Mexicaanse eten ever. Blus de boel met een biertje en je bent klaar voor een volgende voorstelling. Of voor nummer 10, die komt nu.

Had u bij dit theaterstuk ook een biertje gewild?

10. Genieten van de zon 

De Parade wordt gehouden in de zomer. Nou is een overdaad aan zon niet per se een garantie in Nederland, maar we durven te stellen dat je heus wel wat zonneschijn meepakt. Hoe fijn is het om te tannen in het epicentrum van de cultuur?!

11. Van Fresku naar de therapeut

Het is hier nog veelzijdiger dan een kameleon. Je ziet er Fresku met zijn nieuwe theatershow, maar kan ook aanschuiven bij de therapeutische Dr. Pil-show. Je kunt lekker leuk doen met theatergezelschap Bontehond of de dansduetten van het Internationaal Danstheater met Doelenensemble bekijken. En nog bizar veel meer!

12. Snoep eten tussen de voorstellingen door

De Snoepmeisjes serveren snoep zo ver het oog reikt. Wij vinden dat een beetje verwennen bij een festival hoort, dus schep je zakje gerust vol.

13. Hangen met de artiesten

Op het terrein van de Parade lopen ze vrij rond in het wild. Soms om je hun voorstelling in te sleuren, soms  om gezellig met jou een praatje te maken.

De Parade is nog tot 3 juli in Rotterdam te bezoeken. Daarna worden de tenten opgezet in Den Haag (8-17 juli), Utrecht (22 juli – 7 augustus) en Amsterdam (12-28 augustus). Waar je ook naar de Parade gaat: CJP’ers krijgen 50% korting op hun toegangskaartje. Wil je all inclusive naar de Parade? Voor € 15,- krijg je een CJP Exclusief pakket met toegang tot het terrein, twee voorstellingen én een drankje! Dat kan zowel in Den Haag, Utrecht als Amsterdam.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.