Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 25
23 JUN 2016 • Door Martine Bakker. Beeld: Deerhoof. • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 25

De luisterlijst van deze week barst weer van de hete zomer-acts. Deze week schud je je billen onder andere op The Partysquad, DJ Shadow en Kid de Blits, en ligt de focus op stripclubs.

Kid de Blits – Safehouse ft. Cartiez (single)

Dit is de Schiedamse rapper Jasper Fernandez Iglesias. Hij stond daar ineens in de hiphoppende spotlight, toen hij eind 2012 op een remix van Yellow Claw zijn woordenstroom liet horen. Vervolgens dropte hij platen als Benzine en Uit de Noordzee. Tracks die hij maakte met Boaz van de Beats. Deze zomer komt Kid’s debuut  EP uit die is afgeblust met de stemmen van een rits bekende rappers, zoals Ronnie Flex en Murda. Er wordt gerapt over naar een stripclub gaan met Manuel en Géza en dan weer bij de schoonouders zitten. Tjsa, deze kid maakt de blits. In de video zie je allerlei gevaarlijke dieren, zoals krokodillen en wilde vogels. Wil je weten wáár de savehouse is? In Schiedam oost.

Deerhoof – The Magic (album)

Al meer dan twintig jaar zijn deze muzikanten bij elkaar en dit is alweer hun zestiende album. Noem het the sweet sixteen van deze Amerikaanse experimentele rockers. De single Model Behavior is geïnspireerd op James Brown, maar dan met een Deerhoof-sausje: funky gitaar, groovy bas en knetterharde drums. Het geheel is compleet gemaakt door de vocals van Satomi Matsuzaki. Fijn album voor een zwoele zomeravond op je stadsbalkon, wanneer je de stemmen van de barbecue van de benedenburen probeert te verdoezelen.

DJ Shadow – The Mountain (album)

The Sideshow met MC Ernie Fresh is één van de tracks van deze legendes nieuwste plaat. Hij zegt het zelf: ‘Vraag maar aan je moeder wie ik ben.’ Iedereen die tenminste twee decennia op deze aarde loopt kent de platen van DJ Shadow. Dit jaar is het twintig jaar geleden dat deze dj zijn epische Endtroducing uitbracht. Sinds die introductie heeft hij zich met vele tracks bemoeid en maakt met zijn scratch-techniek zijn eigen sets legendarisch. Dit is old skool hiphop waardoor je zou willen dat je opgroeide als een frisse prins.

The Partysquad - Fassen (Nak Panya Anthem) ft. La Rouge

Een afrobeat party anthem! De video begint met een lichtelijk vreemd uitziende man met een obsessie voor billen. Dan randt hij de stripster aan en klopt zijn dirty uitstraling bij zijn daden. Als de stripper zich toch terugtrekt in haar striphok mét de man, bijt hij in haar billen en loop het geheel parental advisory-stijl uit de hand. Lekker gewelddadig. Bijna net zo gruwelijk als de beat. Deze zomerklapper klinkt het lekkerste als je de speakers zo hard laat blazen dat je wangen er van klapperen.

KIMONOMANDEM - Zak Vol (prod. Aizen Sama)

Nog een track van Hollandse boden. Deze is van Kimonomandem, de Nederlandse R&B-zanger met mondkapje en een fascinatie voor louche oosterse stripclubs. Alleen ligt in deze stripclub de focus meer op paaldansen dan op beveiligers door hun hoofd schieten, zoals bij voorgaande video. De Arnhemse zanger heeft een down tempo en klinkt als de Nederlandse versie van experimentele artiesten als The Weeknd en Bryson Tiller. Hij zingt zelfs over vla. Hoe Hollands wil je het hebben?

a.bee – Shades (dial in [jazz])

Even een kleine technische verrassing als afsluiter. Muziekkunstenaar a.bee maakt al zijn nummers analoog door samples te gebruiken. Deze legt hij op elkaar in een cassettespeler. Compleet lo-fi zonder hippe computers om hem een handje te helpen. Een super zomerse vibe. Tinkelende piano, fijne beat. Ogen dicht en je ligt aan het strand, verdiept in Haruki Murakami-boek met een long island iced tea in je hand naar deze fijne tune te luisteren.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.