Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst - week 23
09 JUN 2016 • Door Martine Bakker • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst - week 23

Con Brio, Peter Bjorn and John en Amber Arcades. Dit is likkebaarden op een lekker lijstje vol zomerse artiesten die één ding gemeen hebben: een te gekke live show.

1. Con Brio – Free & Brave (video)

Het verhaal gaat dat leadvocalist Ziek McCarter een zieke droom had, de nacht vóór de albumopnames. Zijn vader, legerveteraan en in 2011 omgebracht door de politie in Texas, nodigde hem uit om ook naar het paradijs te komen. Gelukkig is Ziek op aarde gebleven, maar het album heet daardoor wél Paradise. De single Free & Brave is 100% funky psychedelische soul en je kunt dit geluid checken tijdens North Sea Jazz Festival. Verwacht een trompet, saxofoon, bas, gitaar en salto’s van Ziek. Een aanrader voor liefhebbers van Sly & the Family Stone.

2. Amber Arcades – Fading Lines (album)

Annelotte de Graaf is een mysterieuze leadzangeres, die karakteristiek een witblonde lok voor haar ogen heeft hangen. Dat, en de dromerige melodieën van Amber Arcades maken de band één van de grootste beloften van dit jaar. De zangeres begon met schrijven toen ze een tijdje in Philadelphia woonde. Terug in Nederland gebruikte ze al haar spaargeld om naar New York te vliegen en daar in de Strange Weather Studio haar album op te nemen. Resultaat: folky ballads met een melancholisch gevoel, ingefluisterd door haar zachte stem. Wil je dit live zien? Amber Arcades staat deze zomer (met CJP-korting) op Amsterdam Woods Festival.

3. Peter Bjorn and John - Breakin' point (album)

Klinkt als de menselijke versie van Kwik, Kwek en Kwak, zijn drie gasten uit Stockholm die aanstekelijke indie-rock nummers maken, zoals je ook in CJP’s Cultuurknallers kon lezen afgelopen week. Ze halen inspiratie uit power pop en new wave (niet de Hollandse rappers, maar het pop/rock genre uit de jaren zeventig). Je kunt Peter, Bjorn en John kennen van Young Folks: een superhit die nooit uit je hoofd gaat. Het nieuwe Dominos is de perfecte track om lekker bij onderuit te liggen en een pizzaatje te bestellen bij een fastfoodketen met bordspellogo. Het gehele album, genaamd Breakin’ point, is een goede soundtrack voor een zomerse barbecue.  

4. Nynke Laverman – Wachter (album)

Wachten is natuurlijk hartstikke irritant: je verspilt je tijd en meestal doe je het op een stomme plek, zoals in een bushokje of in de regen. Nynke heeft daar een oplossing voor bedacht: tijdens het nietsdoen haar plaat Wachter te luisteren. Dit is een ode aan wachten en laat je inzien dat het een levenshouding is. Ofwel: zenheid. Die Friese wijsheden brengt ze met een dramatische cello en consistente trommelbeat, zoals je kunt horen in de eerst single Jefte. De voorstelling van de Friese levensliedzangers is te zien tijdens Oerol. Verwacht: snaren, piano, marimba, elektronica en een die dramatische cello dus.

5. The Jig – Proximo disco (album)

Deze zevenkoppige funkband uit Amsterdam combineert soul, pop, jazz en afro met een rockend karakter. Je hoort invloeden van James Brown, Bootsy Collins en Lettuce. Op die manier is het niet meer dan logisch om het woord ‘disco’ in de albumtitel te gebruiken. De plaat werd opgenomen in een kelder in Amsterdam-West. Dat underground-gevoel hoor je en met de eerste single Come get it heb je gelijk zin om festivalweilanden of kelders af te breken. Lekker moven en grooven. Super dansbaar en geschikt voor mensen die zichzelf ‘prettig gestoord’ noemen, weten dat dit een dooddoener is, daar de ironie van inzien en dan bier drinken.

6. Kraak & Smaak – Juicy fruit (album)

Als Kanye West fan van je is en je hebt bij Jimmy Kimmel gespeeld, dan kun je jezelf gerust succesvol noemen. Dit geldt ook voor Kraak & Smaak, van eigen bodem. Als er ergens kraak en smaak in zit, is het wel in een sappig stuk fruit. Het producerstrio uit Leiden keert met hun nieuwe album Juicy fruit terug naar hun roots en verdoezelt daarmee hun elektronische clubgeluiden. Dit is funk, disco en boogie! Je hoort een rits aan gastvocalisten, zoals Mayer Hawthorne en Eric Biddines. Met die samensmelting van smaken heb je een fijne zomerplaat in het vooruitzicht.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste en opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.