Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst - week 22
02 JUN 2016 • Door Rick van Veluw. Beeld: Apneu • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst - week 22

In een week met zonneschijn en onweer is de Likkebaardend Lekkere Luisterlijst flitsender dan ooit. We komen met klassieke countrymuziek, maar ook een boyband en rammelende Amsterdamse gitaarpop passeren de revue.

Daniel Romano – Mosey (album)

De country is in veilige handen bij Daniel Romano. Wij zagen de Canadees ooit spelen op Best Kept Secret, waar hij geen enkele festival-concessie deed: een uur lang pure, onversneden country. Geen festivalset, maar authentieke rootsmuziek en gouden liedjes. Op zijn vijfde album Mosey gaat Romano daar vrolijk mee door. Je waant je in een spaghetti-western door liedjes als I Had To Hide Your Poem In A Song en ziet een band snorren en hoeden spelen in de bar van een dorp tijdens Sorrow (For Leonard en William). Tijdens Best Kept Secret liepen er genoeg mensen weg bij Romano, maar wij zwelgen maar wat graag in deze Canadese country.

B-Brave – One Night Stand feat. Sevn Alias (single)

Stop! Niet wegklikken! Wij weten ook wel dat B-Brave bekend staat/stond als boyband, maar een single als One Night Stand kunnen wij niet negeren. Toegegeven: de futuristische R&B-acts vliegen ons de laatste tijd om de oren en B-Brave sluit dankbaar aan in de rij. Ook de lyrics over een one night stand beklijven niet echt, al komt Sevn ‘Kifesh je stresst om die meisjes’ met harde lines over een gekleurde stack. Nee, deze single klinkt simpelweg geweldig. Een strak geproduceerde fusie tussen hiphop en house zonder échte drop, maar wel met genoeg spanning om 3 minuten te boeien. We zijn real met je, deze single moet je luisteren.

Arthur Beatrice – Every Cell (album)

Chinees eten is een chaos. Er staan tig bakjes eten op tafel en je wil het allemaal tegelijk proeven. Maar alles in één keer op je bord gooien is ook niet lekker. Dan mengen alle smaken door elkaar en heb je geen idee meer wat je aan het eten bent. De muziek van Arthur Beatrice klinkt soms als een te vol bord Chinees. Verschil is alleen dat dit wél lekker is. Op het eerste album neigde de Britse band nog naar de verstilde sound van The xx, op Every Cell is het geluid verder opengebloeid. Single Real Life klinkt met zijn gevarieerde drumwerk losser en vrijer dan het vroegere materiaal. De baslijn is (netjes) geleend van Balthazars Bunker en het refrein lijkt geschreven door Florence Welch van Florence and the Machine. Dat smaakt naar meer.

Apneu – This Will Never Happen To Us (album)

Hoe doen ze het toch? Dat vraag je je af als je naar hyperingewikkelde muziekstukken luistert, maar ook als je het ogenschijnlijk simpele nieuwe album van Apneu opzet. De Amsterdamse band maakt ongecompliceerde rammelpop en deed ons in 2013 stuiteren op onze bureaustoelen met hun album Hard Feelings. Ogenschijnlijk simpel dus, maar schrijf maar eens een liedje als Jennifer of Siobhan. Supercatchy en met een zweem van nonchalance. Zo van: dit liedje schreven we een keer tijdens een repetitieavond op woensdag. This Will Never Happen To Us gaat de komende weken op repeat. Misschien komen we dan achter hun geheim.

Ryley Walker – The Halfwit In Me (single)

Een bakker met een glutenallergie of een blinde piloot: dat kan niet. Veel te onhandig. Ryley Walker is doof aan één oor. Toch maakt Amerikaanse gitarist en songwriter waanzinnig mooie muziek. The Halfwit In Me is als een schilderij: een prachtig gearrangeerd liedje met subtiele geluiden en in elkaar gevlochten gitaarlijnen. Hoe je zo’n knap liedje maakt met één doof oor is ons een raadsel. Through the grapevine hebben we gehoord dat Walkers nieuwe album zo mogelijk nog mooier wordt. Houd je oren geopend!

SFB x Glowinthedark – Lituatie (album)

Meer meta dan Dansen op Labanta van Glowinthedark x SFB gaat het niet worden. De titel slaat op Labanta, de megahit van de Rotterdamse hiphopgroep Broederliefde. Dat is toch een mooie knipoog van de Haagse hiphopformatie rond Frenna, Jandro, KM en Priceless. Het album Lituatie is een samenwerking met dj-duo Glowinthedark. En aangezien alle new hiphopkids on the block dikke vrienden zijn, doen ook Ronnie Flex, Lil Kleine en Emms een moppie mee. De beats zijn even hard als de bars en Frenna werpt zich op als ringleader van SFB. Zoveel goede Nederlandse hiphop in de Nederlandse scene, deze jongens doen het elleke elleke keer weer.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Als CJP’er krijg je korting op albums bij je favoriete platenzaak.

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.