Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Dance like nobody's watching
09 JUN 2016 • Door Sophia Blijden. Beeld: Doris Zijlema • Meer blogs over Film

Dance like nobody's watching

Hoe ongemakkelijker, hoe beter. Deze springende tiener, huppelende kneus en aritmische familie laten zien dat het altijd erger kan.

Bereid je maar alvast voor op gutsende oksels, stinkende sokken en een hoop ‘from the top’ gejoel. Ook dit jaar serveert CJP tijdens het ITs Festival in Amsterdam een exclusieve dansworkshop met niemand minder dan Vivian Gomez Cardoso (bekend van So You Think You Can Dance). Wil jij voorkomen dat je je in de club staat te schamen met twee linkervoeten, schrijf je dan snel in. Zo loop je de volgende ongemakkelijke dansscenario’s in ieder geval mis:

Friends

Inmiddels alweer twaalf jaar van de buis, maar de humor van de vrienden uit New York is van alle tijden. Het podium is in deze onvergetelijke aflevering (The one with the routine uit seizoen zes) letterlijk voor Ross en Monica. Broer en zus doen een poging om op te vallen op de dansvloer tijdens televisieopnames voor een nieuwsjaarsspecial. Als ze niet genoeg aandacht trekken met hun basic dancemoves zit er nog maar één ding op: de ‘routine’. Dit dansje, ingestudeerd op de basisschool, zorgt voor een hoop ongemakkelijke blikken en een plaatsvervangende schaamte waar je ‘u’ tegen zegt. Maar waar je vooral heel hard om moet lachen.

Little Miss Sunshine

Denk je aan een missverkiezing voor kinderen, dan denk je aan dunne, kleine meisjes met nepwimpers tot hun voorhoofd, een tandpastaglimlach waar je het benauwd van krijgt en sexy outfits die niet eens voor onze slaapkamers geschikt zijn. Waar je in ieder geval niet aan denkt is Olive: het lieve, mollige meisje uit Little Miss Sunshine. Toch doet ze mee en dat zorgt voor het ongemakkelijkste dansoptreden dat je ooit hebt gezien. Op het foute nummer Super Freak van Rick James trekt Olive de meest vunzige danspasjes uit de kast. Gelukkig schiet haar gezin haar te hulp en staan ze uiteindelijk met z’n allen debiel op het podium te dansen. Lief én leed met elkaar delen, zegt men toch?

Love actually

Hugh Grant komt eigenlijk overal wel mee weg, maar toch kunnen we jullie deze niet onthouden. We herkennen het allemaal; je denkt dat je alleen thuis bent en schreeuwt onder de douche nét wat harder mee met de nieuwe hit van Adele dan sociaal acceptabel is. In Love Actually is het Hugh Grant die als minister president van Engeland op idiote wijze door zijn mansion danst en uiteindelijk betrapt wordt door zijn secretaresse. Wat begint met het onschuldig schudden van de heupen, eindigt al snel in een show waar menig choreograaf nog een puntje aan kan zuigen (ahum). 

The Breakfast Club

Wat gebeurt er als je een nerd, een atleet, een hopeloos geval, een prinses en een crimineel de hele dag in dezelfde ruimte opsluit? Dan gaan ze dansen. In deze onvergetelijke scène uit The Breakfast Club zien we de vijf scholieren dansen alsof écht niemand staat te kijken. Van headbangen tot een verbeterde versie van de polonaise; alles komt voorbij. Was nablijven altijd maar zo gezellig.

Napoleon Dynamite

Het toppunt van ongemakkelijkheid. Niet alleen de dancemoves van Napoleon zijn op z’n zachtst gezegd questionable. Alles aan deze gast schreeuwt om nadere uitleg. Waarom draagt hij een shirt met ‘vote for Pedro’? Waarom staat zijn mond al-tijd open? Waarom heeft hij het kapsel van een gekke professor? Om nog maar te zwijgen over de vraag waarom hij ruim twee minuten over het podium kronkelt. Oh Napoleon. Why? WHY?!

Wil jij deze awkward situaties voorkomen? Meld je dan nu snel aan voor de exclusieve dansworkshop van CJP en ITs Festival. Er is plek voor maximaal twintig deelnemers, dus wees er snel bij. Je mag maximaal twee kaartjes kopen, dus je kunt iemand meenemen voor de CJP-prijs van € 15,-. Wil je na de workshop kijken hoe de echte profs het doen? Koop een combiticket voor € 22,- en bezoek ’s avonds de dansvoorstelling Beyond & Before.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.