Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 26
27 JUN 2016 • Door Sophia Blijden. Beeld: Rein Kooyman. • Meer blogs over Theater Muziek Film Festival Expo

CJP's Cultuurknallers 26

Trompetgeschal onder leiding van Kyteman, tussen de bloemen op Festival de Beschaving of ein-de-lijk naar Finding Dory. Onze cultuurknallers van deze week.

Muziek

28 juni: Kurt Vile & The Violators
Kurt ging een tijdje solo, maar heeft sinds 2009 zijn krachten gebundeld met The Violators. En met succes; inmiddels heeft hij zijn zesde album opgenomen. Op het podium verbergt hij zijn gezicht achter een grote bos krullen, terwijl hij zich uitleeft op zieke gitaarsolo’s. Het is de perfecte muziek voor een chille avond in het mooiste poppodium van Amsterdam.
Paradiso, Amsterdam // € 2,50 // Meer info

30 juni & 2 juli: Amílcar Vasques Dias
Pianoliefhebbers eat your heart out. In dit stuk, geschreven door Amílcar Vasques-Dias, speelt improvisatie net zo’n grote rol als uit het boekje spelen. De muziek neemt ons mee op reis door het landschap van Portugal: van de hoge bergen in het Noorden naar de zilte kust in het Zuiden.
Fundatie van Resnwoude, Utrecht / De Engelse Kerk, Amsterdam // € 7,- CJP-korting // Meer info

1 juli: Kyteman Orchestra
De trompettist Kyteman heeft een heel orkest van talent om zich heen verzameld. Op 1 juli spelen zij tijdens de Robeco Summernights. Ze klinken normaal gesproken al goed, maar door de akoestiek van het Concertgebouw zijn ze fenomenaal. Lekkere, experimentele jazz met een hint naar hiphop en R&B.
Het Concertgebouw, Amstedam // € 7,- CJP-korting // Meer info 

Kyteman in opperste concentratie. Beeld: Fotono

Festival

2 juli: De Beschaving
Tussen de begonia’s en onder de rododendron. Ook dit jaar vindt Festival De Beschaving weer plaats in de Botanische tuinen van Utrecht. Zet de bloemetjes buiten met Jett Rebel of kijk de kat uit de boom tijdens Dotan.
Botanische Tuinen, Utrecht // € 5,- CJP-korting // Meer info

De Beschaving 2015. Beeld: Herre Vermeer

3 juli: Amsterdam Roots Open Air
Dit festival is een explosie aan diversiteit. Er staan zo veel verschillende stijlen en culturen op het podium dat je er duizelig van wordt. Doordeweeks kan je door heel Amsterdam al terecht voor concerten en zondag wordt dit multiculturele feestje in stijl afgesloten in de buitenlucht.
Oosterpark, Amsterdam // Gratis // Meer info

Film

Finding Dory
Hier hebben we zó lang op gewacht. Finding Nemo kwam uit in 2003 (WAT?) en sindsdien heeft iedere clownfishfan zitten popelen op een vervolg. Met wijze lessen als ‘just keep swimming’ is het nu Dory die haar familie terug probeert te vinden.

Race
Deze film vertelt het verhaal van de Amerikaanse atletiekheld Jesse Owens (gespeeld door Stephan James). Wat doe je als je de beste van de wereld bent, maar de Olympische Spelen door de nazi’s worden misbruikt als propagandamiddel? Ren je wel, of niet? Owens vecht tegen zijn tegenstanders en tegen discriminatie.

Liza, The Fox-Fairy
In deze bizarre, Hongaarse komedie is Liza op zoek naar liefde. Het enige probleem: iedereen die ze datet, sterft een gruwelijke dood. Zonder partner én met de politie op haar hielen vindt ze troost bij een Japanse popster die alleen zij kan zien. Heel vreemd, maar ook heel grappig.

Parched
Rani, Lajjo, Bijli en Janaki wonen op het platteland in Gujaray, India. Met z’n vieren besluiten ze hun leven achter te laten. Ze praten over seks, mannen, vrienschap en overleven. Een film die de nodige emoties oproept: blij, maar ook verdrietig.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

Expo

30 juni t/m 17 juli: Een ander beeld van vluchtelingen
Politiek geëngageerde strips. Kan dat? Jan Cleijne waagt een poging met zijn tentoonstelling in Haarlem. Even iets anders dan Suske en Wiske en de Donald Duck, maar zeker een bezoekje waard.
Het Dolhuys, Haarlem // € 2,50 CJP-korting // Meer info

2 juli: FOAM fotografie workshop
Jouw favoriete schoolpleinspel was één, twee, drie fotomodel en ook met de schoolfoto’s had jij totaal geen probleem. Vandaag sta je niet voor, maar achter de camera. CJP serveert namelijk een exclusieve fotografie workshop in het FOAM. Kaarten kopen en schieten maar.
FOAM, Amsterdam // € 30,- CJP-korting // Meer info

In het foamlab

2 juli t/m 18 september: Arno Nollen
Een foto kan een verhaal vertellen, meerdere foto’s kunnen dat beter. Fotograaf Arno Nollen doet dat niet alleen aan de hand van foto’s, maar ook met boeken, prints en video’s. Koning van de portretten, te zien in Den Haag.
Fotomuseum, Den Haag // € 2,- CJP-korting // Meer info

2 juli t/m 11 september: Botero
De paus in een bad of the first lady op een paard. Botero schildert kleurrijke, eigenaardige schilderijen die een glimlach op ieders gezicht doen verschijnen. De tentoonstelling heet niet voor niets ‘Celebrate Life’. Dat wordt een Colombiaans feestje. Op de openingsdag al helemaal, want dat is de kunstenaar zelf ook aanwezig.
Kunsthal, Rotterdam // € 6,- CJP-korting // Meer info

Theater

27 juni: Een lolita
In dit stuk is Lolita geen klein meisje meer. We volgen een man en een vrouw die lijden aan het welbekende syndroom ‘De Sleur’. We zien wat er gebeurt als je je teveel focust op het verleden in plaats van naar de toekomst kijkt.
Compagnietheater, Amsterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

2 juli: 8 suspects
Cluedofans opgelet. In deze theatershow volgen we acht verdachten die te maken kunnen hebben met een raadselachtige moord. En, net als tijdens een potje Cluedo, leren de karakters elkaar een stuk beter kennen dan ze van te voren hadden gehoopt.
Rasa, Utrecht // € 2,- CJP-korting // Meer info

28 – 30 juni: Swan Lake
Het zwanenmeer in een heel nieuw jasje. De muziek van Tsjaikovski wordt vervormd door een live band en de acht dansers zoeken hun duisterste kant op. Bereid je voor op messenwerpers, dierenkoppen en een hoop jaloezie en wraakzucht.
Meervaart, Amsterdam // Tot € 15,- CJP-korting // Meer info

Lezen

2 juli – 4 september: Better world book drive
Iedereen heeft boeken liggen waar hij nooit meer naar omkijkt. Een vergeten verjaardagscadeau of een of andere roman die op mysterieuze wijze in je kast is beland. Het is tijd om je boeken een nieuw leven te geven. Vanaf 2 juli kun je daarvoor terecht bij de American Book Center.
American Book Center, Amsterdam // Gratis // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.