Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers 25
20 JUN 2016 • Door Sophia Blijden. Beeld: Wieke ten Kate • Meer blogs over Theater Muziek Film Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 25

De zwoele stem van Shayna Steele, Typhoon op héél veel festivals en de Parade, die aftrapt in Rotterdam. Allemaal deze week in onze Cultuurknallers.

Muziek

23 juni: PAUW
Als een tijdmachine ons vier jongens uit de jaren zeventig opstuurde, zouden het de gasten van PAUW kunnen zijn. Met hun lange haren, flared jeans en gebloemde overhemden brengen ze psychedelische rock helemaal terug. En dan te bedenken dat ze gewoon uit Twente komen.
Neushoorn, Leeuwarden // € 2,50 CJP-korting // Meer info

24 juni: WOODS
All the way from Brooklyn, New York. Deze folkrockband doet zijn naam eer aan. De laidback melodieën doen denken aan wandeltochten door de Biesbosch. Voor het concert in Bitterzoet moet je de bijpassende hond thuis laten, maar laat dat vooral de pret niet drukken.
Bitterzoet, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

25 juni: Shayna Steele
De stem van Shayna is er een die je niet snel vergeet. Haar zwoele geluid is heerlijk voor op een zonnige zomerdag (Sunshine girl bijvoorbeeld), maar de jazzy bas gaat ook lekker met het getik van regendruppels op de ruit (Paper bag). Ze stond eerder al met Snarky Puppy op het podium, nu solo in het knusse BIRD.
BIRD, Rotterdam // € 3,- CJP-korting // Meer info

26 juni: The Deslondes
Prop je blouse in je jeans en haal je fedora achter uit de kast. Het is tijd voor de country Louisiana dance hall van The Deslondes uit New Orleans. Vanavond stampen we met cowboylaarzen en gaan de lasso’s de lucht in. Wie er na het concert nog geen genoeg van heeft gekregen, kan vast doorrollen naar de plaatselijk rodeo.
Sugarfactory, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Festival

22 – 30 juni: ITs Festival
Deze theatermakers en dansers komen vers van hun opleiding. ITs Festival is dé plek om het nieuwste talent der kleine kunsten aan te moedigen. Wie weet ontdek je hier de nieuwe Carice van Houten of zie je een productie van de volgende Isabelle Beernaert.
Compagnietheater / De Brakke Grond / Frascati Theater / Perdu / De Theaterschool / Openluchttheater Vondelpark, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Beeld: Arash Nikkhah

23 – 26 juni: Festival Bombarie
Als je de Step Up-films kent, droom je stiekem sowieso van dancebattles in tha club. Festival Bombarie is jouw kans om die droom werkelijkheid te maken. Je kunt hier niet alleen je dansskills oefenen bij meerdere workshops, maar ook werken aan je rapvaardigheden met niemand minder dan Akwasi. De volgende keer slay je op en om de dansvloer.
Jaarbeurs, Utrecht // Gratis met CJP // Meer info

25 juni: Wicked Jazz Sounds Festival
Jazz gaat al lang niet (alleen) meer om gecompliceerde trompetsolo’s en instrumentale breaks die eeuwig lijken te duren. De artiesten die op Wicked Jazz Sounds spelen, laten zien dat jazz ontzettend breed (en toegankelijk) kan zijn. Spring mee op de rake teksten van Typhoon en verlies jezelf in de geniale beats van Kraak&Smaak.
NDSM, Amsterdam // € 7,50 CJP-korting // Meer info

Wicked Jazz Sounds Festival 2015

25 & 26 juni: Festival Mundial
Op dit festival draait het niet om grote namen, maar het ontdekken van nieuwe muziek. Toch staan niet de minste artiesten op het podium: Typhoon (die heeft het maar druk dit weekend), Shantel, Lil’ Kleine en Ronnie Flex. Een lekker afwisselend programma, waardoor je sowieso naar huis gaat met een boel nieuwe artiesten voor in je Spotifyplaylist.
Spoorzone, Tilburg // € 5,- CJP-korting // Meer info

Film

Een man die Ove heet
Ove is oud en levensmoe, maar zijn zelfmoordpogingen mislukken steeds. Dan ontstaat er plots een vriendschap met een nieuwe buurvrouw. Misschien is het leven toch wel wat waard?

Ma Loute
In een baai in Noord-Frankrijk verdwijnen toeristen op mysterieuze wijze. Deze Franse komedie is een mengelmoes van romantiek en misdaad, maar vooral met heel veel humor.

Independence Day: Resurgence
We hebben er twintig jaar op gewacht maar daar is ‘ie dan. De wereld vergaat (alweer).

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

Expo

17 juni – 4 september: PS
Vorige week opende de tentoonstelling van Helmut Newton, vanaf deze week toont FOAM drie kunstenaars die door de fotograaf beïnvloed zijn. Denk aan sterke portretten en, hoe kan het ook anders, een hoop blote lijven.
FOAM, Amsterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

25 & 26 juni: Inloopatelier
Selfies zijn helemaal van nu, maar de zelfportretten van Van Gogh zijn van alle tijden. Wil jij jezelf ook vastleggen, net als de ultieme meester van het vak? Dit weekend kun jij je selfie vereeuwigen op doek, met een beetje hulp van de specialisten uit het Van Gogh Museum.
Van Gogh Museum, Amsterdam // € 3,- CJP-korting // Meer info

Theater

21 juni: Zemlja
Hoewel DakhaBrakha klinkt als een vage cocktail in een vunzige bar in Polen, is het toch echt de naam van een vierkoppig kwartet uit Oekraïne. Zij vonden dat de stomme film Zemlja uit 1930 wel wat muziek kon gebruiken, en zo geschiedde. Het Russische plattelandsleven uit de jaren dertig klonk nog nooit zo muzikaal.
Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam // € 3,- tot € 6,- CJP-korting // Meer info

23 – 25 juni: We want more
Power to the women. In deze musical staan wel heel veel krachtige vrouwen met elkaar op het podium, waaronder Angela Groothuizen, Elise Schaap en Tina de Bruin. Ooit waren zij een succesvol vrouwenkoor, nu zien ze elkaar na twintig jaar weer terug. Dat levert een hoop nostalgisch gezang en de nodige spanningen op.
Schouwburg, Utrecht // € 2,50 CJP-korting // Meer info

24 & 25 juni: A manual for walking
Choreografe Hilde Elbers vindt dat we ons te veel van elkaar aantrekken. Wij dansen naar elkaars pijpen en dat is precies waar zij met haar voorstelling tegenin wil gaan. Dansers kruipen letterlijk tussen het publiek door, om ze een kritische spiegel voor te houden. Durf jij te kijken?
Ostade, Amsterdam // € 2,- CJP-korting // Meer info

23 juni – 3 juli: De Parade, Rotterdam
De Parade is een begrip in theaterfestivalland. Traditiegetrouw begint de lol in Rotterdam. Verwacht theater, muziek, cabaret en zelfs acrobatiek. Ook voor het lekkerste eten en drinken ben je hier aan het goede adres. Vergeet ook vooral niet de exclusieve voorstellingen van CJP te checken. En mocht de havenstad niet helemaal op je route liggen: na Rotterdam trekt De Parade door naar Den Haag, Utrecht en Amsterdam.
Museumpark, Rotterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Toneelgroep Oostpool

Lezen

21 juni: Spraakmakende zaken: advies Raad van State over culturele traditie van het Sinterklaasfeest
Wie niet tot november kan wachten op de zwarte-pietendiscussie, kan bij SPUI25 terecht. Meng je in het debat rondom immaterieel erfgoed (toe maar) of luister onderuitgezakt naar wat de rest te zeggen heeft.
SPUI25, Amsterdam // Gratis // Meer info

22 juni: Vrouwen logica II: zien & gezien worden
Nu de zomer eraan komt, is iedereen in de ban van het perfect afgetrainde lichaam. Hoe kan het dat wij gefotoshopte beelden uit de media als de norm zien? In deze lezing staat ‘de vrouw’ centraal; je wekelijkse portie feminisme wordt geserveerd.
De Nieuwe Liefde, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

22 juni: Fullscreen + Jim Taihuttu
De goeie ouwe tijd dat je uit school kwam, op de bank plofte met een zak chips en TMF aanzette om de nieuwe clip van Eminem te checken is voorbij. Muziekzenders worden steeds meer overgenomen door programma’s zoals Geordie Shore en Awkward. We missen videoclips. Jij ook? Kom dan naar Fullscreen in De Balie, waar muziekjournalist Job de Wit en regisseur Jim Taihuttu de vetste clips van de afgelopen maanden bespreken op groot scherm.
De Balie, Amsterdam // € 1,50 CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.