Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers 24
13 JUN 2016 • Door Sophia Blijden. Beeld: Paris, Texas • Meer blogs over Theater Muziek Film Festival Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers 24

Dans op Oosterse Balkanpop met Shantel, kampeer in de Beekse Bergen tijdens Best Kept Secret of huil tranen met tuiten bij Me before you.

Muziek

13 juni: Three Trapped Tigers
Is het jazz? Is het rock? Of toch dubstep? De naam doet anders vermoeden, maar deze drie tijgers zijn absoluut niet in een hokje te plaatsen. De driekoppige band weet met krankzinnige drumriffs, oneindig veel toetsen en te gekke gitaarsolo’s Paradiso voor een avond in een ondergrondse club uit Berlijn te veranderen.
Paradiso, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

17 juni: Daddy Long Legs
Roots en blues op z’n allerbest: dit is hoe mondharmonica’s horen te klinken. Als het aan de drie kerels van Daddy Long Legs ligt, drinkt het hele publiek uit dezelfde fles whisky terwijl ze luidkeels meeschreeuwen met de funky tunes. Ze nemen ons mee naar het zuiden van Amerika, zwevend tussen Memphis en New Orleans.
Paard van Troje, Den Haag // € 2,50 CJP-korting // Meer info

17 juni: Pumporgan
Als je denkt dat je het ritme eindelijk te pakken hebt en enthousiast meestampt op de beat, gooien de gasten van Pumporgan het roer totaal om. Deze psychedelische jazz verrast je bijna om de maat, maar is vooral lekker inspirerend voor de experimentele muziekliefhebbers onder ons.
Bimhuis, Amsterdam // € 3,- CJP-korting // Meer info

17 juni: Shantel & Bucovina Club Orkestar
Disko Partizani kennen we allemaal, maar wie wist dat deze Roemeen nog veel meer dansbare Balkanpop maakte? Met Shantel gaan de voeten gegarandeerd van de vloer en de handen ongetwijfeld de lucht in. Heerlijke Oost-Europese muziek, gewoon in het oosten van ons eigen kikkerland.
Metropool, Hengelo // € 6,- CJP-korting // Meer info

Festival

17 juni – 19 juni: Best Kept Secret Festival
Dat dit festival toch wel bij de toppers van deze zomer hoort is inmiddels geen geheim meer. Two Door Cinema Club, Beach House en Half Moon Run zijn al genoeg redenen om dit weekend af te reizen naar Beekse Bergen. Heb je nog een reden nodig? De curryworst van Berlin’s Tasty schijnt hemels te zijn.
Beekse Bergen, Hilvarenbeek // € 10,- CJP-korting // Meer info

Best Kept Secret 2015: Alt-J als aflsuiter

18 juni: ZomerKlanken
Mocht Oerol niet lukken dit weekend, dan is ZomerKlanken Festival in Dordrecht een perfect alternatief. Ook hier vind je muziek, theater en film op één locatie. Van de zoete stem van Eleonor Coco tot de geniale teksten van bietband The Kik. En dat gratis en voor niets.
Het Energieplein, Dordrecht // Gratis // Meer info

Film

Kriteron – sinds ‘45
Hét bewijs dat studenten tot meer in staat zijn dan zuipen en illegale ontgroeningspraktijken. In deze documentaire zie je hoe Amsterdams filmtheater Kriterion, opgericht door studenten, hoofd boven water houdt na de oorlog.

Maggie’s plan
Wat doe je als je een affaire begint met een getrouwde man, hij zijn vrouw voor je verlaat en je vervolgens tot de ontdekking komt dat het toch niet ‘je van het’ is? Maggie weet daar wel raad mee (denkt ze).

Me before you
De trailer alleen al zorgt voor een knoop in je maag en een hoop gesnotter. In dit romantische drama volgen we hoe de klunzige Lou verliefd wordt op de lichamelijk gehandicapte Will. Laat het alsjeblieft goed aflopen.

Young Wrestlers
Wij worstelen met de wekker in de ochtend, deze zesentwintig Turkse jongens worstelen met elkaar. Het ultieme doel: Olympisch goud. De weg daar naartoe gaat in deze documentaire hand in hand met bloed, heel veel zweet en tranen.

Afhankelijk van de bioscoop krijg je tot € 2,50 korting met je CJP-pas.

Expo

4 juni – 4 september: Master of Light
Robby Müller is de koning op het gebied van camerawerk. Misschien rinkelt bij zijn naam niet gelijk een bel, maar onvergetelijke shots zoals Johnny Depp in een bootje en Nastassja Kinski in Paris, Texas kennen we waarschijnlijk allemaal. Dat Robby Müller een pionier was op het gebied van video blijkt uit dagboekfragmenten uit zijn persoonlijke archief. Misschien kunnen we Müller wel de eerste vlogger ooit noemen?
EYE, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

17 juni – 4 september: A retrospective
Wie naar de foto’s van Helmut Newton kijkt, vraagt zich gegarandeerd af waarom niet alle vrouwen in smokings door de straten paraderen. Want wow, smokings zijn hot. In de tentoonstelling A retrospective komen krachtige (naakte) vrouwen langs, maar ook de portretten van Leonardo DiCaprio en David Bowie. Liever op je gemak de portretten bekijken? CJP serveert op 20 juli een exclusief programma (inclusief bier en bitterballen).
FOAM, Amsterdam // € 4,- CJP-korting // Meer info

Helmut Newton fotografeert een model en zijn vrouw, Parijs 1981

18 juni – 30 september: The Art of Banksy
Banksy drukt letterlijk zijn stempel op de wereld. Deze mysterieuze straatartiest is wereldberoemd door zijn iconische graffiti en gewaagde projecten. Deze zomer toont de Beurs van Berlage de grootste Banksy tentoonstelling allertijden.
Beurs van Berlage, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Theater

14 juni: Melancholia
Vroeger was alles beter en aan elk leven komt een eind (lekker deprimerend). Soms kan het best fijn zijn om de perikelen van het leven eens aan te dikken en op muziek te zetten. Nübling hijst in Melancholia oude meesters zoals Monteverdi in een nieuw (zwartgallig) jasje.
Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam // € 15,- CJP-korting // Meer info

16 juni – 19 juni: Gardens Speak
Kunstenaar Tania El Khoury brengt de verhalen van Syrische vluchtelingen angstaanjagend dichtbij aan de hand van een interactieve geluidsexpositie. Neem een vestje mee, want de avond zorgt ongetwijfeld voor kippenvel.
Theater Bellevue, Amsterdam // € 3,- CJP-korting // Meer info

16 juni – 10 juli: Courage
Of je nou elk weekend de show steelt in de club of liever vanaf de bank naar So You Think You Can Dance kijkt, de dansgroep van Conny Janssen vermaakt iedereen. In deze moedige voorstelling doen ze dat op een gigantische locatie aan de haven van Rotterdam.
Rotterdamse Schouwburg, Rotterdam // Tot € 10,- CJP-korting // Meer info

Beeld: Raymond de Vries

18 juni: Finale Kunstbende
Dit zijn de jonge creatievelingen die op de peuterschool de mooiste blokkentoren bouwden, het beste meezongen met Kinderen voor Kinderen en de kans om een nieuwe goocheltruc te showen op de verjaardag van Ome Jopie niet lieten schieten. Nu ouder en wijzer, maar nog steeds boordevol talent. Het wordt bijna onmogelijk om een winnaar te kiezen.
Tivoli Vredenburg, Utrecht // € 1,50 CJP-korting // Meer info

Lezen

15 juni: De ideale stad
Kunstenaars en filmmakers halen eindeloze inspiratie uit de stad waarin zij leven, studeren of op vakantie gaan. Maar waar zoeken zij precies naar ideeën? Een inspirerende avond over struggles tijdens het creatieve proces van artiesten.
KNAW, Amsterdam // Gratis // Meer info

16 juni: Brexit: fix it or leave it?
Voor wie onder een steen heeft gelegen de afgelopen weken: Groot-Brittannië dreigt de EU te verlaten. Op 23 juni zal menig Brit zich richting een stemhokje slepen om te beslissen over het lot van Engeland. Als je tijdens het volgende familiediner politiek geëngageerd over wil komen, is deze lezing dé plek om de nodige kennis op te doen.
De Balie, Amsterdam // € 1,50 CJP-korting // Meer info

16 juni: ‘Ik heb dementie’
Als jij wakker wordt en je afvraagt waar je in godsnaam bent, komt dat waarschijnlijk door die zevende wodka Redbull van de avond daarvoor. Voor onze dementerende opa’s en oma’s is dat een ander verhaal. Luister naar de verschillende ervaringen en leer hoe je nog lang kan genieten van je lieve oudjes.
Het Dolhuys, Haarlem // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.